ایستاده بر قله چهل و یکم/ وحدت آفرینی در راهپیمایی ۲۲ بهمن
دشمن امیدوار بود که حضور مردم در چهل و یکمین سالگرد انقلاب اسلامی تحت تأثیر تحریمها و بالا گرفتن برخی انتقادات نسبت به عملکرد برخی مسئولین، کمرنگ باشد و جامعه را به سمت تقابل با حاکمیت پیش ببرد. با این حال، دولت ترامپ سیلی سختی خورد و بهطور حتم، این حضور گسترده که از قضا سرمای شدید شهرهای ایران از توفندگی آن نکاست، معادلات واشنگتن را برهم زد. در حقیقت، حضور گسترده و چشمگیر مردم در فجر چهل و یکم، پیامهای مهمی را به کاخ سفید و متحدانش مخابره کرد که به برخی از آنها اشاره میشود.
۱. نیمنگاهی به رویکرد رسانههای غربی در قبال ایران اسلامی و مواضع سیاستمداران آمریکایی نشان میدهد که آنها هیچ فرصتی را برای اختلافافکنی در میان مردم و نظام و مطرح کردن دوگانه «معیشت – ارزشها» از دست نمیدهند. روزی میگویند که ایران، منابع مالی خود را بهجای اینکه صرف داخل کند، برای گروههای تروریستی – بخوانید مقاومت – و ایجاد ناامنی در سراسر منطقه صرف میکند؛ حالآنکه اگر زنجیره مقاومت در منطقه و حضور نیروهای مستشاری ایران در منطقه نبود، امروز تروریسم تکفیری به کشور رخنه و هزینههای چند صد میلیون دلاری برای تار و مار کردن آنها لازم بود.
زمانی هم شورش عدهای قلیل با هدایت عوامل سرویسهای اطلاعاتی بیگانه که حتی یک درصد مردم هم نمیشوند را با استفاده از شبکههای اجتماعی و ماهوارهای، چند صد هزار حتی میلیونها نفر جلوه میدهند! راهپیمایی بزرگ دیروز، فریاد بلند مردم ایران بر سر ترامپ و دوستانش در اقصی نقاط جهان بود که خوب نگاه کنید! پیوند مردم با درخت تناور انقلاب، ۴۱ ساله شد و بدون تردید، این تمنای محال هیچگاه لباس حقیقت بر تن نخواهد کرد.
بهبیاندیگر، ایستادن مردم بر فراز قله چهل و یکم پیروزی انقلاب اسلامی، رفراندوم بزرگی برای تأیید و حمایت از نظام جمهوری اسلامی بود.
از طرفی، اختلافافکنی میان مسئولین نیز راه بهجایی نمیبرد. این در دنیا یک اتفاق نادر است که برخلاف دیگر نقاط جهان که برخی اختلافات در بین دستاندرکارانشان، کشور را دچار آشوب و چند پارگی میکند و گروهی را در مقابل گروه دیگر قرار میدهد، اختلافات داخلی در ایران، نهتنها به مناقشات جناحی منجر نمیشود، بلکه به عاملی در راستای کاستن از اختلافات خواص مبدل میشود.
علیرغم زاویه دیدهای متفاوت، دیروز شاهد بودیم که تقریباً همه مسئولین بر یکپارچگی، اتحاد و انسجام کشور تأکید کرده و به دولتمردان آمریکایی یادآوری کردند که همه برای حراست از عزت و شرافت برآمده از قیام امام خمینی (ره) متحدند.
۲. آمریکا از دهه ۸۰ شمسی که گفتگوهای هستهای ایران و اروپا موسوم به «مذاکرات تهران» کلید خورد، به دنبال کشاندن کشورمان پای میز مذاکره و تحمیل خواستهها و برنامههای خود در چارچوب بهاصطلاح دیپلماسی بود.
با انعقاد توافق هستهای، تلاش برای متقاعد کردن و سپس تحتفشار قرار دادن جمهوری اسلامی بهمنظور دست کشیدن از برنامه موشکی و منطقهای افزایش یافت. اکنون اروپا با کنار زدن پرده نفاق، همراهی کامل خود با آمریکا برای وادار کردن ایران به توافقی بهمنظور تحدید مؤلفههای قدرت ایران را نشان داده و تصمیم دارند که به هر قیمتی، کشورمان را دوباره به میز مذاکره بازگردانند.
این توطئه را مردم فهیم و با بصیرت کشورمان درک کرده و راهپیمایی روز گذشته را به نمادی از غلبه گفتمان «مقاومت» بر «مذاکره» تبدیل کردند. رئیسجمهور آمریکا اگر میخواهد صدای واقعی مردم را بشنود و موضع حقیقی نظام را بداند، باید فیلمها و تصاویر همایش میلیونی دیروز را بازبینی کرده و پیام لگدمال کردن و به آتش کشیده شدن پرچم شیطان بزرگ که نمادی از نفرت ایرانیها از یانکیهاست را بازخوانی کند.
۳. بزرگداشت ۲۲ بهمن، دیروز با چله شهادت سردار بزرگ مقاومت، حاج قاسم سلیمانی مقارن بود. این دو واقعه (پیروزی انقلاب و شهادت فرمانده سپاه قدس) را از هر زاویه که نگاه کنیم، مفهومی جز «قوی شدن» ایران ندارد.
ایران پس از دهها سال، به مدد قیام امام خمینی (ره) با همه توان از زیر سلطه آمریکا بیرون آمد و حاکمیتی قوی را شکل داد که دشمنان از شکست دادنش عاجزند. توطئههایی از سر این کشور گذشته است که اگر بخشی کوچکی از آن را کوتولههای منطقه تجربه میکردند، بارها تجزیه و نابود شده بودند.
این قدرت و قوت به برکت انقلاب اسلامی حاصلشده، همانگونه که شهادت جانگداز سردار دلها، ایران را از هر زمان دیگری در تاریخ کشور، قویتر کرد. بهبیاندیگر، در هیچ برش و مقطعی از تاریخ نمیتوان صلابت فعلی کشور را آدرس داد و پیروزی ایران را در هماوردهای مختلف با قدرتهای بینالمللی به نظاره نشست. این البته شروع ماجراست و قدرتمند شدن جمهوری اسلامی، پازلی است که قطعات مهم آن در سالهای آینده تکمیل خواهد شد.
۴. کنگره میلیونی ۲۲ بهمن ۹۸ طنینی پربسامد از تأکید بر آرمانها و اصول انقلاب است. مردم دیروز همان شعارهایی را فریاد زدند که در ۲۲ بهمن سال ۵۷ و سالهای پیش از آن به گوش جهانیان رساندند. فجر امسال برای ایرانیهای انقلابی با بهمن ۵۷ جز در تعداد سالها تفاوتی نداشت. مشارکت همه اقشار جامعه در راهپیمایی روز پایانی دهه فجر آنقدر برای دشمنان زجرآور و دردناک است که دو سال پیش، «جان بولتون»، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا آرزو کرد ایران نباید چهلمین سالگرد انقلاب خود را جشن بگیرد.
در واقع، همه تلاش بدخواهان این آبوخاک آن است که مردم را نسبت به ارزشهای انقلاب مأیوس و دلسرد کرده، آنها را غیرعملی نشان دهند و کاری کنند که این مبانی از یاد مردم برود، درحالیکه دهه فجر و ۲۲ بهمن، بزرگداشتی با شکوه برای یادآوری این اصول و ارزشهاست؛ و بالاخره اینکه صبغه «ضدآمریکایی» و «وحدتآفرین» راهپیمایی دیروز، دو نمادی بودند که از سوی رسانههای خارجی موردتوجه قرار گرفتند. خبرگزاری رویترز به شعار نوشتههای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» اشاره کرد و خبرگزاری فرانسه نیز نوشت: «هزاران ایرانی روز سهشنبه در چهل و یکمین سالگرد گرامیداشت پیروزی انقلاب اسلامی در نمایشی که اتحاد در برابر آمریکا را نشان میداد به خیابانها آمدند.»
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.