چند نوع مرکز ترک اعتیاد در کشور داریم؟
حمید جمعه پور مدیر کل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه درباره انواع مراکز درمان اعتیاد گفت: ۸ هزار مرکز ترک اعتیاد در کشور داریم که از ۸ نوع هستند.
وی افزود: مراکز درمان سرپایی، اولین مرکز است که در کلینیکهای مخصوص و با داروی غیر مضر به ترک اعتیاد پرداخته میشود.
جمعه پور ادامه داد: دومین مرکز، مرکز درمان بستری است که شبیه بیمارستانها مجهز است و در آن سم زدایی انجام میشود.
مدیر کل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: سومین مرکز، مرکز اقامتی میان مدت است که به کمپ معروف هستند. افراد ۲۱ روز در این کمپها نگهداری میشوند و به روش های غیرودارویی و همیاری هم نوعان درمان میشوند.
وی افزود:چهارمین مرکز، مرکز اقامتی خودیاری است که در آن حضور کادر درمانی و پزشک کمتر است و بهبودیافتگان از روش غیردارویی به درمان هم نوعان خود میپردازند.
این مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: پنجمین مرکز، مراکز تی. سی هستند. این مراکز شبیه هتل هستند و افراد برای دوره ۳ ماهه، اقامت کرده و پرهیزمدار هستند.
جمعه پور ادامه داد: مرکز بعدی، مراکز ام. ام. تی هستند که با داروهای آگونیست مانند متادون و شربت تریاک به درمان معتادان میپردازند.
مدیر کل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: هفتمین مرکز، مرکز مشاورههای بیماری رفتاری است. این مراکز در مراکز بهداشت استانها و زندانها دایر هستند که به ارائه خدمات کاهش آسیب، به بیمارانی که رفتار پرخطر دارند یا بیماریهای عفونی دارند، تعلق دارد.
وی افزود: آخرین مرکز، مرکز کاهش آسیبهای اجتماعی است که به پاتوق معروف است. در این پاتوقها افراد نصف روز اقامت کرده و غذای گرم دریافت میکنند سپس مراحل درمانی نیز انجام میشود.
این مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره تعداد افراد پذیرش شده در این مراکز گفت: در ۹ ماهه امسال، یک میلیون و ۵۵۰ هزار نفر پذیرش شده اند که استان تهران بیشترین تعداد مراجعان را داشته است.