صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حکم اعدام عربستان برای یک نفر به اتهام جاسوسی برای ایران؛ ۷ نفر به زندان محکوم شدند

۰۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۸:۱۲
کد خبر: ۶۰۰۲۰۰
دادگاهی در عربستان سعودی ۷ شهروند این کشور را به اتهام آنچه جاسوسی برای ایران خوانده به زندان و یک نفر دیگر را به اعدام محکوم کرده است.

به گزارش گروه بین الملل ؛ شبکه العربیه روز سه شنبه،۶ بهمن، مدعی شد که دادگاهی جزایی ریاض به بهانه آنچه «جاسوسی برای ایران» خوانده، ۷ شهروند سعودی را به زندان و یک نفر دیگر را به زندان محکوم کرده است.

این دادگاه یکی از متهمان را به اعدام محکوم کرده و مدعی است که «این فرد اطلاعاتی را در اختیار ایران قرار داده که منافع ملی عربستان سعودی را به خطر انداخته است.»

العربیه می گوید که دادگاه ریاض برای ۸ نفر از شهروندان این کشور به بهانه آنچه جاسوسی برای ایران عنوان شده، حکم بدوی صادر کرده است.

این افراد به خیانت به عربستان و همکاری به نفع یک کشور خارجی متهم شده اند.

دادگاه بدوی ریاض این افراد را متهم به همکاری با ایران کرده و مدعی است که آنها اطلاعات بسیار سرّی در اختیار ایران قرار داده اند.

افرادی که به زندان محکوم شدند همچنین به پرداخت غرامت مالی نیز متهم شده اند.

احکام صادر شده از سوی دادگاه عربستان سعودی به بهانه‌ های واهی تا حدی است که تمامی نهاد‌های حقوق بشری را به انتقاد واداشته است.

بر اساس گزارش نهاد‌های حقوق بشری، عربستان سعودی از سال ۲۰۱۴ تاکنون ۶۰۰ نفر را در این کشور اعدام کرده که بیشتر این افراد اقدامات غیر خشونت‌باری را مرتکب شده‌ اند.

 

بیشتر بخوانید:

 

موضوع دیگری که درباره حقوق بشر در عربستان سعودی مطرح است احکام سنگین برای کودکان و نوجوانانی است که برخی از آن‌ها در زمان بازداشت زیر سن قانونی بوده‌اند.

علاوه بر این عربستان سعودی «مرتجی القریریص»، نوجوان ۱۸ ساله را که به اتهام شرکت در تظاهرات بازداشت شده بود را به اعدام محکوم کرد که این اقدام با انتقاد‌های شدید بین‌المللی مواجه شد.

دستگیری کودک ۱۰ ساله به دلیل تشویق حدود ۳۰ کودک دوچرخه سوار به اعتراض علیه دولت عربستان در سال ۲۰۱۱ تنها نمونه‌ای از پرونده قطور سرکوب شیعیان در این کشور است.

نقض گسترده حقوق بشر در عربستان و نیز سرکوب شیعیان موضوعی است که اگرچه همواره مورد توجه سازمان‌ها و گروه‌های بین المللی حقوق بشری بوده، غالبا تحت فشار دولت عربستان از پوشش رسانه‌ ای محروم شده و عمده خبر‌ها در این زمینه از طریق شبکه‌ های اجتماعی منتشر می‌شوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *