صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرح «ساعت تهران» اجرا شد/ بخشنامه صرفه‌جویی مصرف برق در استان‌های لرستان،‌ مركزي و همدان

۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۱:۰۴
کد خبر: ۵۹۸۵۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
خبرگزاری میزان: قائم مقام وزیر نیرو گفت: با اجرای طرح ساعت تهران و تداوم اهداف آن به عنوان یک اقدام نمادین برای ترغیب افکار عمومی به مدیریت مصرف برق، می‌توان شاهد پیامدهای مثبت فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی و همچنین توسعه پایدار بود.
به گزارش ، ستار محمودی با اشاره به اینکه در تابستان حوزه‌های تولید، انتقال و توزیع برق زیر بار مضاعف قرار می‌گیرند و در صورت عدم کنترل مصرف ممکن است خدمت‌رسانی شرکت‌ها و سازمان‌های فعال در این حوزه‌ها به صورت مطلوب صورت نگیرد، تاکید کرد: در صورتی که میان حوزه‌های تولید و توزیع برق و حوزه مصرف تعاملی مناسب برقرار شود با مدیریت مصرف برق می‌توانیم به گونه‌ای منطقی هزینه‌های تولید و توزیع خدمات را به نحو چشمگیری کاهش دهیم.

وی در خصوص طرح ساعت تهران گفت: با توجه به واقعیت‌ها و مسائل موجود در زمینه تامین و مصرف انرژی برق، شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اقدام نمادین مناسبی در جهت جلب توجه و ترغیب مصرف‌کنندگان انجام داده که بر اساس آن در روز 22 تیرماه از ساعت 12 الی 15 مشترکان خود به ویژه در بخش اداری را دعوت کرد تا حدامکان لامپ‌های اضافی و ملزومات برقی خود را خاموش کنند و تا حد امکان از سیستم‌های خنک کننده با دور کند استفاده کنند.

وی همچنین افزود: این طرح اقدام اثربخش و ترغیب کننده‌ای در خصوص مدیریت مصرف برق است و علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌های تامین انرژی برق، از نظر فنی نیز می‌تواند فشار را از روی سیستم‌های تولید و انتقال و توزیع بردارد.

قائم مقام وزیر نیرو همچنین گفت: وزارت نیرو نیز به استقبال این طرح رفته و در نظر دارد در ساعات تعیین شده از سوی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ بر اساس پیشنهادها و راهکارهای آن شرکت، روشنایی‌های اضافی و ملزومات اداری غیرضروری را خاموش نگه دارد تا همگامی خود را با این طرح اعلام کند.

محمودی تاکید کرد: این طرح و اهداف آن باید در قالب یک اقدام مستمر و فرهنگ عمومی علاوه بر حوزه اداری به سایر حوزه‌های مصرف از جمله بخش‌های خانگی و صنعتی و تجاری نیز تسری پیدا کند.

وی این گونه اقدام‌های را به دلیل ضرورت اصلاح الگو های مصرف انرژی به ویژه به منظور حفاظت و پاسداشت محیط زیست در جهت توسعه پایدار، دارای سابقه جهانی دانست که طرح ساعت زمین را نمونه‌ای از این اقدامات برشمرد.


ابلاغ بخشنامه صرفه‌جویی مصرف برق در استان‌های لرستان،‌ مركزي و همدان
استانداران استان‌های لرستان،‌ مركزي و همدان با ابلاغ بخشنامه‌ای، تمامی نهادها،‌ سازمان‌ها و دستگاه‌هاي اجرايي این سه استان را ملزم به صرفه‌جويي و مصرف بهينه برق براي گذر از پيك تابستان سال جاري كردند.

به گزارش ، استانداران در این بخشنامه تاکید کردند با توجه به پیش‌بینی وزارت نیرو مبني بر رشد و افزايش مصرف برق از تیر تا شهریور ماه سال جاری به دلیل افزایش دما، تمامی دستگاه‌ها و نهادها و سازمان‌ها ضمن پرهيز از هر گونه اسراف و زياده روي در مصرف برق، ضمن مديريت بهينه مصرف در ايام تابستان و اوج بار، به گونه‌اي برنامه‌ريزي نمايند كه تأمين نیاز مشترکین و مصرف کنندگان با مشكل و محدوديت مواجه نشود.

در اين بخشنامه‌ها آمده است: «نظر به اينكه بخش مهمی از مصارف برق در دوره زمانی مذکور، مربوط به ساختمان‌های اداری و به ویژه ساعات ظهر و بعداز ظهر (11 تا 16) صرف سيستم‌هاي سرمایشی می‌شود همکاری و مساعدت همه سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی در مدیریت مصرف برق تاثیر بسزایی خواهد داشت. لذا با توجه به اهمیت موضوع انتظار می‌رود، مدیران محترم ضمن درک حساسیت شرایط و توجه ویژه در جهت بهینه‌سازی مصرف برق و کاهش مصارف غیر ضروری با تنظیم سیستم‌های سرمایشی و نظارت جدی برنحوه مصرف در جهت مدیریت این مهم که از ارکان اقتصاد مقاومتی است،اقدام کرده و نهایت همکاری را با وزارت نیرو برای عبور از فصل گرما به عمل آورند.»

در این زمینه مدير عامل شركت برق منطقه‌اي باختر با بيان اينكه صنعت برق كليه تمهيدات لازم براي تأمين نياز مصرف مشتركين محترم را پيش بيني نموده است تأكيد كرد با كاهش مصارف غير ضروري و صرفه جويي در مصرف برق خللي در تأمين برق مستمر ايجاد نخواهد شد.

فرهاد شبیهی افزود: مشتركان با به كار بستن برخي راهكارهاي ساده مانند تنظيم مناسب درجه سرمايش كولرها،‌ استفاده از دور كند كولرهاي‌ آبي، خاموش نمودن لامپ‌هاي اضافي،‌ عدم استفاده هم‌زمان لوازم برقي و عدم استفاده از لوازم پر مصرف در ساعات اوج بار مي‌توانند مصرف برق را تا حد زيادي كنترل کنند.

تولید 5 هزار مگاوات انرژي پاک تا سال 1400
مديرعامل شرکت توانير گفت: تا افق سال 1400 حدود 5 درصد از ظرفيت‌ نصب شده نيروگاهي کشور به انرژي‌هاي پاک اختصاص خواهد یافت.

آرش کردي با بیان اینکه بحث انرژي‌هاي تجديدپذير در تمام دنيا به‌صورت يک استراتژي جهاني است و اين به‌خاطر چرخه کربن و مباحث مربوط به محيط زيست و کاهش دماي گرمايش زمين است، اظهار داشت: آلودگي هوا و محيط زيست و همچنين مباحث اقتصادي، کشور را به سمتي سوق مي‌دهد که به انرژي‌هاي تجديدپذير و پاک توجه ويژه داشته باشيم.

کردي با بيان اينکه در زمان حاضر ظرفيت نصب شده نيروگاهي کشور 73 هزار و 200 مگاوات است، افزود: پيش‌بيني مي‌شود در افق 1400 ظرفيت نصب شده کشور به 100 هزار مگاوات افزايش يابد که 5 هزار مگاوات آن مربوط به انرژي‌هاي پاک و تجديدپذير خواهد بود.

وي با اشاره به اين مطلب که شخص وزير نيرو توجه خاصي به انرژي‌هاي پاک و تجديد پذير دارند و مصمم است دگرگوني و تحولات عمده‌اي را دراين زمينه ايجاد کنند، بيان داشت: استفاده از انرژي‌هاي تجديدپذير ضمن کمک به پاکيزگي محيط زيست و هواي پاک، باعث مقبولیت جهاني صنعت برق کشور نيز خواهد شد.

مديرعامل توانير اضافه کرد: از سال 2020 محدوديت‌هايي براي کشورهايي که از سوخت کربن براي توليد انرژي استفاده مي‌کنند ايجاد خواهد شد.

وي با بيان اينکه انرژي‌هاي پاک جزو سبدهاي قابل توجه توليد در کشور ما خواهند بود، اظهار داشت: برنامه ما این است که تا سال 1400 حدود 5 هزار مگاوات ساعت انرژي تجديدپذير و پاک بجز انرژي برق آبي را به ظرفيت نيروگاهي کشور اضافه کنیم.

کردي افزود: وزارت نيرو تصميم گرفته است در سال جاري حدود 300 ميليارد تومان به‌صورت خاص از درآمدهاي شرکت توانير به موضوع انرژي‌هاي تجديدپذير اختصاص يابد و جهت ايجاد مشوق‌هاي لازم از طريق سازمان انرژي‌هاي نو ايران (سانا) اقدام شود.

وي حضور بخش خصوصي در بحث انرژي‌هاي تجديدپذير را مغتنم شمرد و تصريح کرد: در بحث قراردادهاي بيع متقابل، تعدادي سرمايه‌گذار را براي احداث 900 مگاوات ظرفيت نيروگاهي دعوت کرده‌ايم که اميدواريم به مرحله عقد قرارداد برسد و از روش بيع متقابل هزينه اين سرمايه‌گذاري‌ها را بپردازيم.

مديرعامل توانير در تشريح روش بيع متقابل گفت: در اين روش به ميزان انرژي پاکي که توليد مي‌شود، مقداري در مصرف سوخت کشور صرفه‌جويي مي‌شود و تا محدوده مشخصي، مثلا تا دو سال قابل محاسبه است که با توجه به قيمت نفت و از محل صرفه‌جويي سوختي که ايجاد مي‌شود،‌ دولت متقبل خواهد شد هزينه سرمايه‌گذاري در بخش انرژي‌هاي پاک را به سرمايه‌گذاران پرداخت کند.

وي با بيان اينکه امسال حرکت جديدي در بخش انرژي‌هاي تجديدپذير صورت گرفته است، يادآور شد: اختصاص 300 ميليارد تومان به نسبت سال گذشته، جهش 100 درصدي را نشان مي‌دهد که اميدواريم بتواند مشوق‌هاي لازم را در سرمايه‌گزاران بخش خصوصي ايجاد نمايد تا از اين پس انرژي‌هاي تجديدپذير و پاک نيز در سبد انرژي کشور مورد توجه قرار گيرد.

کردي تصريح کرد: بايد بتوانيم تا افق 1400 برنامه ششم توسعه، سالي يکهزار مگاوات انرژي‌هاي تجديدپذير و پاک را وارد شبکه سراسري کنيم.

اجرای طرح «ساعت تهران» در پایتخت کلید خورد
طرح ساعت تهران امروز دوشنبه، بسیت ودوم تیرماه به مدت سه ساعت درسطح مشترکان اداری پایتخت اجرامی شود.

اکثر کشورهای جهان هرساله در آخرین شنبه ماه مارس در اقدامی نمادین با خاموش کردن تعدادی از لامپ‌ها به‌مدت یک ساعت از بهینه‌سازی مصرف انرژی و حفظ محیط‌ زیست حمایت می‌کنند. این حرکت جهانی که به «ساعت زمین» مشهور است، این بار بهانه‌ای شده است برای شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ تا با الهام از آن برای اولین بار طرح «ساعت تهران» را به اجرا درآورد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *