صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ناکامی طرح آمریکایی معامله قرن؛ گروه های فلسطینی یکپارچه تر شدند

۲۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۱:۱۹
کد خبر: ۵۹۵۸۱۷
رونمایی از طرح به اصطلاح صلح معامله قرن، سبب رقم خوردن تحولات عمده ای در فلسطین و حرکت گروه ها و احزاب فلسطینی به سمت یکپارچگی بیشتر شد.
به گزارش گروه بین الملل ؛ طرح به اصطلاح صلح پیشنهادی آمریکا موسوم به «معامله قرن» که در دیدار «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا و «بنیامبن نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید رونمایی شد، با انتقاد و محکومیت گسترده در سطوح مختلف مواجه شد.

معامله قرن جانبدارانه آمریکا که با هدف تامین جاه طلبی‌های ارضی رژیم صهیونیستی تدوین شده، در سطوح مختلفی با مخالفت مواجه و رد شد.
 
گذشته از مخالفت‌ها در سطح منطقه‌ای و بین المللی، مهم‌ترین مخالفت‌ها در فلسطین و اراضی اشغالی صورت پذیرفت. نوار غزه، کرانه باختری و اراضی اشغالی از همان روز رونمایی از این طرح به اصطلاح صلح با برپایی تظاهرات و تحصن اعتراض خود را به این موضوع نشان دادند.

آخرین نمونه این اعتراض‌های گسترده، تظاهرات در «رام الله» بود که با حضور هزاران فلسطینی از شهر‌های مختلف برگزار شد.
 
شرکت کنندگان در این تظاهرات تاکید کردند که مخالف طرح صلح جانبدارانه آمریکا هستند و در این راه از هیچگونه فداکاری دریغ نخواهند کرد.

در طرح صلح پیشنهادی آمریکا، کشور فلسطینی جدید در حدود ۷۰ درصد کرانه باختری، تعداد انگشت شماری از محله‌های شرقی «قدس اشغالی»، بخش بزرگی از نوار غزه و برخی از مناطق جنوبی اراضی اشغالی مستقر خواهد بود. این طرح علاوه بر تاکید بر خلع سلاح گروه‌های مقاومتی فلسطین، الحاق شهرک‌های صهیونیست نشین، حاکمیت رژیم صهیونیستی بر دره اردن، نظارت رژیم صهیونیستی بر امنیت غرب رودخانه اردن و ممنوعیت اسکان پناهجویان فلسطینی در اراضی اشغالی را برای رژیم صهیونیستی در نظر می‌گیرد.

جدیدترین نظرسنجی انجام شده در این مورد نشان می‌دهد، مخالفت فلسطینی‌ها با طرح پیشنهادی آمریکا نزدیک به ۱۰۰ درصد است و این مخالفت یکپارچه سبب تشدید تاکید بر مقاومت شده و وحدت و یکپارچگی میان گروه‌های فلسطینی را افزایش داده است.

نظرسنجی مرکز فلسطینی سیاستگذاری و تحقیقات (PCPSR) مستقر در رام الله، ۹۴ درصد فلسطینی‌ها با معامله قرن مخالف بوده و تنها ۴ درصد اعلام کردند که از این طرح حمایت می‌کنند.
 
 

از سوی دیگر ۶۴ درصد فلسطینی‌ها بر مقاومت در برابر طرح پیشنهادی آمریکا تاکید دارند. یافته‌های این نظرسنجی نشان می‌دهد حمایت از راه حل دو دولتی در میان فلسطینیان به کمترین میزان از زمان امضای توافق «اسلو» رسیده است. این روند از زمان حضور ترامپ در کاخ سفید سرعت بیشتری یافته است.

از دیگر یافته‌های این نظرسنجی می‌توان به این موضوع اشاره داشت که ۶۵ درصد فلسطینی‌ها از ایده قطع روابط با آمریکا و رژیم صهیونیستی از سوی «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین حمایت می‌کنند.

۵۸ درصد فلسطینی‌ها بر این باور هستند که در صورت پذیرش این طرح از سوی فلسطین، هرگز فرصتی برای پایان دادن به حکومت نظامی رژیم صهیونیستی بر فلسطینی‌ها و ایجاد کشور مستقل فلسطینی نخواهند داشت. این در حالی است که مقام‌های فلسطینی بار‌ها خواستار ایجاد کشور فلسطین مستقل براساس مرز‌های ۱۹۶۷ و با مرکزیت «قدس» شده اند.

این بررسی نشان می‌دهد تنها ۳۹ درصد مردم فلسطین از راه حل دو دولتی حمایت می‌کنند و ۵۹ درصد کاملا با آن مخالف هستند. مخالفت با این ایده از آن جا نشات می‌گیرد که فلسطینی‌ها بر این باور هستند که گسترش شهرک‌های صهیونیست نشین اساسا این راه را می‌بندد.

فلسطین از زمان رونمایی از طرح به اصطلاح صلح معامله قرن شاهد تحولاتی در راستای هماهنگی و یکپارچگی بیشتر میان گروه‌ها و احزاب و نیز تصمیم قطعی برای مقابله با معامله قرن با همه ابزار‌های ممکن بوده است. رایزنی‌ها و هماهنگی میان گروه‌ها و احزاب برای مقابله با این طرح در فلسطین در جریان است.

انتظار می‌رود معامله قرن همانطور که همگان بر مرده به دنیا آمدنش تاکید دارند، پیش از اجرایی شدن به زباله دان قرارداد‌های استعماری تاریخ بپیوندد؛ مخالفت فلسطینی‌ها با این طرح و عزم راسخ آنان برای اجرایی نشدن آن مهر تاییدی بر این پیش بینی است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *