انتخابات زمینه ساز وحدت و انسجام ملی است
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: انتخابات زمینه ساز وحدت و انسجام ملی است و امید داریم که انتخاباتی پرشور و در شأن ملت ایران برگزار کنیم و مهمتر از همه این که فردای روز انتخابات، این فضای وحدت و انسجام تقویت شود.
عرف راجع به چهرههای شاخص انصرافی در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی گفت: عموما بیشتر انصرافیها از چهرههای ناشناس بوده اند، اما در این بین نام برخی از نمایندگان فعلی مجلس دهم هم دیده میشود. عرف همچنین یادآور شد در مسأله انصراف از رقابت در انتخابات، زمان مشخصی تعبیه نشده و نامزدها میتوانند در هر زمانی انصراف خود را به فرمانداریها اعلام کنند.
رییس ستاد انتخابات کشور راجع به شرایط برودت آب و هوایی و مشکل بسته شدن برخی راههای روستایی و شهری در مناطق برفی نیز گفت: هماهنگیهای خیلی خوبی با سه وزارتخانه ارتباطات، نیرو و راه و شهرسازی طی روزهای اخیر صورت گرفته و امیدمان این است که صندوقهای رای در همه جای کشور بدون کوچکترین خللی وجود داشته باشد و مردم بتوانند نامزدهای موردنظرشان را انتخاب کنند.
معاون وزیر کشور در ادامه به مساله اتمام زمان تبلغیات اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون انتخابات، تبلیغات نامزدها ۲۴ ساعت قبل از آغاز روند رای گیری به پایان میرسد و هیچ نامزد انتخاباتی پس از این فرصت قانونی، حق تبلیغ ندارد. وی همچنین گفت: این ممنوعیت تبلیغاتی شامل فضای مجازی هم میشود و برای همین نامزدهای انتخاباتی باید مراقب اقدامات خود در عرصه فضای مجازی هم باشند و اقدام تبلیغی در این حوزه نداشته باشند.
بیشتر بخوانید:
وی همچنین گفت: در صورتی که تبلیغات از سوی نامزدی به هر شکل و طریقی ادامه داشته باشد، ستاد پیشگیری در قوه قضائیه و سایر نهادهای مربوط در این حوزه بلافاصله وارد موضوع شده و با تخلفات برخورد میشود. اگر نامزدی تخلف کند و رأی نیز بیاورد به تخلف وی رسیدگی خواهد شد. عرف افزود: نامزدهایی که بدون اجازه از شماره تلفنهای مردم برای تبلیغات استفاده میکنند تخلف کرده اند و به این مسأله رسیدگی خواهد شد.
معاون وزیر کشور در رابطه راه اندازی کارناول از سوی نامزدها نیز گفت: این کار تخلف است و نباید اتفاق بیفتد. شاهد این هستیم تعدادی از نامزدها به جای این که برنامه هایشان را ارائه کنند به سمت راه اندازی کارناوال و از این قبیل کارها میروند که همه این تخلفات مستندسازی و به هیأت مرکزی بازرسی و ستاد پیشگیری قوه قضائیه ارسال میشود.
رییس ستاد انتخابات همچنین خطاب به نامزدها گفت: کسی که در مقام تقنین و نظارت است باید نخستین کسی باشد که قانون را رعایت میکند، زیرا کسی که پیش از نمایندگی قانون را رعایت نکند پس از نماینده شدن نیز این کار را انجام میدهد.
عرف در خصوص مراحل رأی گیری نیز گفت: برای رأی گیری وجود کد ملی و شناسنامه کفایت میکند، اما کسانی که برای شناسنامه المثنی به سازمان ثبت احوال مراجعه میکنند، این سازمان باید المثنی صادر کند و حتی در روز انتخابات نیز برای این کار شیفت کاری گذاشته شده است.
وی در خصوص منابع مالی تبلیغات هم گفت: همه نامزدها باید شماره حسابی در بانکهای دارای مجوز از بانک مرکزی افتتاح و به فرمانداریها اعلام کنند تا پس از اعلام نتایج انتخابات، گردش پول در این حساب بررسی شود. وزارت کشور باید سقف مبلغ هزینه شده برای انتخابات را مشخص و به شورای نگهبان اعلام میکرد، اما این کار به این دوره نرسید، البته میانگین هزینه انتخابات در مناطق مختلف مشخص است و بر اساس آن بررسیها انجام میشود.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به فضاسازی رسانههای معاند با محورهایی مانند تحریم انتخابات گفت: در هر دوره از انتخابات، جریانی از خارج از کشور مساله تحریم انتخابات را برای دلسرد شدن مردم مطرح میکند، اما آنچه که مشخص است این مسأله جدیدی نیست و هر دوره سر آنها با حضور مردم در پای صندوقهای رأی به سنگ خورده است.
رییس ستاد انتخابات وزارت کشور با اشاره به حضور میلیونی و باشکوه مردم ایران در مراسم تشییع پیکر سردار مقاومت گفت: سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی نماد ملی است و ترور ایشان اقدامی وحشیانه و دولتی بود، اما همه برای تشییع پیکر پاک این شهید به صحنه آمدند، زیرا شهید سلیمانی مخلصانه جان خود را برای کشور فدا کرد.
عرف گفت: مردم ما فهیمتر از آن هستند که درگیر بازیهای امریکاییها برای تحریم انتخابات شوند و دست دشمن را خوانده اند. وی با بیان اینکه برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی سه هزار شعبه جدید اضافه شده، گفت: در این دوره از انتخابات در کنار شعبههایی که در گذشته تراکم جمعیت در آنها وجود داشت، شعبه جدید ایجاد شده است.
رییس ستاد انتخابات کشور در رابطه با تعداد واجدین رأی دهندگان در انتخابات نیز گفت: ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار نفر واجد شرایط رأی دادن هستند که همیشه تعداد تعرفههایی که چاپ میشود بیشتر از تعداد واجدان شرایط است. هم اکنون تعرفهها و لوازم مورد نیاز رأی گیری در اختیار فرمانداریها قرار داده شده است و این تعرفهها و دستگاههای احراز هویت با حضور ناظران پیش از آغاز رأی گیری کنترل میشود.
معاون وزیر کشور در خصوص دستگاههای احراز هویت گفت: برای دستگاههای احراز هویت نیز چند بار آزمایش انجام داده ایم و دستگاهها جواب داده اند و بعید است با مشکل مواجه شوند. البته برای هر کدام از دستگاهها یک جایگزین وجود دارد که اگر مشکلی پیش آید از دستگاه دیگر استفاده میشود. وی در ادامه گفت: اگر بر فرض، دستگاهی به مدت ۱۵ دقیقه به شبکه متصل نشود، بر اساس توافق با شورای نگهبان، فرایند رأی گیری به صورت دستی انجام خواهد شد.
معاون وزیر کشور در ادامه صحبت هایش به دو اصل بیطرفی و قانونمداری اشاره کرد و گفت: ستاد انتخابات کشور با شعار بیطرفی و قانون مداری کار خود را آغاز کرده است و اگر به جمع بندی برسیم فرماندار یا بخشداری، بیطرفی را در انتخابات رعایت نکرده است بلافاصله با وی برخورد میکنیم و با کسی تعارف نداریم. عرف در خصوص شمارش آرا نیز گفت مرحله شمارش آرا نیز به سبب در اختیار داشتن ابزارهای لازم، الکترونیکی انجام میشود. وی با بیان اینکه سعی خواهیم کرد مردم را به سرعت در جریان نتایج قرار دهیم، گفت: در ۱۷۴ حوزه تک نماینده داریم که پیش بینی میشود نتایج انتخابات در این حوزهها به سرعت مشخص و اعلام شود.
معاون وزیر کشور در پایان گفت: انتخابات زمینه ساز وحدت و انسجام ملی است و امید داریم که انتخاباتی پرشور و در شأن ملت ایران برگزار کنیم و مهمتر از همه این که فردای روز انتخابات، این فضای وحدت و انسجام تقویت شود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *