صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انجام واجبات و ترک محرمات اعمال مهم عصر انتظار هستند/بندگی خدا کلیدواژه زندگی فرد منتظر است

۲۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۹۵۷۸۶
کارشناس علوم قرآنی گفت: کلید واژه «بندگی خدا» به عنوان عاملی اثر گذار در پیمودن مسیر درست زندگی فرد منتظر به شمار می‌رود. این کلیدواژه در اولین گام نیازمند ولایت پذیری است.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد تقی حسین زاده کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون اینکه چرا جمعه‌ها به عنوان جمعه‌های انتظار نامیده می‌شود گفت: در روایات از روز جمعه به عنوان روز ظهور «امام زمان (عج)» یاد شده است، با این همه باید توجه داشت که ظهور تنها مختص به جمعه نیست، زیرا روایتی دیگر وجود دارد که بیان می‌کند ظهور ممکن است به صورت ناگهانی باشد پس باید لحظه به لحظه منتظر ظهور باشیم.

وی به غربت «امام مهدی (عج)» در سایر روز‌های هفته اشاره و ابراز کرد: ما باید همواره و در تمام زمان‌ها به یاد «امام مهدی (عج)» باشیم، زیرا ممکن است ایشان در هر زمانی حتی به غیر از روز جمعه ظهور کنند. ظهور ناگهانی «امام دوازدهم (عج)» با واژه «بغتة» در روایت یاد شده است. این کلمه حتی در قرآن کریم برای بیان زمان آخرالزمان بیان شده است. 
حسین زاده تمسک به ولایت «امام مهدی (عج)» را یکی از شرایط مهم منتظران خواند و تاکید کرد: براساس روایت‌ها «امام مهدی (عج)» در زمانی ظهور می‌کند که در دین خداوند تغییر و تحولات توسط مردم رخ می‌دهد و مردم پس از ظهور «امام دوازدهم (ع)» از ایشان خواهند پرسید که آیا شما پیامبر جدید هستید و ایشان در جواب خواهند گفت نه من امام شما هستم، این تحولات و تغییرات در دین بوده که باعث شده شما حق را شناسایی نکنید. 

وی ولایت پذیری را امری مهم در رویکرد منتظران حقیقی دانست و تاکید کرد: ولایت‌مداری یکی از مهمترین رویکرد‌های منتظران محسوب می‌شود. در دوران غیبت «امام مهدی (عج)» باید ابتدا ولایت خداوند و سپس ولایت «امام دوازدهم (عج)» را درک و پذیرفته باشیم. 

حسین زاده در ادامه عدم ولایت پذیری و عواقب آن در آخر الزمان را بر شمرد و افزود: در زمان ظهور «امام مهدی (عج)» به علت عدم وجود شناخت درست شاهد ایستادن برخی از افراد و منتظران در مقابل «امام مهدی (عج)» خواهیم بود، در عین حال کلامی ترسناک و قابل تامل برای منتظران بیان شده است. کلام بدین مضمون بوده که، منتظران به هوش باشید، زیرا «امام حسین (ع)» را منتظرانش به شهادت رساندند. 
 
وی کلید واژه «بندگی خدا» را به عنوان عاملی اثر گذار در پیمودن مسیر درست زندگی و انتظار دانست و تصریح کرد: کلید واژه «بندگی خدا» به عنوان عاملی اثر گذار در پیمودن مسیر درست زندگی فرد منتظر به شمار می‌رود، این کلید واژه دارای دو زیر مجموعه است ابتدا «ولایت پذیری» است که از کودکی با انسان همراه است، ولی کودک در ابتدا پدر و مادر و در مراحل رشد بعدی در مدرسه مدیر و در مسجد امام جماعت به عنوان، ولی مان شناخته می‌شود لذا قبل از امام جماعت نمی‌تواند رکوع بروید و یا سجده کنید. این‌ها درس‌ها و تمرینی مستمر برای ولایت پذیری است. 

حسین زاده انجام واجبات و ترک محرمات را به عنوانی یک دیگر از بخش‌های زیر مجموعه بندگی خدا مورد بررسی قرار دادو اظهارکرد: بجا آوردن واجبات از جمله امور مهم در انتظار و بندگی خداوند خلاصه می‌شود آیت الله بهجت گناهان مسلمانان و شیعیان را عامل غیبت «امام مهدی (عج)» دانسته‌اند. «امام دوازدهم (عج)» حاضر نیست تا ما را بد حجاب و یا بدون نماز ببیند پس باید به واجبات عمل کنیم. انجام واجبات و ترک محرمات در دوران انتظار بسیار با اهمیت است. 
 
حسین زاده اعمال مهم برای منتظران را که مورد نظر «امام مهدی (عج)» است برشمرد و بیان کرد: خواندن سوره یس، خواند دعای عهد، خواندن نماز‌های جماعت و هدیه عمال نیک به «امام مهدی (عج)» همچنین دادن صدقه به نیت سلامتی «امام مهدی (عج)» ارزشمند و با فضیلت است، حتی می‌توان صدقات را با این نیت جمع آوری کرد و در راه ایشان به قربانی کردن گوسفند اختصاص داد و گوشت آن را در بین نیازمندان تقسیم کرد. 
 
حسین زاده «امام مهدی (عج)» را از دیدگاه «امام رضا (ع)» مورد بررسی قرار داد و خاطر نشان کرد: امام رضا (ع)» پیرامون شخصیت و ویژگی «امام مهدی (عج)» فرمودند: امام، ولی و شفیق مومنان و افراد است. حال اگر ما منتظران همواره به یاد «امام دوازدهم (عج)» خود باشیم و هر روز صدقه برای سلامتی ایشان بدهیم قطعا به عنوان یک از منتظران صادق آن حضرت خواهیم بود. 

 انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *