صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اوج گرفتن خشونت علیه زنان در اروپا و بروز پدیده زن کُشی

۰۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰:۱۹
کد خبر: ۶۰۱۱۹۳
خشونت علیه زنان در کشور‌های اروپایی طی سالی که گذشت شدت افزایش یافت به طوری که این خشونت ها طیف گسترده‌ ای از اقدامات را در بر گرفت که زنان اروپایی با آن مواجه شدند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ رشد پدیده نوظهور زن کُشی در اروپا سبب شده اعتراض‌ ها به دولت‌های اروپایی به دلیل انفعال در برابر این بحران، افزایش یابد.

براساس گزارش دفتر آمار ملی انگلیس، تعداد قربانیان زن قتل‌ های خشونت بار از ۲۲۰ مورد در سال ۲۰۱۸ به ۲۴۱ مورد در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است.

این رقم نشان دهنده رشد قربانیان پدیده قتل زنان برای دومین سال متوالی در انگلیس است که از سال ۲۰۰۶ تاکنون بی سابقه بود.

البته باید توجه داشت که نرخ قتل زنان در انگلیس یک دوم نرخ قتل مردان بوده و معادل ۸ نفر از هر یک میلیون نفر است، اما آن چه سبب اهمیت این موضوع شده قتل زنان به دلیل جنسیتشان است که به نظر می‌رسد به اپیدمی فراگیر در سراسر اروپا تبدیل شده است.

رشد ۱۰ درصدی موارد زن کشی در انگلیس در بازه زمانی ۱۲ ماهه منتهی به مارس ۲۰۱۹، زنگ هشدار را برای زنان مواجه با خشونت‌ های خانگی به صدا درآورده است؛ ۴۰ درصد قربانیان بزرگسال معادل ۸۰ نفر آنان توسط همسر فعلی یا پیشین خود کشته شده اند که در قیاس با سال گذشته شاهد رشدی ۶۳ درصدی بوده است.

گروه ائتلاف برای پایان خشونت علیه زنان در انگلیس می‌گوید: «خشونت‌ها و سوء استفاده‌ های خانگی می‌تواند عواقب مهلکی برای زنان در پی داشته باشد؛ البته نباید از خشونت و سوء استفاده از زنان در محل کار نیز غافل شد.»

بر اساس آمار اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷، فرانسه یکی از کشور‌های اروپایی است که بیشترین شمار قتل زنان به دست همسر و یا شریک زندگی را به خود اختصاص داده است.

این در حالی است که در سال ۲۰۱۹ دست کم ۱۲۶ زن از سوی شریک فعلی و یا سابق خود در فرانسه به قتل رسیدند.

بر اساس آمار سال گذشته دست کم در هر سه روز در فرانسه یک زن از سوی شریک زندگی خود به قتل رسیدند؛ آلمان، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و سوئیس در رده‌های بعدی بالاترین میزان قتل با انگیزه‌های جنسیتی قرار دارند.

سالانه ۲۱۳ هزار زن فرانسوی بالغ قربانی خشونت جنسی یا جسمی می‌شوند؛ این میزان معادل ۱ درصد جمعیت زنان ۱۸ تا ۷۵ ساله است.

در همین حال نتایج تحقیقات انجام شده درباره خشونت علیه زنان در اروپا نشان می دهد که  فرانسه بالاترین میزان کشتار زنان را در میان کشور‌های اروپایی دارد، اما با این وجود مقام‎های این کشور اقدامات لازم برای محافظت از زنان در برابر خشونت‌های خانگی را انجام نداده‌اند.

در حال حاضر دولت فرانسه در حال کار کردن بر روی قانونی در راستای محافظت بیشتر از زنان است، اما حامیان حقوق زنان می‌گویند که این تدابیر برای جلوگیری از خشونت علیه زنان کافی نیست و قدامات بسیار بیشتری در این زمینه باید صورت گیرد.
این پدیده منحصر به اروپا نبوده و براساس بررسی‎ها، در سال ۲۰۱۸ دست‌کم ۱۶۰۰ زن آمریکایی به دلیل جنسیت توسط مردان به قتل رسیده‎اند.

این زنان همگی توسط مرد‌های آشنا یا غریبه اعم از پدر، برادر، همسر، همسایه، فامیل و ... در فروشگاه مواد غذایی، قرار ملاقات با پزشک، خانه، محل کار، ... به قتل رسیده‎اند.

آزار و خشونت جنسی نیز موضوعی است که زنان در کشور‌های اروپایی با آن مواجه هستند و این خشونت محدودیت هخای بسیاری برای آنان به همراه دارد.

به عنوان مثال از سال ۲۰۱۷ تاکنون گزارش‌های بسیاری مبنی بر آزار جنسی زنان در مجلس عوام انگلیس منتشر شده به گونه‌ ای که این موضوع ابعاد گسترده‌ای داشته و رسوایی‌های بسیاری برای انگلیس در پی داشت.

روزنامه گاردین در گزارشی می‌نویسد که فرهنگ خشونت و آزار در مجلس عوام از مقامات آن شروع می‌شود و گزارش‌ ها حاکی از آن است که هرگونه تغییر در آن تحت مدیریت مقامات کنونی بعید به نظر می‌رسد.

ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه اعضا یک گروه «واتس اپ» وابسته پارلمان انگلیس، گزارش‌ هایی را در رابطه با اذیت و آزار جنسی زنان محقق و مشاور در پارلمان منتشر کردند.

روزنامه تایمز نیز در گزارشی از رابطه پنهان و ارسال پیام‌های غیراخلاقی چند نماینده پارلمان به زنان جوان خبر داد.

سال ۲۰۱۷ همچنین کانال ۴ تلویزیون انگلیس در جریان تهیه یک مستند، ۷۰ کارمند پارلمان انگلیس که در سمت مشاور یا دستیار مشغول به کار بودند را مورد پرسش قرار داده و در این فرایند یک سوم از این افراد گفته بوند که دست کم یک بار از سوی نمایندگان پارلمان مورد تعرض جنسی قرار گرفته‌اند و این در حالی است که این موضوع تمامی جناح‌های مختلف موجود در پارلمان این کشور را شامل می‌شده است.

خشونت خانگی نیز موضوع دیگری است که زنان در کشور‌های اروپایی با آن مواجه هستند و در برخی کشور‌ها مانند انگلیس، این خشونت‌ها افزایش شدیدی داشته است.

موسسات خیریه و تحلیلگران آمار رسمی دولت انگلیس در مورد خشونت‌های خانگی که شمار کشته شدگان آن به بالاترین میزان طی ۵ سال اخیر رسیده است را واقعاً وحشتناک توصیف کردند.

داده‌های پلیس انگلیس و ولز نشان می‌دهد که در سال گذشته ۱۷۳ نفر در اثر خشونت‌های خانگی کشته شدند. این آمار در سال ۲۰۱۷ به ۳۲ مورد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید:

 

بر اساس آمار اعلام شده حدود سه چهارم افرادی که به دست شریک زندگی، شریک زندگی سابق یا اعضای خانواده کشته شدند زن بوده و مظنونان عمدتاً مرد بودند.

این آمار، بر اساس داده‌ های بدست آمده نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۴، ۱۶۵ نفر، در سال ۲۰۱۵، ۱۶۰ نفر، در سال ۲۰۱۶، ۱۳۹ نفر و در سال ۲۰۱۷، ۱۴۱ نفر بر اثر خشونت‌ های خانگی در انگلیس کشته شدند.

«ساندرا هورلی»، مدیر اجرایی خیریه پناهندگان می‌گوید «آمار رسمی اعلام شده در خصوص خشونت‌های خانگی حقیقاً ترسناک است؛ خشونت‌های خانگی بزرگ‌ترین مسئله‌ای است که زنان و دختران در سراسر جهان با آن رو به رو هستند؛ اکنون بیش از هر زمان دیگری بایستی جلوی خشونت علیه زنان گرفته شود؛ اما این در حالی است که تغییر در این روند بدون اعمال فشار رخ نخواهد داد و ما می‌دانیم که زنان و دختران به ما وابسته هستند و باید به تلاش‌های خود برای دفاع از حقوق آنان ادامه دهیم.»

اپیدمی قتل زنان در سال‌های اخیر در اروپا و آمریکا به شدت فراگیر شده و سالانه شمار زیادی قربانی می‌گیرد؛ این در حالی است که دولت‌ های اروپایی به دلیل رفتار منفعلانه مورد انتقاد شدید قرار دارند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *