این مواد غذایی را با داروها نخورید
* سبزیجات با برگ، ادویههای تند و روغن زیتون از جمله مواد غذایی حاوی ویتامین k هستند که مصرف آنها به همراه ضد انعقادهایی مانند وارفارین منجر به کاهش کارآیی دارو خواهد شد.
* دارچین باعث کاهش کارآیی داروهای تتراسایکلین، دمکلوسایکلین و داکسیسایکلین شده و زردچوبه نیز باعث افزایش اثرات ضدانعقادی داروهایی مانند وارفارین میشود.
* داروهای دیگوکسین و سایر داروهای ضدآریتمی، سیمواستاتین، ازتیمایب و لووتیروکسین اگر با مواد غذایی غنی از فیبر مصرف شود، باعث کاهش اثر این داروها خواهد شد.
* غذاهای حاوی ترامین نباید همزمان با داروهای ایزونیازید، مهارکنندههای آنزیم، مونوآمین اکسیداز مانند ترانیل سیپرومین، سلژیلین، ایزوکربوکسازید، فنلزین، موکلوبماید و رزرپین مصرف شوند، زیرا سبب افزایش ناگهانی فشار خون میشود.
* غذاهای غنی از پروتئین با داروهای پروپرانولول، وارفارین و لوودوپا بهطور همزمان نباید مصرف شوند، زیرا مصرف همزمان پروپرانولول و غذاهای پروتئینی باعث افزایش سطح خونی پروپرانولول خواهد شد.
* غذاهایی که چربی بالایی دارند با تئوفیلین تداخل دارد و باعث افزایش میزان دارو در بدن و در نتیجه افزایش احتمال اثرات جانبی دارو خواهد شد و اس امپرازول در صورتی که اس امپرازول ۱۵ دقیقه قبل از وعده غذایی چرب مصرف شود باعث کاهش اثر دارو میشود.
*غذاهایی که درصد بالایی کربوهیدرات دارند،منجر به کاهش تئوفیلین در بدن شده و همراه آن نباید کربوهیدرات مصرف شود.
* موادغذایی حاوی پکتین موجب تاخیر جذب داروهای استامینوفن و لوواستاتین میشود و ممکن است اثرات ضددردی استامینوفن با تاخیر آشکار شود.