صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ریشه کن کردن ویروس کرونا با عزم همه جانبه

۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۴:۰۱
کد خبر: ۶۰۰۳۹۶
همه باید اختلافات را کنار بگذارند و بدون اتهام زنی و شبهه آفرینی برای حل فوریت‌های اقتصادی کشور و ریشه‌کن کردن ویروس کرونا دست‌به‌دست هم دهند؛ اتفاقی که برکات آن عاید کشور و جامعه خواهد شد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، به نقل از روزنامه حمایت، هر کشوری بر اساس اقتضائات و اهداف خود، برنامه‌های بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدتی را تدوین و اجرا می‌کند و وضعیت‌های ویژه و اضطراری را نیز در آن می‌گنجاند.

شرایط فوری و اضطراری از جمله بلایای طبیعی و بیماری‌های همه‌گیر، طبعاً از موارد خاصی هستند که در برنامه‌های چشم‌انداز هر کشوری دیده‌شده و جمهوری اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

اولویت‌های کشور ما بر این مبنا عبارت است از موضوعات «اقتصادی» و در حال حاضر، مبارزه با شیوع «ویروس کرونا». مهار این دو معضل و چالش پیش روی کشور قاعدتاً راهکار‌های مشترکی دارد که در رأس آن، همدلی و همکاری مردم و مسئولین است.

هرچند پیش‌زمینه هم‌افزایی و همدلی، کار صادقانه و بدون شعار و ادعاست که خمیرمایه اعتماد را در میان مردم شکل می‌دهد.

مسئولی که از مردم می‌خواهد، کالای داخلی مصرف و از تولید ملی حمایت کنند، محصولات خارجی نخرند و صرفه‌جویی را در دستور کار خود قرار دهند، رفتار و کردارش باید سخنش را تأیید کند، در غیر اینصورت به فریبکاری متهم می‌شود.

در نقطه مقابل، مسئولانی را می‌بینیم و می‌شناسیم که در حد عرف و طبقه متوسط مردم زندگی می‌کنند و هرگاه از جامعه برای همراه شدن در دفع تحریم‌ها و چالش‌های معیشتی استمداد می‌جویند، حداقل با نگاه مثبت مواجه می‌شوند و حتی از همدلی و همراهی آنها برخوردارند.

از سوی دیگر، کارگزاران کشور باید متوجه این حقیقت باشند که برای رفع معضلات و پرداختن به اولویت نخست کشور در زمینه اقتصاد، نیاز به سخنرانی، فرافکنی و اتهام زنی نیست، بلکه کار سخت و شبانه‌روزی، ضرورت حال حاضر کشور است.


هر کس از هر گروه و جناحی که با عبور از فیلتر‌های قانونی و از طریق انتخابات فراگیر و رقابتی وارد عرصه‌های حکومتی شده باشد، مورد تأیید نظام است و مردم در ادوار مختلف نشان داده‌اند که آنچه برای آنها در درجه نخست اهمیت قرار دارد، چیزی جز توانایی، مهارت و مدیریت برای رونق اقتصاد نیست.

بازی‌های جناحی، تراشیدن بهانه‌های تحریمی و دشمنی‌های خارجی، خریداری ندارد و جامعه به انتساب مسئولان به این جناح یا آن حزب، نگاه نمی‌کنند، بلکه طرفدار عملکرد‌ها هستند.

ازاین‌رو، طرح کردن مسائل انحرافی و کشاندن دعوا‌های جناحی به میان مردمی که دغدغه‌های آنها یکسان کردن دخل‌وخرجشان است، تنها موجب ناامیدی و دوقطبی‌سازی‌های کاذب می‌شود و دود آن درنهایت، به چشم طبقات متوسط و محروم جامعه می‌رود.

این نکته نیز حائز توجه است که انتظار برای متمرکز کردن همه توانمندی‌ها برای حل‌وفصل مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور، به مفهوم روی‌گردان بودن از انقلاب و ارزش‌های آن نیست.

مردم، انقلابی بی مدعا، پاکدست، پرتلاش و جهادی می‌خواهند نه مسئولی که به اصول انقلاب پشت کرده و دائماً زبان به ملامت این و آن گشوده است.

تجربه نیز ثابت کرده که شیفتگان غرب و کسانی که عامدانه سعی در کمرنگ کردن آرمان‌های انقلاب داشتند، در عمل هم آورده‌ای برای رونق اقتصاد نداشتند.


در موضوع شیوع ویروس کرونا هم که این روز‌ها به دغدغه اول کشور تبدیل‌شده نیز قاعده همین است.

برای رفع این چالش، گفتاردرمانی کافی نیست، بلکه پای‌کار بودن و همت و تلاش شبانه‌روزی شر این بیماری را از سر مردم کم می‌کند.


سرعت سازمان‌دهی و تصمیم‌گیری‌های قاطع در این شرایط نیز بسیار تعیین‌کننده است. به‌عنوان نمونه، چینی‌ها ظرف ۱۰ روز یک بیمارستان بسیار پیشرفته هزار تختخوابی برای درمان بیماران مبتلا به کرونا ایجاد کردند، حال‌آنکه ساخت چنین بیمارستانی گاهی ممکن است ماه‌ها و حتی سال‌ها به طول بینجامد؛ لذا نیاز است که همه ظرفیت‌ها و امکانات کشور تحت یک مدیریت واحد – مدیریتی که در بحران‌ها و بلایای طبیعی تا آخر پای‌کار بوده‌اند، برای دفع این بیماری بسیج شوند.


خب، وقتی اعتماد مردم جلب شد، همکاری مردم برای از سر گذراندن این بحران نیز جلب می‌شود. یک دلیل اینکه شایعات کرونایی در فضای مجازی به‌سرعت منتشر می‌شود نیز همین است.


جدای از تبلیغات روانی و جنگ نرمی که دشمن برای بی‌اعتماد کردن مردم به مسئولین سال‌هاست دنبال می‌کند، یک شق ماجرا در خصوص عدم تبعیت کامل افکار عمومی از مدیریت بحران در کشور، به تفاوت‌ها در مواضع اعلامی و اعمالی بازمی‌گردد.
بااین‌حال روشن است که در شرایط موجود، مردم نباید به شایعات جریان پیداکرده در فضای مجازی و سطح جامعه اعتنا کنند، چراکه چاره در توجه به توصیه‌های مدیریت کلان بهداشتی و درمانی کشور است.


افزون بر این، به نظر می‌رسد که پیوستن صاحب‌نظران، چهره‌های مشهور سیاسی، مذهبی، علمی، فرهنگی و ... به کمپین مبارزه با کرونا می‌تواند به حفظ آرامش جامعه و دور نگه‌داشتن مردم از اضطراب و نگرانی کمک شایانی کند.

کسانی که مدعی بودند صدای مردم هستند و ریشه در این آب و خاک دارند، وقت عمل است، بسم‌الله! آستین‌ها را بالا بزنید و وارد میدان شوید.

این همیاری و کمک به مقامات اجرایی به‌طور حتم تنها به مبارزه با کرونا اختصاص ندارد، بلکه عبور از چالش‌های اقتصادی و معیشتی نیز با حضور نخبگان سهل‌تر خواهد بود؛ و بالاخره اینکه در حال حاضر، همه باید اختلافات را کنار بگذارند و بدون اتهام زنی و شبهه آفرینی برای حل فوریت‌های اقتصادی کشور و ریشه‌کن کردن ویروس کرونا دست‌به‌دست هم دهند؛ اتفاقی که برکات آن عاید کشور و جامعه خواهد شد و انقلاب اسلامی را در نگاه کلان‌تر، در برابر تهدیدات آتی بیمه خواهد کرد.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


برچسب ها: کرونا ویروس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *