مهمترین عامل ابتلا به سرطان دهان را بشناسید
سرطانهای دهان، عموماً شایع اند؛ برخی سرطانهای این ناحیه، مربوط به بافت پوششی است، اما برخی دیگر بافت همبند را در بر میگیرد؛ بافت پوششی شامل مخاط دهان و بافت همبند شامل عضلات، استخوان ها، دهان و فک است.
مصرف دخانیات و سیگار، عادات غذایی و رژیمهای غذایی غلط، آلودگی هوا و برخی بیماریها از عوامل ایجاد این سرطانها هستند.رعایت بهداشت دهان و دندان و پرهیز از مصرف سیگار و دخانیات، در تشخیص به موقع سرطانهای این ناحیه و پیشگیری از بروز عفونتها بسیار حائز اهمیت است؛ مردم باید هر ۶ تا ۱۲ ماه یکبار، حتماً به دندانپزشک مراجعه کنند.
پیش آگهی سرطانهای دهان، فک و صورت با یکدیگر متفاوت است، ۹۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان لب پایین، بعد از درمان، تا پنج سال آینده، عمر میکنند، اما درباره سرطان برخی نواحی دیگر مانند کف دهان و زبان این پیش آگهی، پایینتر و حدود ۴۰ درصد است.
مصرف داروهای بیس فسفونات مانند آلندرونات (Alenderonate)، آمپول زومتا و سایر داروهایی که در پوکی استخوان تجویز میشوند، از سویی باعث کاهش عوارض ناشی از پوکی استخوان و برخی سرطانهای نواحی دیگر بدن میشود، اما از سوی دیگر این داروها بر متابولیسم استخوان اثر میگذارند و باعث تاخیر در ترمیم استخوان میشوند.
بیمارانی که این داروها را استفاده میکنند باید در هنگام مراجعه به دندانپزشک، او را از مصرف این داروها مطلع کنند، زیرا این افراد، در صورت انجام جراحی در ناحیه دهان خود ممکن است دچار مشکل در ترمیم دهان و عفونت آن شوند و یکی از عوارض مهم آن، بروز مشکلی به نام "استئونکروزیس" است.
کلسیم و ویتامین D که در پوکی استخوان تجویز میشوند، چنین عارضهای ایجاد نمیکنند.