اولویت بخشی به پیشگیری راهکاری موثر در کاهش ورودی زندانهاست
خبرگزاری میزان: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: ستاد دیه در کنار رسالت آزادی مددجویان جرایم غیرعمد، با الویتبخشی به موضوع پیشگیری میتواند از ورود ناخواسته بسیاری از افراد به زندانها نیز جلوگیری کرده و اقدامات موثری را عملی سازد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی ستاددیه کشور، «محمد باقر الفت» در دیدار با مدیرعامل ستاددیه کشور با اشاره به اقدامات تاثیرگذار این نهاد مردمی در بحث آزادی و پیشگیری از جرایم گفت: اثرگذاری اقدامات حلقه مفقوده نظام مدیریتی ما است، کارهای زیادی انجام میشود؛ اما متاسفانه اثر مثبت آنها هیچ گاه مشخص نمیشوند.
وی ادامه داد: در این خصوص اما ستاد دیه آمار قابل ارائهای داده و میتواند با قاطعیت از این عملکرد و نتایج فعالیتهای خود دفاع کند که همین شرایط ضمن تضمین حیات این نهاد مردمی اثر بخشی آن را نیز به دنبال دارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری دستگاه قضا با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه کسی بابت محکومیت مالی و مهریه در زندان نماند، تصریح کرد: امروز شاهدیم این سفارش مدبرانه از سوی معظمله به طور عینی در ستاد دیه عملیاتی شده است.
الفت اجرایی کردن مطالبات رهبری را یک توفیق الهی خواند و گفت: بدون شک اگر دیدگاههای عملیاتی و مدیریتی رهبر انقلاب به طور کامل انجام شود، آن گاه است که موفقیت تضمین میشد.
وی با اشاره به همکاری نزدیک روسای کل دادگستری با ستادهای شعب دیه استانی اظهار کرد: افتخار آشنایی بنده با ستاد از سالهای گذشته بوده و از نزدیک شاهد دغدغه مسئولان و اعضای این نهاد در استخلاص زندانیان غیرعمد و مساعدت خانوادههای این افراد بوده و هستم.
الفت با تاکید بر بحث فرهنگسازی در کاهش جمعیت کیفری زندانها گفت: در کنار رسالت آزادی مددجویان غیرعمد ستاددیه با الویت بخشی به موضوع پیشگیری میتواند از ورود ناخواسته بسیاری از افراد به زندانها نیز وارد شده و اقدامات موثری را عملی سازد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه آزادی زندانیان نیازمند را نشان از رافت اسلامی دانست و افزود: تلاش ستاددیه برای حفظ آبروی یک انسان ناتوان از پرداخت دیه یا بدهی اقدام پسندیدهای است که جدای از نجات یک فرد و خانواده به حفظ اقتدار نظام مقدس اسلامی میانجامد.
وی برجستهترین خصوصیت ستاددیه را مردمی بودن آن دانست و ادامه داد: حوزه جلب مشارکتهای مردمی برای آزادی زندانیان آبرومند نباید محدود به داخل کشور شده و میبایست از ظرفیت بالای ایرانیان خارج از کشور در جهت رهایی حداکثری این مددجویان بهرهمند گردیم.
الفت با اشاره به جذب اندک تسهیلات بانکی که در بودجه پیشبینی شده، اظهار کرد: باید در خصوص اخذ تضامین و نحوه مطالبه وثیقه از سوی بانکهای عامل تجدیدنظر شود تا از این طریق تعداد بیشتری از مددجویان تحت حمایت ستاددیه قابلیت بهرهمندی از تسهیلات را داشته باشند که قانون برای آنها در نظر گرفته است.
این مسئول قضایی اعتبار لازم برای آزادی 8100 زندانی غیرعمد را در گرو همکاری همه بخشهای مردمی و ذیربط اعلام کرد و افزود: منابع درآمدی ستاد باید روز به روز گسترش پیدا کرده و از ظرفیتهای مناطق آزاد و صنعتی که فعالیت اقتصادی پررونقتری دارند برای مشارکت بیشتر دعوت به عمل آورد.
وی با اشاره به عملکرد ستاددیه در آزادی بیش از 85 زندانی غیرعمد خاطر نشان کرد: برگزاری جلسات با مدیران اقتصادی و تجاری و استمرار این ارتباط قطعا به کاهش حداکثری زندانیان مالی و دیه حوادث رانندگی و کارگاهی منتهی خواهد شد.
الفت با تاکید بر موضوع صلح وسازش در کاهش پروندههای محکومان مالی و تسریع در روند آزادسازی این افراد یادآور شد: برای نمونه راهاندازی مجتمع تصادفات در اهواز و حضور نمایندگان شرکتهای بیمه، شورای حل اختلاف، پزشکی قانونی، شعبه دادگاه در یک محل از طولانی شدن روند دادرسی بسیاری از پروندههای تصادفات جلوگیری کرد.
وی افزود: این اقدام جدای از اینکه باعث ایجاد یک رویه مشخص در مورد همه محکومان تصادفات رانندگی شد، از سردرگمی بسیاری از مددجویان و خانوادههای آنها نیز در رجوع چند باره به نهادهای درگیر موضوع جلوگیری به عمل آورد.
وی موضوع پیشگیری از وقوع جرم را علمی و فراقوهای خواند و خاطر نشان کرد: برای تحقق این مهم طبق فرمایش مقام معظم رهبری همه دستگاهها باید به حمایت قوه قضائیه پرداخته و مسئولان با اعتقاد و دغدغه شخصی پیگیر این امر باشند.
الفت با اشاره به اینکه مبحث پیشگیری از وقوع جرم با حضور آیتالله لاریجانی قوت بیشتری گرفته است، افزود: دستگاه قضاء این روزها بحث حبس زدایی را الویت اصلی خود قرار داده و برای احقاق این مطلوب برنامههای مدون و مستمری را نیز شروع کرده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در خصوص آخرین اقدامات دستگاه قضا در امر پیشگیری گفت: تعامل با آموزش و پرورش جهت تعلیم ساده قوانین در ردههای سنی 7 تا 14 سال و تعامل با وزارت علوم برای نهادینه کردن بسیاری از قوانین اجتماعی و هشدارهای لازم در زمینه مقررات راهنمایی و رانندگی برای جوانان بازده سنی 18 تا 21 سال از جمله این فعالیتها هستند.
در ادامه مدیرعامل ستاددیه کشور نیز در سخنانی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه این نهاد گفت: تشکیل کمیته آموزش و پژوهش این ستاد در سال 90 در خصوص تصویب قانون رفع جنبه کیفری از مهریههای بالای 110 سکه و تلاش در اصلاح قانون حمایت از خانواده یکی از اقداماتی است که ستاد پیگیر آن بود و با حمایت اعضای حقوقی و قضائی خود آن را در اردیبهشت ماه سال 91 محقق کرد.
«سید اسدالله جولایی» برگزاری جلسات با مسئولان نهادهای فرهنگی را یکی از اقدامات ثابت ستاد اعلام کرد و افزود: از گذشته تا کنون همکاری این ستاد با معاونتهای ذیربط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان اوقاف و معاونت اجتماعی شهرداری و حتی خانههای فرهنگ محلات و مناطق پابرجا بوده و مشارکت خوب هنرمندان، ورزشکاران و عموم هموطنان در طرحهای فرهنگی و آزادسازی این ستاد موید این ارتباطات است.
وی به تلاش ستاددیه در درج مطالب آموزشی در کتب درسی مدارس اشاره کرد و گفت: مجموعه ملاقاتهای مسئولان ستاددیه با مدیران سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش متاسفانه تاکنون نتیجهای دربرنداشته اما ستاد در این راستا با چاپ و نشر کتب آموزشی 4 جلدی خود (با محوریت چک، مهریه، نفقه و تصادفات رانندگی) در تیراژ بالا و توزیع آن در اماکن مختلف شهر و مناسبتهای متنوع درصدد جبران کم کاریها برآمده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *