صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آسوشیتدپرس: مذاکرات بین‌الافغانی طولانی‌ و سخت‌تر از مذاکرات "طالبان-آمریکا" است

۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۰:۰۱
کد خبر: ۶۰۱۹۲۴
یک رسانه آمریکایی نوشت که توافق آمریکا و طالبان برقراری صلح در افغانستان را تضمین نمی‌کند و مذاکرات بین‌الافغانی طولانی‌تر و سخت‌تر از مذاکرات آمریکا و طالبان خواهد شد.

به گزارش ، رسانه آمریکایی با اشاره به نزدیک به 17 ماه مذاکره مستقیم آمریکا و طالبان و در نهایت توافقی که دیروز امضا شد، نوشت که مذاکرات بین‌الافغانی احتمالاً سخت‌تر و پیچیده‌تر از مذاکرات آمریکا و طالبان خواهد شد.

«آسوشیتدپرس» در مطلبی نوشت: تمام طرف‌ها در افغانستان اتفاق‌نظر دارند که این کشور باید براساس «اصول اسلامی» اداره شود اما تقریباً هر چیز دیگر از جمله نام کشور، جمهوری بودن و یا امارت اسلامی بودن آن مورد اختلاف قرار دارد.

در ادامه این گزارش آمده که طالبان در رابطه با حقوق زنان می‌گوید که می‌خواهد این حقوق از «اصول اسلامی» پیروی کند اما توضیحی درباره آنچه قوانین اسلامی می‌نامند ارائه نکرده‌اند.

رسانه آمریکایی می‌افزاید که امکان اصلاح یا بازنویسی قانون اساسی وجود دارد و این می‌تواند باب گفت‌وگو درباره مسایل دیگر از جمله آزادی بیان را باز کند.

از سوی دیگر نیز در افغانستان گروه‌های قومی و مذهبی مختلف غالباً برای تسلط خود تلاش کرده‌اند و اقلیت شیعه احتمالا به دنبال تضمین‌هایی خواهد بود که قانون اساسی از همه طرف‌ها حمایت خواهد کرد.

گزارش با اشاره به اختلافات درونی در افغانستان نیز نوشت: حتی اگر هر دو طرف در مورد همه این مسائل توافق کنند، ممکن است افغانستان برای روز بعد از صلح آماده نباشد. هزاران عضو طالبان و همچنین شبه نظامیان مسلح وفادار به جنگ‌سالاران مختلف افغانستان که در 18 سال اتحاد با غرب قدرتمند شده اند، ممکن است بخواهند اسلحه های خود را کنار نگذارند و از این توافق پیروی نکنند.

آسوشیتدپرس در ادامه نوشت که مردم افغان بیم وقوع جنگ بین جنگ‌سالاران رقیب را دارند که می‌تواند کشور را به آشوب همچون درگیری‌های دهه 90 میلادی ببرد که منجر به کشته شدن ده‌ها هزار نفر و همچنین ورود طالبان شد.

تسنیم


برچسب ها: افغانستان طالبان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *