صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مراکز و شخصیت‌های فرهنگی جهان اسلام در ایسسکو به ثبت می رسند

۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۹۷۰۱۱
رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور گفت: سامانه‌ای جدید در سازمان ایسسکو ایجاد می‌شود تا بتوانند مراکز فرهنگی و شخصیتی و شخصیت‌های فرهنگی جهان اسلام در سازمان ایسسکو به ثبت برسد.

غلامرضا کریمی، رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره شیوه فعالیت خود در سازمان آیسسکو گفت: سازمان ایسسکو در سال ۱۹۸۲ تاسیس شده و مقر آن در مراکش هست و ۵۴ کشور اسلامی عضو سازمان ایسسکو هستند.

کریمی در ادامه بیان کرد: در مقام مقایسه به سازمان آیسسکو یونسکو اسلامی گفته می‌شود. یعنی همان کارکرد‌هایی که یونسکو به لحاظ علمی و آموزشی و فرهنگی در سطح جهانی انجام می‌دهد این سازمان هم در حوزه علم، آموزش، فرهنگ و فناوری در حوزه کشور‌های اسلامی انجام می‌دهد.

قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین الملل در ادامه گفت: اجلاس شورای اجرایی ایسسکو سالانه برگزار می‌شود و من نماینده ایران در شورای اجرایی ایسسکو هستم. اجلاس اخیر این سازمان ۹ و ۱۰ بهمن ماه در امارات و شهر ابوظبی برگزار شد.

رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور در ادامه گفت: در واقع با توجه به اینکه مدیر کل سازمان هم تعویض شده بود این اولین جلسه‌ای بود که با حضور مدیر کل جدید سازمان برگزار می‌شد. تغییراتی را در روند کار سازمان ایجاد کرد و در این نشست شورای اجرایی گزارش فعالیت‌های سازمان در سال ۲۰۱۸ مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

نماینده ایران در شورای اجرایی ایسسکو در ادامه بیان کرد: طرح عمل سازمان برای سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ و برنامه راهبردی میان مدت ایسسکو برای ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ مورد تصویب قرار گرفت.

جزئیات تغییر نام سازمان آیسسکو

کریمی درباره جزئیات تغییر نام آیسسکو گفت: تغییری در نام سازمان ایجاد شده به این صورت که آیسسکو قبلا سازمان اسلامی، آموزشی، فرهنگی و علمی آیسسکو بود و با تغییر به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام تبدیل شد. دلیل این تغییر نام این بود که تعداد زیادی از ملل مسلمان به عنوان اقلیت‌های مسلمان در خارج از حوزه کشور‌های اسلامی هستند. لذا با ایده تغییر نام سازمان به جهان اسلام می‌توان طیف وسیع تری از مسلمانان را تحت پوشش قرار دهد.

پروژه تاسیس صندوق وقف آیسسکو تصویب شد

نماینده ایران در شورای اجرایی ایسسکو در ادامه افزود: در این اجلاس همچنین پروژه تاسیس صندوق وقف آیسسکو تصویب شد و قرار شد هر سازمان خصوصی، افراد و پادشاهانی که می‌خواهند چیزی را به عنوان وقف در نظر بگیرند در این سازمان پول‌های خود را بگذارند و پروزه‌هایی که در حوزه علم و فناری و آموزش در حوزه جهان اسلام اجرا شود با منابع مالی این صندوق وقف اجرا شود.

کریمی در ادامه افزود: یک شورای مشورتی بین المللی در این اجلاس مصوب شد تا قویترین نیرو‌های علمی و فناوری جهان اسلام بتوانند در این شورا حضور داشته باشند و روند‌های جدید علمی و آموزشی دنیا را رصد کنند تا بتوانند پروژه‌های بهتری را در حوزه جهان اسلام اجرا کنند.

وی در ادامه درباره واکنش ایران به تغییر نام در این اجلاس گفت: در این اجلاس اعتراض هیات جمهوری اسلامی ایران به تهدید رئیس جمهور آمریکا به هدف قرار دادن مراکز فرهنگی جمهوری اسلامی مطرح شد و اشاره شد که این موضوع تهدید کننده استقلال و امنیت کشور‌های منطقه و مسلمان است که هم ریاست اجلاس و هم اعضای آن ضمن بیان همبستگی با ایران این تهدید را محکوم کردند و به این امر واکنش منفی نشان دادند.

رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور تصریح کرد: در این اجلاس هیات ایرانی تاکید کرد که تغییر نام سازمان باید مبتنی بر این باشد که در هیچ یک از ماموریت‌های سازمان آیسسکو در زمینه همبستگی و اخوت کشور‌های اسلامی و پیشبرد ارزش‌های اصیل اسلامی تغییری ایجاد نشود. ایران یک کشور مهم در بین کشور‌های اسلامی است و از فعالیت‌ها و برنامه ایران در عرصه‌های مختلف علمی و آموزشی و فرهنگی اجرا کنند و مقرر شد از این به بعد سامانه‌ای جدید در سازمان ایسسکو ایجاد شود تا بتواند مراکز فرهنگی و شخصیتی و شخصیت‌های فرهنگی جهان اسلام در سازمان ایسسکو به ثبت برسد.

نماینده ایران در شورای اجرایی ایسسکو در ادامه بیان کرد: قبلا در یونسکو این فرآیند انجام می‌شد ولی به دلیل محدودیت‌ها یونسکو خیلی از موضوعاتی که رنگ و بوی اسلامی پررنگی داشته به دلایلی در سازمان آیسسکو به ثبت نمیرسد. سازمان یونسکو در حال طراحی سامانه‌ای است که خیلی از آثار در معرض نابودی و حذف در عرصه جهان اسلام در سازمان ایسسکو ثبت شوند و مورد استفاده قرار بگیرند.


برچسب ها: آموزش و پرورش

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *