صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ویروس زامبی خطرناک‌تر از کرونا

۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۴:۰۱
کد خبر: ۵۹۹۶۴۲
اگر در بسیاری از اتفاق ها، انگشت مان را به سمت مسئولان برده ایم و از آن‌ها خواسته ایم عملکردشان را اصلاح کنند که البته درست هم هست، این بار قصد داریم به برخی از مردم که این روز‌ها با رفتارهایشان سلامت جامعه را به خطر می‌اندازند، تذکر دهیم.

به گزارش گروه فضای مجازی ، قطعا اطلاع رسانی، پیدا کردن روش‌های درمان، تجهیز مراکز پزشکی، کنترل بازار لوازم مورد نیاز و... به عهده مسئولان مربوط است که متاسفانه تا کنون کارشان را به خوبی انجام نداده اند و امیدواریم کارشان را به خوبی انجام دهند و هر چه زودتر از این ویروس که نامش از خود ویروس هم ترسناک‌تر شده عبور کنیم. اما نباید یادمان برود که بسیاری از مسائل دو رکن اساسی دارد که یک طرف آن مسئولان هستند و طرف دیگرش مردم.

با این حال در روز‌های اخیر اتفاق‌هایی از خود ما مردم سر می‌زند که دیگر نمی‌شود مسئولان را مقصر دانست بلکه بی توجهی به هشدارها، رعایت نکردن جوانمردی، انصاف و ... باعث می‌شود نه تنها سلامت فردی را به خطر بیندازیم که با عملکردمان جامعه را هم دچار تشویش و نگرانی کنیم و سلامتشان را هم به خطر بیندازیم. تعدادی از این گونه رفتار‌ها را که در شبکه‌های اجتماعی هم پر بازدید شده باهم مرور می‌کنیم.

حمله عجیب

در روز‌های گذشته ویدئویی منتشر شد که حمله عده‌ای را به یک آمبولانس که در حال جابه جایی چهار هموطن بیمار و مشکوک به کرونا و گروه امداد پزشکی از رشت به بیمارستانی در تالش بود، نشان می‌داد.

در این ویدئو عده‌ای مانع این انتقال و حرکت آمبولانس و گروه امداد پزشکی به بیمارستانی که برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده و به نوعی قرنطینه است می‌شوند و کار به گاز اشک‌آور می‌کشد. این ویدئو با واکنش‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی همراه بود.

بسیاری از کاربران این حرکت را خطرناک‌تر از کرونا دانستند و افراد حمله کننده را مبتلا به ویروس زامبی خواندند. کاربری درباره این ویدئو نوشت: «مسئولان؛ بی‌کفایت و ... و هرچیز دیگر، کشف جدیدی‌کرده‌اید؟! وظیفه ما در این‌میان چیست؟! ما‌چقدر به داد هموطن خود رسیده ایم، مایی که اگر سنگ و آتش‌مان جور باشد برای خود یک پا، قطاع الطریق مریض و محتضریم!... بیمار مبتلا که ممکن است هریک از ما باشیم چه گناهی کرده‌است که وسط تب و درد و نبود امکانات و بی‌کفایتی‌های گوناگون، باید دل‌نگران امنیت خود هم‌باشد. شما که به فلان روحانی می‌خندید که گفته است «مسلمان شیعه دچار کرونا نمی‌شود» چرا خود با یک بیمار، رفتاری قرون‌وسطایی دارید که گویی آن بیمار، شوم و‌شیطانی است؟!»

چرا عوض شده ایم

تصاویر زیادی هم از فروش ماسک با قیمت‌های بالا در شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود. آن هم ماسک‌هایی که تا چند روز پیش به وفور در داروخانه‌ها موجود بود و به یکباره ناپدید شد. ماسک‌هایی که به قول وزیر بهداشت در دست یک عده مفت خور افتاده تا از ترس و سلامت مردم سوء استفاده و جیبشان را پر کنند. در این میان عکس‌هایی هم از رزمنده‌های سال‌های دفاع مقدس منتشر شد و کاربران زیادی در شرح آن نوشتند: «چرا ما عوض شده ایم؟ میگن زمان جنگ وقتی دشمن بمب شیمیایی می‌زد، خیلی از رزمنده‌ها ماسک‌های خودشون رو از روی صورتشون برمی داشتن و به جوون تر‌ها می‌دادن. امروزهم خیلی‌ها از دلهره مردم از ویروس کرونا دارند ماسک‌ها رو انبار می‌کنند و به قیمت چندین برابر به مردم میفروشن! خدایا کیا رفتن کیا موندن.»

ویروس شایعه را پخش نکنیم.

اما در کنار آن چه گفتیم انتشار شایعات هم باعث تشویش اذهان جامعه می‌شود که باید حتما به آن توجه شود. حسن بهشتی‌پور، کارشناس رسانه نوشت: «نمی‌دانم چرا مردم به این میزان به شبکه‌های اجتماعی مراجعه و فایل‌های مختلف صوتی و تصویری را بدون بررسی‌های لازم همین‌طور منتشر و دست به دست می‌کنند. خیلی مهم است که مردم سواد رسانه‌ای خودشان را تقویت کنند و نحوه برخوردشان با مسائلی از قبیل ویروس، آگاهانه و مسئولانه باشد. امید در جامعه ما به شدت هدف حمله قرار گرفته است. در حالی که امید نخ تسبیح و پیونددهنده جامعه است.» البته برخی معتقدند مراجعه افراطی مردم به اخبار غیر رسمی به دلیل نقص در اطلاع رسانی دقیق از سوی مسئولان است.

هواداران سپاهان

در این میان ماجرای لغو بازی دیروز سپاهان و پرسپولیس هم قابل تامل است. بعد از شیوع کرونا و بحث احتمال انتقال آن، وزارت بهداشت بار‌ها از مردم خواست از تجمعات بی مورد و حتی مهمانی‌های غیر ضروری اجتناب کنند تا بتوان هر چه زودتر از شر این ویروس ناخوانده خلاص شد. به همین دلیل قرار شد بازی‌های این هفته فوتبال هم بدون تماشاگر برگزار شود، اما همین موضوع حواشی زیادی را به همراه داشت. برخی هواداران سپاهان مقابل هتل تیم باشگاه تجمع کردند و اجازه حرکت اتوبوس بازیکنان را ندادند. تماشاگران تیم فوتبال سپاهان از حضورنیافتن شان به شدت ناراحت بودند و تجمعی دیگر هم در نزدیکی ورزشگاه داشتند. اگر قرار بود این بازی به دلایل حساسیت آن در جدول لغو شود، باید قبل از آمدن بازیکنان به زمین و اعلام این که این بازی به خاطر کنترل کرونا بدون تماشاگر برگزار می‌شود، انجام می‌شد، اما وقتی میلیون‌ها تماشاگر مقابل تلویزیون‌ها نظاره گر چنین صحنه‌ای هستند، چیزی جز ریشخند به تمام تدابیر کنترل کرونا را نظاره نخواهند کرد. رفتاری که ممکن است در دیگر حوزه‌های کنترل این ویروس مخوف، با لحاظ منافع فردی و گروهی تکرار شود. از آن جا که انتقال این ویروس از طریق تنفس است، همین نه تنها می‌تواند سلامت هواداران و بازیکن‌ها که حتی خانواده‌های آن‌ها را تحت الشعاع قرار دهد. این در حالی است که ویدئو‌های منتشر شده از «ووهان چین» و «کازال‌پوستر لِنگو» ایتالیا که دو کشته بر اثر کرونا داشته، نشان می‌دهد این شهر‌ها به شهر ارواح شبیه شده و هیچ فردی بدون دلیل در خیابان حضور ندارد.

البته در کنار این ویدئو‌هایی که از آن‌ها نوشتیم بعضی فیلم‌ها و تصاویری از همدلی مردم هم در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که از همدلی و همراهی مردم برای مبارزه با ویروس کرونا خبر می‌داد. در این چند روز تصویر مردی منتشر شد که در مغازه لوازم آرایشی بهداشتی خودش در بازار اردبیل، اقدام به توزیع رایگان بیش از ۱۰۰۰ ماسک رایگان کرده بود. همچنین روز گذشته ویدئویی هم از نوع دوستی و همدلی هموطنان شیرازی که ماسک توزیع می‌کنند در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که با واکنش کاربران همراه بود که امیدواریم بازهم شاهد این گونه تصاویر باشیم.

منبع: روزنامه خراسان
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *