صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

این مواد غذایی را با دارو‌ها نخورید

۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۵:۰۱
کد خبر: ۵۹۶۹۵۱
آگاهی و داشتن اطلاعات کافی از مواد غذایی که روزانه مصرف می‌شود تا حد زیادی اثربخشی دارو‌ها را افزایش می‌دهد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، بسیاری از دارو‌ها با غذا‌هایی که به طور روزانه مصرف می‌شود، تداخل دارند، اما وجود تداخل، دلیل بر حذف کامل آن ماده غذایی نبوده و بایستی طبق صلاحدید پزشک متخصص، رژیم غذایی تعدیل شود، به گونه‌ای که همزمان با دریافت رژیم غذایی کامل و قوی، دارو‌ها نیز بیشترین کارآیی خود را داشته باشند.خبرگزاری ایسنا در گزارشی درباره آگاهی و داشتن اطلاعات کافی از مواد غذایی که روزانه مصرف می‌شود، توضیحاتی ارائه کرده است که در ادامه می‌خوانید:

* سبزیجات با برگ، ادویه‌های تند و روغن زیتون از جمله مواد غذایی حاوی ویتامین k هستند که مصرف آن‌ها به همراه ضد انعقاد‌هایی مانند وارفارین منجر به کاهش کارآیی دارو خواهد شد.

* دارچین باعث کاهش کارآیی دارو‌های تتراسایکلین، دمکلوسایکلین و داکسی‌سایکلین شده و زردچوبه نیز باعث افزایش اثرات ضدانعقادی دارو‌هایی مانند وارفارین می‌شود.

* دارو‌های دیگوکسین و سایر دارو‌های ضدآریتمی، سیمواستاتین، ازتیمایب و لووتیروکسین اگر با مواد غذایی غنی از فیبر مصرف شود، باعث کاهش اثر این دارو‌ها خواهد شد.

* غذا‌های حاوی ترامین نباید همزمان با دارو‌های ایزونیازید، مهارکننده‌های آنزیم، مونوآمین اکسیداز مانند ترانیل سیپرومین، سلژیلین، ایزوکربوکسازید، فنلزین، موکلوبماید و رزرپین مصرف شوند، زیرا سبب افزایش ناگهانی فشار خون می‌شود.

* غذا‌های غنی از پروتئین با دارو‌های پروپرانولول، وارفارین و لوودوپا به‌طور همزمان نباید مصرف شوند، زیرا مصرف همزمان پروپرانولول و غذا‌های پروتئینی باعث افزایش سطح خونی پروپرانولول خواهد شد.

* غذا‌هایی که چربی بالایی دارند با تئوفیلین تداخل دارد و باعث افزایش میزان دارو در بدن و در نتیجه افزایش احتمال اثرات جانبی دارو خواهد شد و اس امپرازول در صورتی که اس امپرازول ۱۵ دقیقه قبل از وعده غذایی چرب مصرف شود باعث کاهش اثر دارو می‌شود.

*غذا‌هایی که درصد بالایی کربوهیدرات دارند،منجر به کاهش تئوفیلین در بدن شده و همراه آن نباید کربوهیدرات مصرف شود.

* موادغذایی حاوی پکتین موجب تاخیر جذب دارو‌های استامینوفن و لوواستاتین می‌شود و ممکن است اثرات ضددردی استامینوفن با تاخیر آشکار شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *