صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حمایت واشنگتن از ریاض به قیمت خون صد‌ها هزار نفر از مردم یمن

۱۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۱:۰۲
کد خبر: ۶۰۱۵۴۷
جنگ یمن وارد ششمین سال خود شده و آمریکا و کشور‌های غربی با بستن چشم خود بر روی ریخته شدن خون صد‌ها هزار نفر از مردم یمن، همچنان به حمایت خود از ریاض ادامه می‌دهند.

به گزارش گروه بین الملل ؛ ۵ سال از ورود ائتلاف متجاوز سعودی به جنگ یمن می‌گذرد و اکنون این جنگ بزرگ‌ترین بحران انسانی جهان را ایجاد کرده است؛ ۲۲ میلیون نفر در این کشور در آستانه قحطی قرار دارند، صد‌ها هزار کودک که بسیاری از آن‌ها زیر ۵ سال هستند از سوء تغذیه رنج می‌برند؛ بر اثر حملات هوایی ائتلاف عربستان هزاران غیرنظامی جان خود را از دست داده‌اند، زیرساخت‌های حیاتی این کشور بر اثر بمباران‌های ائتلاف از میان رفته و دسترسی مردم یمن به آب آشامیدنی بهداشتی مختل شده است؛ کمبود دارو و غذا جان میلیون‌ها نفر از مردم یمن را تهدید می‌کند با این حال ائتلاف عربستان همچنان به محاصره این کشور ادامه می‌دهد.

جنگ یمن که از سوی سازمان ملل با عنوان بزرگ‌ترین فاجعه بشردوستانه توصیف شده است، از وجوه متفاوتی نشان دهنده جنایت بی سابقه جنگی علیه غیرنظامیان محسوب می‌شود، اما موضوع کشتار و قتل عام کودکان به ویژه در قالب حمله به مدارس، اتوبوس مدارس و بیمارستان‌های کودکان، موضوعی است که با وجود اهمیت بسیار در سایه سکوت رسانه‌ای و سیاست‌های بین المللی نادیده و مغفول می‌ماند.

گزارشی که به تازگی از سوی «صندوق کودکان سازمان ملل» (یونیسف) منتشر شده نشان می‌دهد که ۸۰ درصد از مردم یمن یعنی حدود ۲۴ میلیون نفر در فقر و محرومیت به سر می‌برند.

بر اساس این گزارش، حدود ۱۲ میلیون کودک یمنی نیاز اضطراری به کمک‌های بشردوستانه دارند.

این گزارش می‎گوید که ناامنی غذایی به طور فزاینده‌ ای سلامتی کودکان یمنی را تهدید می‌کند و بیش از ۳۶۸ هزار کودک زیر ۵ سال از سوء تغذیه شدید رنج می‌برند و در صورتی که این سوء تغذیه شدید درمان نشود، جان کودکان را به خطر خواهد انداخت.

وضعیت آب آشامیدنی و همچنین شیوع وبا نیز از دیگر بحران‌هایی هستند که مردم یمن با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ خطر ناشی از شیوع وبا و کمبود آب آشامیدنی ناسالم به طور فزاینده‌ای سلامتی مردم یمن را تهدید می‌کند.

آمریکا اصلی‌ترین تامین کننده تسلیحات عربستان سعودی به شمار می‌رود؛ آمار و ارقام منتشر شده نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ آمریکا با فاصله بسیار زیاد از کشور‌های دیگر نخستین فروشنده سلاح به عربستان سعودی بوده و ۶۱ درصد از تسلیحات ریاض را تامین کرده است.

واشنگتن معمولا سیاستی در قبال یمن نداشته و سیاست این کشور در این زمینه همواره تابع سیاستش در قبال عربستان سعودی بوده است و این موضوع به خصوص در حال حاضر در جنگ یمن صدق می‌کند؛ دو رئیس جمهور آمریکا، عربستان را در جنگ یمن مورد حمایت خود قرار داده‌ اند.

«باراک اوباما»، رئیس جمهور پیشین آمریکا، از عربستان سعودی در این جنگ حمایت کرد؛ آمریکا اطلاعات و پشتیبانی لجستیکی حیاتی برای عربستان و متحدان آن در این جنگ فراهم می‌کند؛ این جنگ سالیانه ۵۰ میلیارد دلار هزینه برای عربستان دارد.

ترامپ حمایت اوباما از این جنگ را ۲ برابر کرد؛ دولت آمریکا اقدامات فاحش عربستان در بمباران مدارس و بیمارستان‌های یمن را نادیده گرفته است؛ جنگ عربستان در یمن برای پادشاهی این کشور بسیار پرهزینه و به طور فاجعه‌باری ویرانگر برای یمن بوده است.

ثروت نفتی عربستان سعودی تا حدود زیادی بیان کننده این است که چرا آمریکا به طور مداوم سیاست خود در قبال یمن را تابعی از طرح‌های عربستان قرار می‌دهد.

بعید به نظر می‌رسد که قتل جمال خاشقجی، در استانبول از سوی عربستان نیز موجب تغییر در حمایت آمریکا از عربستان در این جنگ شود.

عملا آمریکا برای هر گام عربستان سعودی در این جنگ پشتیبانی فراهم می‌کند؛ شرکت‌های آمریکایی سازنده سلاح ده‌ ها میلیارد دلار هواپیما، بمب و دیگر تجهیزات نظامی به عربستان و امارات می‌فروشند و آموزش‌های لازم در این زمینه را به آنها می‌دهند، ارتش آمریکا با به اشتراک گذاشتن اطلاعات به نیروی هوایی عربستان کمک می‌کند تا اهداف خود را دقیق‌تر مورد اصابت قرار دهد، هواپیما‌های آمریکایی برای جنگنده‌های عربستان حین انجام عملیات در یمن سوختگیری حین پرواز انجام می‌دهند.

طی سال‌های اخیر دولت آمریکا با وجود انتشار گزارش‌های متعدد مبنی بر مرتکب شدن ائتلاف عربستان به جنایات جنگی یمن، همواره به حمایت خود ادامه داده و به نوعی با بهانه‌های واهی این حمایت خود را توجیه کرده است؛ به عنوان مثال آگوست سال ۲۰۱۸ جنگنده‌های ائتلاف سعودی یک اتوبوس حامل دانش‌ آموزان را در استان صعده یمن هدف قرار دادند.

در پی این حمله رسانه‌ها به نقل از کارشناسان گزارش دادند که بقایای بمب آمریکایی در محل هدف قرار گرفتن اتوبوس حامل دانش‌آموزان در صعده یافت شده است.

 

بیشتر بخوانید:

 

«دونالد ترامپ» طی اظهاراتی در توجیه این جنایت وحشیانه ائتلاف عربستان در حمله به یک اتوبوس حامل دانش‌آموزان در یمن که به شهادت بیش از ۵۰ کودک و زخمی شدن ۴۰ کودک دیگر منجر شد ادعا کرده که نیرو‌های ائتلاف نمی‌دانستند چگونه از بمب ساخت آمریکا استفاده کنند.

رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز ادعا کرد نیرو‌های ائتلاف زمانی که اتوبوس حامل دانش‌آموزان یمنی را هدف قرار دادند نمی‌دانستند که چگونه از یک بمب ساخت آمریکا استفاده کنند.

ترامپ در اظهاراتی متناقض با حمایت سرسختانه از عربستان در جنگ یمن، این حمله به اتوبوس دانش‌آموزان یمنی را «نمایشی وحشتناک» توصیف کرده و مدعی شد «ما این کار را انجام ندادیم، این کار اساسا از سوی افرادی انجام شد که نمی‌دانستند چگونه از این سلاح آمریکا استفاده کنند که این وحشتناک بود.»

پایگاه «مینت پرس» نیز گزارش داده اسناد محرمانه‌ای که افشا شده، از عزم جدی وزیر خارجه آمریکا برای ادامه پشتیبانی از عربستان سعودی با هدف حفظ توافق ۲ میلیارد دلاری فروش تسلیحات به ریاض حکایت دارد.

تمامی این گزارش‌ها نشان دهنده این حقیقت است که واشنگتن توافق‌های تسلیحاتی خود را به خون میلیون‌ها نفر از مردم یمن ترجیح می‌دهد و تحت هر شرایطی حمایت واشنگتن از ریاض ادامه دارد.

ادعا‌های ریاکارانه‌ ای نیز در پاره‌ ای از موارد از سوی مقامات امریکا درباره پایان دادن به جنگ یمن مطرح می‌شود، اما این ادعا‌ها با آنچه در عمل مشاهده می‌شود تناقض آشکار دارد.


برچسب ها: آمریکا ترامپ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *