صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خطر تبدیل خانه بوشهری‌ها به مرکز تجاری/ انتقاد از روال کند انجام امور در سازمان میراث فرهنگی

۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲:۰۸
کد خبر: ۵۹۶۴۱
خبرگزاری میزان: نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد نسبت به روال کند انجام امور در سازمان میراث فرهنگی از گم شدن شماره ثبت خانه بوشهری ها در دوره گذشته این سازمان خبر داد و گفت: با انتشار آگهی مزایده این خانه احتمال تبدیل آن به مرکز تجاری و پاساژ زیاد است.
مرتضی طلایی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با تاکید بر این که خانه بوشهری ها به ثبت ملی رسیده است، اظهار کرد: در دولت قبل مرکز اسناد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از تهران به شیراز منتقل و دوباره به تهران بازگردانده شد. ظاهرا بخشی از اسناد این مرکز در این جابجای مفقود شد، شماره ثبت و مدارک ثبت خانه بوشهری ها نیز از جمله این اسناد بوده است.

وی با بیان این که شماره ثبت این خانه در اختیار سازمان میراث فرهنگی است، ادامه داد: شورای اسلامی شهر تهران تمام تلاش خود را برای تملک این خانه تاریخی به عنوان نماد خلیج فارس انجام داد، اما متاسفانه رأی اکثریت در شورا این موضوع را تایید نکرد.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به انتشار آگهی مزایده خانه بوشهری ها خاطرنشان کرد: با انتشار این آگهی احتمال تبدیل این خانه تاریخی به مرکز تجاری و پاساژ زیاد است. شورای شهر تمام تلاش خود را به کار می بندد که این اتفاق رخ ندهد.

خانه بوشهری ها به سرنوشت خانه اتحادیه دچار شد

طلایی با بیان این که خانه بوشهری ها نیز همانند خانه اتحادیه بر اثر غفلت بسیاری از بخش های اصلی خود را از دست داده است، اذعان کرد: اما در هر صورت به دلیل این که خانه های تاریخی حتی در صورت مخروبه بودن بیانگر بخشی از تاریخ است، تلاش می کنیم آنها را مرمت و احیاء کنیم.

وی با اشاره به این که بودجه برخی از دستگاه ها تنها برای گذران هزینه های جاری کفایت می کند، سازمان میراث فرهنگی را یکی از این دستگاه ها دانست و گفت: از سوی دیگر متاسفانه سرعت کار در سازمان میراث فرهنگی بسیار کند است. این در حالی است که دولت متولی حمایت از خانه های تاریخی است نه شهرداری ها. در هر صورت این حفاظت صورت نگرفت هر چند که در دوره چهارم شورای شهر با وجود این که حفاظت از این خانه ها از وظایف مدیریت شهری نیست اما برای حفظ هویت شهر به تملک و حفاظت از برخی از این آثار اقدام کردیم.

کارگروه مشترک با میراث فرهنگی هیچگاه تشکیل نشد

این عضو شورای شهر با اشاره به این که در دو دوره گذشته شورای شهر پیگیری های زیادی را برای ایجاد کارگروه مشترک با سازمان میراث فرهنگی انجام دادیم، گفت: قصد ما این بود با تشکیل این کارگروه نیز به اقدامات مورد نیاز این منطقه سرعت بخشیم و هم این منطقه را از خطر بافت فرسوده رها کنیم اما این کارگروه مشترک هیچگاه تشکیل نشد.

وی با ابراز تاسف از این که بخش خصوصی به دلیل صرفه اقتصادی اندک هیچگاه به حوزه حفظ، نگاهداشت و احیاء خانه های تاریخی ورود نمی کند، خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا خانه های تاریخی در اختیار بخش خصوصی است و مردم خود به شیوه های متفاوت به اداره این خانه ها می پردازند.این در حالی است که در ایران همواره به دنبال تصدی گری و تولی گری بوده و به عنوان بخش دولتی همواره خواهان این بوده ایم که همه امور در اختیار خودمان باشد.

اگر حضور بخش خصوصی بود خانه های تاریخی حفظ می شد

نائب رئیس شورای شهر تهران در پایان عنوان کرد: خانه بوشهری ها نیز همانند سایر خانه های تاریخی شهر اگر شرایط حضور بخش خصوصی در آن را فراهم می کردیم، هم این خانه به عنوان اثر تاریخی حفظ و هم به مرکزی برای اشتغال و خدمات رسانی به مردم تبدیل می شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *