برخورد نادرست ناشران تخصصی با نویسندگان شهرستانی/مراجعه نوقلمها به ناشرانی که برای چاپ پول میگیرند
وی پیرامون وضعیت پیشرفت نویسندگان نو قلم و شهرستانی بیان کرد: مشکلات متعددی پیش روی نویسندگان نو قلم و شهرستانی وجود دارد که این خود یک آسیب برای حوزه نویسندگی بشمار میرود، دستمزدهای بالای نویسندگانی که به برند تبدیل شده اند سبب میشود تا میزان اعتبار و سرمایهای را که میتوان بین چندین نویسنده تقسیم و تولیدات متعدد و بهتری را تولید کرد، تنها به یک عده خاصی تعلق گیرد.
وی با اشاره به ضرورت تدوین و ساماندهی حوزه نویسندگان اظهار کرد: در چند سال اخیر اقداماتی در جهت خاتمه دادن به حاشیههای ایجاد شده توسط موسسه خانه کتاب صورت گرفت که برنامههایی را برای تدوین یک بانک اطلاعاتی فراهم کنند تا ناشران برای استفاده آثار نویسندگان و کسب اطلاعات بیشتر حتی منابع دستیابی به اطلاعات را تسهیل کنند و شرایط را برای دیده شدن پتانسیل نویسندگان نو قلم فراهم کنند، اما این کار به سرانجام نرسید و با استقبال همراه نشد.
بصیری مراجعه نویسندگان نوقلم به ناشران غیر تخصصی را زنگ خطری برای این قشر از عرصه ادبیات دانست و بیان کرد: به دلیل برخی برخوردهای نادرست که ناشران تخصصی با نویسندگان نوقلم و یا شهرستانی دارند، این قشر نویسندگان دیگر به ناشران تخصصی مراجعه نمیکنند بدین ترتیب نویسندگان نو قلم و یا شهرستانی برای چاپ کتاب هایشان مجبور میشوند به ناشران غیر تخصصی روی بیاورند، در این شرایط هزینههای هنگفت چاپ کتابهایشان به گردن خودشان میافتد و محتوای تولیدی به شکل مناسبی معرفی و شناخته نمیشود، از این رو نویسندگان نوقلم و یا شهرستانی عموما در حاشیه قرار میگیرند.
این نویسنده در همین راستا اظهار کرد: نویسندگان شهرستانی بیش از همه آسیب میبینند و صدایشان به جایی نمیرسد، آنان عموما کم رنگتر از بقیه نویسندگان دیده میشوند در حالی که قلمها و استعدادهای بسیار خوبی دارند.
وی با اشاره به ارزش آثار نویسندگان شهرستانی و دیده نشدن آنها بیان کرد: نویسندگان شهرستانی اگر معرفی شوند در رده بهترین نویسندگان کشور و یا حتی در جهان ادبیات فارسی شناخته خواهند شد. متاسفانه اسیر شدن نویسندگان شهرستانی در تار آسیبهای بخش تولید کتاب، نگران کننده است، لذا آنان بیش از نویسندگان پایتخت نشین به حاشیه رانده میشوند.