سیلاب از تهدید تا فرصت/ضرورت آمادگی در مقابل سیلاب
مدیریت سیلاب و روان آبها میتواند نقش مهمی در تامین آب مورد نیاز در بخش شرب، کشاورزی و صنعت داشته باشد.
هفته گذشته با ورود سامانه بارشی به مناطق غربی کشور و پیش بینی بارش سنگین نزولات جوی، دستگاه ذی ربط نسبت به وقوع سیلاب به مردم هشدار دادند و از سوی دیگر با لایروبی حریم برخی رودخانهها و جلوگیری از تصرف زمین در مسیلهای پر خطر سعی در مدیریت این بلایی طبیعی داشتند.
این اقدامات در کنار تامین ظرفیت در سدها برای مهار سیلاب نقش مهمی در کاهش تلفات اخیر داشه است و از سوی با ذخیره سازی شرایط را برای تامین منابع آب در فصول دیگر فراهم کرده است.
ذخیره سازی ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب در سبلاب اخیر
سیف الله آقا بیگی مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد با اشاره به وقوع سیلاب در کشور اظهار کرد: سطح هوشیاری دستگاههای اجرایی و سطح همکاری مردم به نسبت گذشته افزایش محسوسی داشته است و باور مردم در ارتباط با این موضوع تقویت شده، اگر اقدامات در رابطه با تشریک مساعی سازمانها و دستگاه اجرایی با کمک مردم باشد، میتوان به موفیقت در انجام امور منجر شود.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: پیک سیلاب در سد دز خوزستان به عدد ۴۳۰۰ مترمکعب در ثانیه و خروجی بین ۲۵۰ متر مکعب در ثانیه رسید، در راستای تعاملات مناسب با مردم ایراد خسارتی در این خصوص گزارش نشده است که بخشی از آن به اطلاع رسانی در زمان مناسب باز میگردد.
وی افزود: در پنجم تا نهم اسفند ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب سیلاب در سدهای کشور تسکین پیدا کرد این آب میتواند در فصل نیاز به مصرف کشاورزی، شرب و صنعت در کشور شود اگر این اقدامات انجام نمیشد گرفتاری فراوانی را مردم به وجود آورد.
آقابیگی ابراز کرد: حوادث همواره بدون اطلاع به وقوع خواهد پیوست، اما انچه که حائز اهمیت است، آمادگی دستگاههای اجرایی و مردم میتواند نقش مهمی در کنترل این بلایی طبیعی داشته باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *