نبرد با گودزیلایی به نام کرونا
گزارشی کوتاه درخصوص همدلیها و البته فراتر از آن یعنی درباره از خودگذشتگیهای مردمی برای غلبه بر کرونا را به نقل از روزنامه خراسان میخوانید:
مدافعان فداکار
ورود ویروس کرونا به ایران و تلاشهای بیوقفه کادر پرستاری و پزشکی بیمارستانها، آنها را تبدیل به قربانیان شماره یک خود کرده و همین موضوع باعث شده است مردم این روزها آنها را به عنوان مدافعان خط مقدم سلامت برای مبارزه با کرونا بدانند. مدافعان فداکاری که در خط مقدم مبارزه با کرونا میجنگند و بهرغم تعطیلی بسیاری از دانشگاهها، آنها با حضور در بیمارستانهای مختلف پای کار مردم ماندند تا برتری قدرتشان را نسبت به این ویروس چینی نشان دهند و البته در این راه تعدادی از آنها به ویروس هم مبتلا شدند تا جاییکه حتی طی چند روز گذشته خبری مبنی بر فوت یکی از پرستاران خانم منتشر شد که در تمام این مدت به مراقبت از بیماران کرونایی مشغول بود؛ همچنین روز گذشته نیز خبری منتشر شد که نشان میداد رامین عزیز پرستار جوان بیمارستان بهارلو نیز متاسفانه جان خود را به دلیل ابتلا به این ویروس از دست داده که نشاندهنده عزم جدی این قشر در مقابله با این ویروس است.
اهدای رایگان ماسک و ضد عفونی کننده
در چند روز گذشته ماسک به یک کالای ارزشمند تبدیل شده که در هیچ داروخانهای پیدا نمیشود. ترس از ابتلا به ویروس، باعث شده است هزاران نفر در سراسر کشور ماسک بخرند و همین موضوع دلیل کمبود ماسک در برخی نقاط است. با وجود این، ویدئوها و تصاویر زیادی از شهرهای مختلف ایران از جمله تهران، شیراز، اراک، سنندج، بهبهان، امیدیه، اندیمشک، کرمان، لاهیجان، بندر انزلی و ... در شبکههای اجتماعی منتشر میشود که ماسک، دستکش و ژل ضدعفونیکننده توسط برخی افراد نیکوکار بین رهگذران و کودکانکار تهیه و پخش میشود. این افراد در تلاش اند با همکاری هم از ابتلا به کرونا پیشگیری کنند و برای سلامت همشهریان خود گامی بردارند. مردم معتقدند اینان افرادی هستند که انسانیت را زنده نگه میدارند.
تلاشهای جهادی
در این میان هم تعدادی از جوانان شیرازی با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اقدام به اضافه کردن یک شیفت به خط تولید کارخانه ماسک کردند. آنها با هماهنگی به سراغ یک کارخانه تولید ماسک رفتند تا با کمک مسئولان کارخانه و با حضور افتخاری خودشان برای تولید بیشتر ماسک، یک شیفت کاری به این کارخانه اضافه کنند تا مردم با کمبود ماسک مواجه نشوند.
همچنین دانشجویان دانشکده داروسازی و داروسازان جوان اهواز به همراه هیئت علمی به صورت خودجوش تلاش کردند تا صدها لیتر ماده ضدعفونی کننده و ژل تولید کنند و رایگان به بیمارستانهای اهواز برسانند. پروژهای که بیوقفه و شبانهروز در حال کار است.
خلاقیتهایی برای همدلی
جدای از برگزار نکردن مراسم مختلف، از عروسی و تولد گرفته تا مراسم ختم، یک خانواده مشگین شهری به جای این که در مراسم ختم عزیز از دست داده شان غذا سرو کنند، چهار هزار بسته بهداشتی تهیه و آنها را بین مردم پخش کردند.
عدهای از هموطنان و مغازه داران در شهرهایی مثل همدان، زنجان، خوزستان و ... با یک حرکت قابل تقدیر؛ با نصب یک شیر آب و قرار دادن مایع دست شویی در کنار خیابان از مردم خواسته اند برای مقابله با ویروس دستهای خود را مرتب بشویند.
یک شیرینی فروشی در گرگان هم برای قدردانی از زحمات پرستاران و پزشکانی که در حال کمک به بیماران مبتلا به سرطان هستند، در اطلاعیهای که روی در مغازه اش زده اعلام کرده است عرضه نان و شیرینی برای پرستاران و پزشکان بیمارستان ۵آذر و صیادشیرازی رایگان است!