قلدری آمریکا و مقاومت هند
به گزارش ، نشریه " تایمز او ایندیا" نوشت: رییس جمهوری آمریکا به همراه خانواده خود قرار است در تاریخ ۲۴ و ۲۵ ماه جاری (فوریه) به شهرهای احمد آباد در ایالت گجرات، آگرا در ایالت اوتار پرادش و دهلی نو سفر کند.
ترامپ در طول سخنرانی انتخاباتی خود در کلورادو آمریکا گفت: من هفته آینده به هند سفر می کنم و ما قرار است در مورد تجارت گفت و گو کنیم. هند مدت زیادی است که تعرفه های گمرکی سنگینی علیه ما وضع کرده است. آنها یکی از کشور های بزرگ جهان با تعرفه های گمرکی سنگین علیه کالاهای آمریکایی هستند.
وی در زمینه امضای توافق تجاری با هند گفت: دو کشور می توانند به یک توافق تجاری بسیار خوب دست یابند اما در صورتی که این توافق برای من مناسب نباشد، مذاکرات کند خواهند شد. ممکن است این مذاکرات پس از انتخابات برگزار شوند. ما تنها قراردادی را امضا می کنیم که برای آمریکا سود داشته باشد زیرا آمریکا باید اول باشد. چه آنها با این امر موافق باشند یا نه، ما آمریکا را در اولویت قرار می دهیم.
دونالد ترامپ در سخنرانی خود بار دیگر از استقبال بزرگ مردم هند از خود سخن گفت و اعلام کرد: نارندرا مودی نخست وزیر هند اعلام کرده است که در شهر احمد آباد ۱۰ میلیون نفر از من استقبال خواهند کرد.
این درحالی است که جمعیت کل شهر احمد آباد ۵.۶ میلیون نفر است و به گفته مقامات هندی این انتظار ترامپ غیر واقعی است.
این درحالی است که دولت هند اعلام کرده است در مذاکرات تجاری با آمریکا منافع ملی این کشور در اولویت قرار خواهد داشت و دهلی نو عجله ای برای امضای توافق تجاری با آمریکا ندارد.
نشریه " هندوستان تایمز" روز جمعه به نقل از راویش کومار سخنگوی وزارت امور خارجه هند اعلام کرد: ما امیدواریم در مذاکره با آمریکا به یک فهم مشترک برسیم که برای هر دو طرف عادلانه باشد. این مذاکرات پیچیده است . ما نمی خواهیم برای امضای این قرارداد عجله کنیم زیر نتیجه آن بر زندگی میلیون ها نفر در هند تاثیر می گذارد. ما نمی خواهیم یک مدت زمان مصنوعی تعیین کنیم.
وی افزود: منافع ملی هند در طول این مذاکرات بسیار اهمیت خواهند داشت.
نشریه "تایمز او ایندیا" نیز به نقل از مقامات کاخ سفید نوشت،در طول سفر دونالد ترامپ به هند، هیچ توافق تجاری با دهلی نو امضا نخواهد شد زیرا آمریکا همچنان نگرانی های جدی در خصوص موانع تجاری هند دارد.
با توجه به مقامات آگاه هند و آمریکا همچنان دارای اختلافات جدی در زمینه کشاورزی، ابزار پزشکی، تجارت دیجیتال و همچنین تعرفه های جدید پیشنهاد شده دارند.
یک مقام ارشد در دولت آمریکا گفت: نگرانی های واشنگتن که در سال گذشته به خروج هند از نظام عمومی ترجیحات منجر شد، همچنان وجود دارد. ما می خواهیم که این نگرانی ها به شکل کامل مورد بررسی قرار گیرند.
آمریکا پس از چین دومین شریک تجاری هند محسوب می شود. در سال ۲۰۱۸ ارزش تجارت دو جانبه هند و آمریکا ۱۴۲.۶ میلیارد دلار اعلام شد.
آمریکا از کسری تجاری خود در مقابل هند ناراضی است. در سال گذشته کسری تجاری آمریکا در مقابل هند ۲۳.۲ میلیارد دلار برآورد شد.
هند و آمریکا همکاری در زمینه انرژی اتمی را گسترش می دهند
با کم رنگ شدن توافق تجاری میان دو هند و آمریکا، مقامات دو کشور اعلام کردند که دهلی نو و واشنگتن به دنبال گسترش همکاری های دو جانبه در زمینه انرژی اتمی هستند.
آمریکا قصد دارد ۶ راکتور هسته ای به هند بفروشد.
پیش از این نگرانی آمریکا از قانون مسولیت پذیری هسته ای هند و همچنین ورشکسته شدن شرکت اتمی وستینگ هاوس در سال ۲۰۱۸، همکاری های هسته ای میان دو کشور را به تاخیر روبرو ساخته بود.
اکنون آمریکا امیدوار است تا بتواند هند را برای تغییر این قانون متقاعد سازد.
هند همکاری اتمی با آمریکا را برای امنیت انرژی خود مهم می داند. با این حال مقامات هندی اعلام کردند که هرگونه قرارداد با آمریکا باید بر اساس قوانین هند باشد.
قانون مسئولیت هسته ای هند ، عرضه کنندگان خدمات هسته ای را مستقیما در صورت بروز حادثه هسته ای مسئول می داند، درحالی که کشور هایی مانند فرانسه و آمریکا از هند خواسته اند که قوانین بین المللی را دنبال کند.
بر اساس قوانین بین المللی در صورت بروز حادثه هسته ای مسئولیت اولیه با کشور عامل می باشد. از آنجایی که تمام نیروگاه های هسته ای هند توسط شرکت دولتی انرژی هسته ای اداره می شود، اجرای قوانین بین المللی به این معنی است که در صورت بروز حادثه، دولت هند مسئول پرداخت هرگونه خسارت است.
یکی دیگر از بند های قانون مسئولیت هسته ای ، بند مسئولیت نامحدود است که بر اساس ان شرکت های خارجی برای پیدا کردن شرکت های بیمه دچار مشکل می شوند.
هند در برنامه خود در راستای کاهش آلاینده های کربنی، استفاده کمتر از سوخت های فسیلی و تأمین انرژی مورد نیاز این کشور، قصد افزایش ظرفیت هسته ای خود دارد.
ایرنا