صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حضور کشور‌های بیگانه در خلیج فارس از جمله فرانسه به نفع امنیت منطقه نیست/ امیدواریم خشونت‌ها علیه مسلمانان در هند پایان یابد/ در نیات آمریکا شک داریم

۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۹:۴۶
کد خبر: ۶۰۲۰۰۷
دسته بندی‌: سیاست
سخنگوی وزارت خارجه در مورد حضور نظامی فرانسه در تنگه هرمز تصریح کرد: ما پیش از این نیز اعلام کرده بودیم هرگونه حضور بیگانگان در منطقه به خصوص منطقه خلیج فارس موجب افزایش بی ثباتی و آشفتگی در منطقه می‌شود و این گونه اقدامات غیرسازنده است

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، صبح امروز نشست خبری سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه به دلیل حفظ شرایط بهداشتی در روز‌های شیوع ویروس کرونا در کشور، از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.

وی در این نشست افزود: کشورهای مختلفی برای کمک به ایران اعلام آمادگی کردند.

موسوی همچنین درباره ادعای مقامات آمریکا برای کمک به ایران گفت: به نیت آمریکایی‌ها شک داریم و خیلی روی این کمک‌ها حساب نمی‌کنیم. آماده دریافت کمک‌های لفظی هم نیستیم.
 
توافق آمریکا و طالبان تاثیری بر گفتگو‌های ایران با این گروه ندارد
سخنگوی وزارت خارجه درباره توافق میان طالبان و آمریکا و تاثیر آن بر گفت‌وگو‌های جمهوری اسلامی با طالبان تصریح کرد: طالبان به عنوان گروهی که در افغانستان حضور دارد و نقش آفرینی می‌کند واقعیتی انکار ناپذیر است؛ اما آنچه ما بر آن تاکید داریم این است که تمام مسیر‌هایی که می‌خواهد به سمت صلح برود بایستی با اجماع بین افغانی اعم از گروه‌های مختلف سیاسی و احزاب و با هدایت دولت مستقر در این کشور باشد. جمهوری اسلامی ایران بنا به دلایلی که واضح است و با اطلاع دولت افغانستان، تماس‌هایی با طالبان داشته است.

 در نیات آمریکا شک داریم
وی تاکید کرد: ما از هر گونه تلاشی که به ثبات و امنیت افغانستان کمک می‌کند، حمایت می‌کنیم، اما در نیات آمریکا شک داریم. زیرا اصل حضور آمریکا در منطقه ما و به ویژه افغانستان غیرقانونی بوده و این کشور حق ورود به این منطقه را ندارد. جمهوری اسلامی ایران توافق آمریکا با طالبان را اقدامی در راستای منافع نامشروع این کشور می‌داند و همان طور که ظریف عنوان کرد این اقدام در جهت بزک کردن شکست‌های ایالات متحده آمریکا در افغانستان است.

موسوی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران راه‌حل افغانستان را در توافقی همه جانبه میان تمامی گروه‌های افغانی می‌داند و امیدواریم شرایط به این سمت هدایت شود. نکته مهم آنکه توافق آمریکا و طالبان، تاثیری بر گفت‌وگو‌های ما با این گروه ندارد و مذاکرات طبق روال گذشته و با اطلاع دولت افغانستان ادامه خواهد یافت.

بسیج تمام امکانات برای مقابله با کرونا
وی در مورد اقدام سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی برای اعلام نیاز‌های دارویی و پزشکی در جهت مقابله با ویروس کرونا در کشور گفت: از زمان شیوع این بیماری، ما تمام امکانات را بسیج کردیم و در هماهنگی با وزارت بهداشت سعی شد تا نیاز‌های کشور احصا شود. عمده‌ترین این نیاز‌ها کیت‌های تخصصی تست کرونا بود که این مساله به سفارت‌خانه‌ها منتقل شد تا اگر کشور‌ها آمادگی داشتند در این زمینه به ما کمک کنند. خوسبختانه اغلب نیاز‌های ما در داخل تهیه می‌شود و در عین حال کشور‌های دوست نیز برای ارسال کمک، اعلام آمادگی کردند. همچنین صلیب سرخ و ترکیه نیز در جهت تامین نیاز‌های پزشکی کشور به ما کمک کرد.

همکاری چین با ایران در زمینه مقابله با کرونا یک نمونه مثال‌زدنی
موسوی اظهار داشت: دولت چین واقعاً در کنار دولت ایران در این زمینه ایستاد و چندین محموله به ما کمک کرد و چند تیم تحقیقاتی و پزشکی به ایران فرستاد تا یافته‌های خود را در اختیار ملت ایران بگذارد. چین در این زمینه نمونه خوب و مثال زدنی است که همکاری بسیار خوبی با ما داشت. اگر همه کشور‌ها با این جدیت در کنار هم باشند و به یکدیگر کمک کنند، قطعا جهان بهتری خواهیم داشت.

راهکار بحران سوریه و موضوع ادلب، بازگشت به روند مذاکرات آستانه است
سخنگوی وزارت خارجه در مورد تحولات ادلب و ادامه روند آستانه بیان کرد: ما در حال رایزنی هستیم تا تاریخ نشست سران در تهران را هرچه سریعتر با همکاری روسیه و ترکیه نهایی کنیم. جمهوری اسلامی ایران معتقد است تنها راه حل بحران در سوریه رویکرد سیاسی و استفاده از راهکار‌های سیاسی است و در این میان چیزی مهمتر و اصلی‌تر از روند آستانه برای رسیدن به این هدف وجود ندارد و لازم است همه اعضا به آن برگردند، روندی که مدت‌ها ادامه داشت و به نتایج خوبی نیز دست یافت. ما فکر می‌کنیم اگر به این روند برگردیم قطعا برای بحث نهایی در سوریه به نتایج خوبی می‌رسیم که مورد رضایت همه طرفین به خصوص دولت قانونی در سوریه خواهد بود.

هنوز زمان دقیق نشست سران آستانه در تهران مشخص نیست
موسوی درباره بمباران هم‌پیمانان ایران در ادلب از سوی نیرو‌های ترکیه گفت: ما نگرانی‌های خودمان در این خصوص اعلام کردیم و راه حل وضعیت ادلب را برگزاری نشست می‌دانیم که هرچه سریعتر در روز‌های بسیار نزدیک در سطوح مختلف برگزار شود. ضمن آنکه همچنان منتظر تعین زمان دقیق نشست سران در تهران هستیم. در همین راستا تماس میان مقامات مختلف ایران، روسیه و ترکیه ادامه دارد که امیدواریم به نتیجه خوبی برسد.

حضور کشور‌های بیگانه در خلیج فارس از جمله فرانسه به نفع امنیت منطقه نیست
سخنگوی وزارت خارجه در مورد حضور نظامی فرانسه در تنگه هرمز تصریح کرد: ما پیش از این نیز اعلام کرده بودیم هرگونه حضور بیگانگان در منطقه به خصوص منطقه خلیج فارس موجب افزایش بی ثباتی و آشفتگی در منطقه می‌شود و این گونه اقدامات غیرسازنده است. هزاران سال است امنیت این منطقه توسط کشور‌های منطقه تامین می‌شود. ایران و عمان به عنوان دو کشور که در دو سوی تنگه هرمز قرار دارند سالیان سال است که همکاری نزدیکی برای تامین امنیت این آبراه حیاتی دارند بنابراین همانطور که پیش از این اعلام کرده‌ایم حضور بیگانگان در منطقه هرمز را به نفع امنیت منطقه نمی‌دانیم.

تیم تحقیقاتی چین در ایران در حال کار روی ریشه‌کنی ویروس کرونا است
سخنگوی وزارت خارجه در مورد انتظار مردم ایران از چین برای مقابله با کرونا عنوان کرد: ما قدردان ملت و دولت چین هستیم و امیدواریم این نمونه اعلی همکاری کشور‌ها در حل بحران‌های همه‌گیر باشد. این همکاری‌ها مثال زدنی است. دولت چین تاکنون برخی اقلام را که نیاز داشته‌ایم را تامین کرده است. در حال حاضر هم وارد همکاری علمی و تحقیقاتی با چین شده‌ایم. تیم علمی از چین به ایران آمده که در حال کار مشترک روی ریشه‌کنی این ویروس و هستند و امیدواریم هر چه زودتر این بیماری ریشه کن شود.

امیدواریم خشونت‌ها علیه مسلمانان در هند پایان یابد
وی در مورد موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال کشتار مسلمانان در هند گفت: ما اخباری که از هند می‌رسد را با نگرانی دنبال می‌کنیم. ما هندوستان را کشوری می‌دانیم که همه اقوام و مذاهب به صورت مسالمت آمیز با هم زندگی می‌کنند. امیدواریم خشونت‌ها علیه مسلمانان در هند پایان یابد و با درایتی که از مقامات هندی سراغ داریم، این کشور محلی برای زندگی مسالمت آمیز اقوام خواهد شد. با این حال جمهوری اسلامی ایران از طریق کانال‌های متعدد پیگیر موضوع است و شنیده‌ایم که برخی کشور‌های اسلامی نیز تحرکاتی داشته‌اند و امیدواریم هر چه زودتر این خشونت‌ها پایان یابد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *