اصلاح ذاتالبین، رسالت مقدس شوراهای حل اختلاف است
وی تصریح کرد: ایجاد صفا و صمیمیت در افراد و کاهش انشقاق و افتراق در جامعه اقدامی مأجور درگاه الهی است که قضات و اعضای در شوراهای حل اختلاف به صورت حرفهای و سازمان یافته به آن مشغولند و صلح و سازش، فصل خصومت و اصلاح ذات البین یک رسالت مقدس و اثر گذار در جامعه است که شوراهای حل اختلاف به آن مبادرت دارند.
این مقام قضایی، با اشاره به فلسفه ذاتی تشکیل شوراهای حل اختلاف با عنایت مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی، بنیانگذار شوراهای حل اختلاف کشور ابراز داشت: هدف از شکل گیری شوراهای حل اختلاف، حل اختلاف مردم بود که با مرور زمان و امر مقنن به امور حکمی قضایی هم وارد شد.
وی افزود: با اصلاح قانون شوراهای حل اختلاف، شوراها به اصل رسالت خویش بازخواهند گشت و باید تمام اهتمام خود را به مسئله صلح و سازش اختصاص دهند.
بیشتر بخوانید:
رئیس کل دادگستری استان یزد بر ضرورت آموزشهای علمی و کاربردی در خصوص فنون سازش و اقناع، تأکید و بیان کرد: باید با استفاده از اساتید مجرب، راههای نفوذ در افراد، روانشناسی اجتماعی و شیوهها و شگردهای اثرگذار در موضوع زمینه سازی صلح و سازش را به اعضای شورا آموزش داد.
وی تفقد از کارکنان بازنشسته شورا و بهرهگیری از تجربیات و جمع آوری خاطرات آنان را خواستار شد و اظهار کرد: با جمع آوری خاطرات افرادی که سالها در مسیر ایجاد صلح و سازش بین افراد همت گماردهاند، میتوان یک تجربه گرانبها را در اختیار جوانان شاغل در شوراهای حل اختلاف قرار داد.
دهشیری، به توجه و اهتمام به مسئله پیشگیری از وقوع جرم نیز تأکید کرد و گفت: در ارجاع برخی پروندهها باید فرایندهایی را ایجاد کرد که از تکرر جرم و بزه در جامعه پیشگیری شود.
وی افزود: اگر فردی برای رانندگی بدون پروانه به شورا ارجاع میشود باید به گونهای مسئله مدیریت شود که این فرد به سمت اخذ گواهینامه رانندگی رهنمون شود و از تکرار جرم رانندگی بدون پروانه جلوگیری شود.
شایان ذکر است ضمن استماع اظهارات برخی اعضای شورای حل اختلاف و پاسخ به آن در پایان این جلسه از اعضای حاضر تقدیر شد.