پیشنهاد تسهیل جابجایی زائران عتبات عالیات با عبور راهآهن/ تاکید بر ساماندهی پایانههای مرزی
خبرگزاری میزان: وزیر راه و شهرسازی از پیشنهاد تسهیل جابجایی زائران عتبات عالیات با عبور راهآهن خبر داد و گفت: مسافرت در مرزهای بینالمللی از گذشته وجود داشته اما در زمان اربعین و سفر به عتبات عالیات این سفرها تشدید میشود و مسافران در مرزها برای جابجایی از اتوبوس پیاده میشوند که این سرگردانی مسافران را در پی دارد که باید بر طرف شود.
وی با بیان اینکه مسافرت در مرزهای بینالمللی از گذشته وجود داشته اما در زمان اربعین و سفر به عتبات عالیات این سفرها تشدید میشود افزود: مسافران در مرزها برای جابجایی از اتوبوس پیاده میشوند که این سرگردانی مسافران را در پی دارد که باید بر طرف شود.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با بیان اینکه در این شورا نباید فقط موضوع امور مرزبانی مد نظر باشد بلکه برای تسهیل تجارت باید به خدمات پشتیانی قابل ارائه در مرزها و پایانههای مرزی مانند پارکینگ، پمپبنزین، بازارچههای مرزی و انبارداری توجه شود، گفت: در اقدامات آتی برای پایانههای مرزی، باید محدوده ساختمانها و خدمات را توسعه دهیم و خدمات پشتیبانی را برای این محدودهها تعریف کنیم تا تمام خدمات دیده شود.
وی ادامه داد: در بنادر کشور واحدهای خدمات و پشتیبانی در یک منطقه دیده شده، در طراحی پایانههای مرزی کشور نیز این خدمات باید دیده شود چراکه اگر مذاکرات بینالمللی ایران و ۱+۵ به نتیجه برسد مبادلات و تجارت بین المللی افزایش مییابد.
آخوندی در این جلسه تاکید کرد: با توجه به حجم تبادلات اقتصادی و تجاری و وجود محدودههای متعدد از جمله بازارچههای مرزی، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بحث کوله بری در برخی مناطق همجوار با پایانههای مرزی لازم است در طراحیهای جدید، محدودههای جامع و کاملی برای این گونه خدمات دیده شود و در واقع لجستیک پارک حمل و نقل در بخش ایست اختیاری پایانههای مرزی گسترش یابد.
در این جلسه همچنین داوود کشاورزیان معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای که دبیر شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی کشور است با اشاره به فاصله برگزاری این جلسه نسبت به آخرین جلسه این شورا گفت: آخرین جلسه شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی کشور اواخر سال ۸۷ برگزار شد به طوریکه در دولت دهم هیچ یک از جلسات این شورا برگزار نشد.
اصلاح دستورالعملها برای جلوگیری از معطلی و توقف در مرزها
محمد جواد عطرچیان مدیر کل دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی نیز گزارشی در خصوص ساختار و نحوه تشکیل شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی کشور، مصوبات هفتادمین جلسه شورای عالی اداری کشور، وظایف و سیاستهای شورا و تصمیمات گرفته شده، جانمایی نحوه استقرار سازمانها و مدیریت واحد در پایانه های مرزی بر اساس تبصره بند ۶ مصوبات و اداراه امور در مرزها توسط سازمان راهداری ارائه داد.
وی با اشاره به وقفه ایجاد شده در تشکیل جلسات اصلی، درباره دستورالعمل ساماندهی و تقویت مدیریت مبادی ورودی و خروجی زمینی کشور مصوب کار ویژه مرز گفت: پایانه مرزی محل عبور است و نه توقف و در آن کنترل نهایی اسناد و مدارک انجام میپذیرد، لازم است تا سازمانهای مستقر در مرز با این هدف و الگو رویهها و دستورالعملهای سازمانی خود را به نحوی اصلاح کنند تا معطلی و توقف وسیله نقلیه، کالا و مسافر در مرز جلوگیری شود.
در این جلسه همچنین نفیسی مدير كل دفتر فنی و امور پيمانهای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، با اشاره به اقدامات عمرانی انجام شده، برنامههای آتی و هزینههای انجام شده و اعتبار مورد نیاز در پایانههای مرزی فعال در کشور طی سالهای اخیر، به اهمیت پایانههای مرزی مرتبط با عراق و مشروح اقدامات انجام شده در مرزهای چزابه، شلمچه، مهران، باشماق، پرویزخان، خسروی و تمرچین با کشور عراق پرداخت.
در ادامه شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی کشور، سایر اعضا نیز از جمله نمایندگان وزارت کشور، سازمان دامپزشکی کشور، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، مرزبانی ناجا و پلیس امنیت اطلاعات عمومی به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.
بر اساس این گزارش، با توجه به جایگاه شورا و ضرورت قانونی برای تشکیل جلسات و تصمیمگیری در ارتباط با موضوعات مربوط با پایانههای مرزی، درخواست شد تا مجددا با حضور نمایندگان دستگاهها جلسات برگزار و تصمیمات لازم اتخاذ شود.
این جلسه در پایان مصوباتی داشت که به شرح زیر است:
۱- تشکیل جلسات شورای ساماندهی به صورت فصلی و مستمر
۲- جلسات آتی شورا در اوایل شهریورماه برگزار شود
۳- جلسات کمیته کارشناسی شورا به صورت منظم و ماهیانه
۴- طرحهای جامع پایانهای مرزی پروزی خان، پلدشت و طرح توسعه سالن مسافری پایانه شملچه و طرح جامع پایانه مرزی میل ۷۸ ماهیرود مورد تصویب نهایی قرار گرفت و طرحهای پایانههای مرزی رازی و سرو برای بررسیهای کارشناسان طرح به کمیته کارشناسی ارجاع شد.
۵- با توجه به اینکه مرز محل عبور است و نه توقف و صرفا کنترل نهایی اسناد در آن صورت می پذیرد سازمانها ضمن تجدید نظر در رویه ها و اقداماتی که به صورت گسترده در پایانه مرزی انجام می دهند بازنگری در ساختار گردش کار در پایانههای مرزی را در جلسات کمیته کارشناسی شورا مطرح و پیشنهاد لازم برای تصویب به شورا ارائه شود.
۶- با توجه به پیشنهاد ارائه شده برای استفاده از ظرفیت ریلی مرز شلمچه برای جابجایی زائران عتبات عالیات موضوع عبور راهآهن از مرز موصوف در دستور کار وزارت کشور، نیروی انتظامی، راهآهن و سازمان راهداری قرار گرفته و مقدمات کار را ایجاد فراهم نمایند.
۷- پارک لجستیک و ساماندی خدمات در ایست اختیاری و یا حتی قبل از پایانههای مرزی و به فاصله مناسب از آن برای هماهنگ سازی فعالیت های پایانههای مرزی بازاچه مرزی کولهوری و مناطق آزاد یا ویژه به طور یکسان از جانب سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای مورد بررسی و با اخذ نظر سایر دستگاهها پیشنهادات لازم ارائه شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *