صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ما به یک انقلاب فرهنگی دیگر نیاز داریم/باید یک بازنگری در سیستم آموزشی صورت گیرد

۰۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰:۲۶
کد خبر: ۵۹۸۴۵۹
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب «پاسیاد پسرخاک» گفت‌: من نویسنده باید زائقه مخاطبم را با نگارش موضوعات جذاب و نحوه نگارش همچنین پرداخت متفاوت تغییر دهم بنابراین ما به یک انقلاب فرهنگی دیگر نیاز داریم، باید یک بازنگری در سیستم آموزشی داشته باشیم و رویکرد‌های مناسبی را در این زمینه در دستور کار قرار دهیم.

محمد قبادی نویسنده کتاب «پاسیاد پسرخاک» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون آسیب چرخه تولید کتاب و مشکلات ناشی از آن گفت: چرخه تولید کتاب به طور کامل دچار آسیب شده است. این آسیب به عدم استقبال از کتاب و کتابخوانی بر می‌گردد، در واقع کاهش سرانه مطالعه نویسنده دچار تولید آثاری با موضوعات تکراری کرده به عبارت دیگر وقتی تقاضایی در کار نیست نویسنده نیز به دنبال دغدغه‌ها و سوژ‌های جذاب نمی‌رود و در نتیجه شاهد نوعی رکود و خمودگی در تولید کتاب و از آن سو بی‌رقبتی خوانندگان می‌شویم. وقتی نویسنده کتابی را می‌نویسد، ولی هیچ کس کتاب را نمی‌خواند و یا آن را نقد نمی‌کند انگیزه نویسنده برای جستجو و نگارش موضوعات ناب کم می‌شود.

وی در مورد رواج کتاب‌هایی که مخاطب را به خود جذب نمی‌کنند بیان کرد: وقتی درخواست از سوی جامعه نباشد نویسنده نیز سمت و سوی مشخصی را مد نظر قرار نمی‌دهد لذا شاهد نوعی رکود در عرصه نگارش و سوژه‌های سلیقه‌ای خواهیم بود، این چرخه‌ای است که نیاز به بررسی و ترمیم دارد.


قبادی پیرامون ضرورت توجه به فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی مطرح کرد: من معتقدم فراگیر شدن فرهنگ کتاب و کتاب خوانی نیازمند زیر ساخت است، برای رواج این رویکرد زیربنایی تک تک افراد باید از خود شروع کنند و به مطالعه بپردازند، در مرحله بعد باید تلاش کنیم که کودکان خود را به کتاب خواندن تشویق کنیم و در مراحل بعدی‌تر در مدرسه و دانشگاه باید به کتاب خواندن بها داده شود.

وی نیاز و ضرورت توجه به مطالعه در جامعه و گسترش آن را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: من نویسنده باید زائقه مخاطبم را با نگارش موضوعات جذاب و نحوه نگارش همچنین پرداخت متفاوت تغییر دهم. ما به یک انقلاب فرهنگی دیگر نیاز داریم، باید یک بازنگری در سیستم آموزشی داشته باشیم و رویکرد‌های مناسبی را در این زمینه در دستور کار قرار دهیم.

قبادی ضرورت توجه به مطالعه از سوی نویسندگان را الزامی دانست و تاکید کرد: نویسند‌ه‌ها پیش از اینکه نویسنده باشند باید مطالعه کنندگان خوبی باشند، یکی از وظایف نویسندگان بخش مطالعاتی فعالیت آنان است، نویسندگان باید یک تعهد فارغ از تعهدات کلی داشته باشند به همین منظور باید صادق باشند و از حریم نویسندگی تخطی نکنند و برای نگارش اطلاعات لازم را داشته باشند، من معتقدم نویسنده باید در جامعه زندگی کند و مشکلات را از نزدیک بشناسد و تعامل با اقشار مختلف داشته باشد از سوی دیگر حد مرز کاری را مورد توجه قرار دهد به عبارت دیگر تخصصی فعالیت کند نباید فراموش کرد که کار نویسندگی یک کار خاص، ظریف و متخصصانه است و شایسته نیست نویسندگان در حوزه‌های دیگر نیز همزمان فعال باشند.

وی پیرامون زمان شروع علاقه خود به کتاب و کتاب خوانی بیان کرد: من از ۱۸ سالگی با کتاب‌های مذهبی انس گرفتم و کتاب‌ها به قدری برایم جذاب بودند که شیفته آنها شدم اولین کتابی که مرحوم شهیدی در خصوص «امام حسین (ع)» نوشته بود مرا با خود همراه کرد.

قبادی در مورد لزوم پرداختن به برخی سوژه‌های مهم افزود: همه سوژ‌ها نیاز به پرداختن دارند و نمی‌توان گفت که سوژه‌ای خاص کمتر مورد توجه بوده و نیاز به کار بیشتری دارد، با این همه معتقدم نگاه به دغدغه‌های جامعه به ما نشان می‌دهد که بیشترین خلع و کم کاری‌ها در کدام بخش نهفته است. امروز اگر بخواهم کار داستانی بنویسم در حوزه‌ای قلم می‌زنم که به اخلاق اجتماعی باز گردد.


وی پیرامون راه حل رفع موانع پیش روی کتاب و کتاب خوانی بیان کرد: یک حرکت دسته جمعی در یک بازه زمانی بلند مدت تنها می‌تواند مشکلات موجود بر سر راه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی را حل کند برخی ارگان‌ها فعالیت‌هایی را انجام می‌دهند که جامعه را برای مدت کوتاهی به سوی کتاب خوانی سوق دهند، اما چون این سیاست‌ها در دراز مدت رخ نمی‌دهد تاثیر گذار نیست. ما نیازمند چشم انداز بلند مدت و دغدغه مند هستیم، اگر تا به حال این موضوع مقفول مانده به این دلیل است که مقوله فرهنگ بسیار پیچیده بوده و نیازمند رویکرد‌های کارشناسی است تا بتواند اثر مطلوبی را با خود درپی داشته باشد.

قبادی پیرامون کتاب‌های جدیدی که در دست چاپ دارد و یا بزودی به چاپ می‌رسد خاطرنشان کرد: دو کتاب دارم که هنوز به چاپ نرسیده و پیش بینی می‌کنم که تا نمایشگاه کتاب آینده به بازار خواهد رسید. من چهار سال پیش کتابی با عنوان «انقلاب و دیپلماسی در خاطرات سید محمد صدر» را نوشتم و در حال حاضر در حال نگارش جلد دوم این کتاب هستم که مربوط به وقایع سال ۶۴ تا زمان «رحلت امام خمینی (ره)» است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *