صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ساپورت‌پوشی؛ کشف حجاب نوین رضاخانی

۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۸:۱۷
کد خبر: ۵۹۵۶۲
خبرگزاری میزان: امروز در قامتی دیگر بدحجابی در جامعه ما در شکل و شمایل ساپورت ‌پوشانی تجلی پیدا کرده است که به ادعای بسیاری کشف حجاب نوین رضاخانی به شمار می‌رود.

به گزارش گروه فضای مجازی ؛ در حالی دومین روز از هفته حجاب و عفاف در کشورمان با عنوان «حجاب، مظهر عبودیت و بندگی» نامگذاری شده که با تأملی در مسئله حجاب در جامعه اسلامی و فراز و نشیبی که طی سال‌های اخیر طی کرده، این حقیقت نمایان است که ما در عرصه قانون‌گذاری، نظارت و اجرای قوانین در این حوزه با نوعی آشفتگی هدف‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها روبه‌رو هستیم.

اگر در سال ۱۳۱۴ رضاخان قلدر اقدام به کشف حجاب کرد و معترضان را در مسجد گوهرشاد به گلوله بست، امروز در یک هجمه تمام عیار رسانه‌ای، تبلیغاتی و فاضلاب‌های ماهواره‌ای عده‌ای تلاششان بر این است تا در قالبی دیگر کشف حجاب کنند تا شاید با این افکار و اندیشه‌های غرض‌آلود خود بتوانند روی رضاخان را در این موضوع سفید کنند.

آنچه که امروز در بحث حجاب و عفاف به عنوان یک چالش جدی در تغییر نگرش‌ها با آن روبه‌ر و هستیم، بی‌تفاوت شدن افراد جامعه نسبت به حساسیت امر حجاب و عفاف و مراقبت از آن است که سبب شده امروز در شکل و شمایلی متفاوت نظیر پوشیدن مانتوهای تنگ و بدن‌نما همراه با ساپورت‌های چسبان و برخی دیگر از پوشش‌های ترویج شده از سوی کانال‌های ماهواره‌ای حقیقت و اصل موضوع را مورد هدف قرار دادند تا به نوعی بی‌حیایی و بدحجابی را به عنوان تفکر نظام غرب در جامعه ما نیز ترویج دهند.

امام جمعه موقت اردبیل با هشدار به وضعیت نامناسب بدحجابی و بدپوششی در جامعه در شهر و دیار حسینی و دارالارشاد اردبیل از خانواده‌ها خواست تا در جلوی میهمانان و گردشگران وارد شده به اردبیل بیشتر از این شرمندگی به بار نیاورند و حافظ میراث و سرمایه عظیم هویت، فرهنگ، تمدن و اصالت حجاب و عفاف‌ این سرزمین باشند تا خدشه‌ای به این سرمایه معنوی نخورد.

حجت‌الاسلام محمدعلی فروغی در حالی از اهمیت حجاب و عفاف با تکیه بر کلام قرآن سخن به میان آورد که از حضرت یوسف و حضرت مریم به عنوان قهرمانان امر حجاب و عفاف در مکتب اسلام یاد کرد که در کنار حفظ حدود الهی همواره سعی کردند تا هیچ وقت از دایره حرمت الهی در این زمینه خارج نشوند.

وی با بیان اینکه جامعه بدحجاب و بی‌حجاب به جای برخوداری از نعمت الهی دچار نقمت می‌شوند، می‌افزاید: امروز جامعه بشری که در طوفان سهمگین شهوات حیوانی گرفتار شده، سخت نیازمند نگهداشتن حریم عفاف و حجاب است تا گرفتار بی‌هویتی و گمنامی در عرصه اخلاق و اصول تربیتی نشود و خود را در مقابل همه وسوسه‌های شیطانی حفظ کرده و مورد صیانت قرار دهد.

وی اندیشه رضاخان و امثال او را در کشف حجاب و زیر سئوال بردن هویت و اصالت یک زن مسلمان یادآور شد و بیان می‌کند: رضاخان قلدر که بازیچه آمریکا و انگلیس بود به معنای واقعی نوکر صفتی خود را در ماجرای کشف حجاب به غربی‌ها نشان داد و ثابت کرد که در این ماجراجویی‌ها جز به بله قربان‌گویی غربی‌ها حتی در از بین بردن ناموس و حیثیت مردم خود فکر نمی‌کند.

* فسلفه حجاب جز تکریم زن نیست

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل نیز در این زمینه می‌گوید: به اعتقاد همه تحلیل‌گران مسائل دینی و اعتقادی و انسان عاقل، ‌دانا و هوشمند اصالت حقیقی حجاب در پاسداشت حریم زن مسلمان غیر قابل انکار و حقیقتی آشکار است.

حجت‌الاسلام مهدی ستوده یادآور می‌شود: فلسفه حجاب احترام به شخصیت زن والاتباری بوده که در مکتب اسلام همواره بر جایگاه و عظمت آن تأکید شده است.

وی از حجاب به عنوان یک هنجار در جامعه اسلامی یاد کرد که به سهولت می‌تواند آسیب‌های اجتماعی و نگاه شهوانی را به حداقل رسانده و آرامش و اطمینان ‌خاطری را در جامعه نهادینه کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل ادامه می‌دهد: زمانی که بدحجابی و بی‌حجابی تبدیل به یک ارزش شده وعده‌ای آن را نمود تمدن جامعه بشری می‌دانند باید به حال چنین جامعه‌ای گریست که به جای برجسته کردن امر عفاف و حجاب در جامعه، عده‌ای به دنبال کشف حجاب یا برجسته کردن الگوهای غربی در این زمینه باشند.

ستوده بیان می‌کند: در بر طرف کردن معضل بزرگ بدحجابی و بی‌حجابی باید فریضه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان اصلی‌ترین فریضه دین اسلام مورد توجه قرار گیرد تا اصل حجاب جایگاه خود را پیدا کرده و بیش از گذشته بتوان با الگوگیری از سبک و سیاق زندگی اسلامی و سیره فاطمی حقیقت حجاب را به معنای واقعی نمایان کرد.

* لزوم احیای حجاب فاطمی در جامعه اسلامی

اما حجت‌الاسلام محمدرضا سرداری از اساتید حوزه علمیه اردبیل نیز در باب اهمیت حجاب با بهره‌گیری از سبک زندگی اسلامی و تحقق آرمان و سیره فاطمی می‌گوید: در جامعه اسلامی ما باید حجاب فاطمی پا گرفته و رونق بگیرد و همه زنان جامعه اسلامی ما خود را مزین و آراسته به این حجاب برتر کنند.

وی یادآور می‌شود: حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی همه زنان عالم و اسوه حیا و عفت است و دختران و زنان جامعه اسلامی باید آن حضرت را سرمشق و اسوه خود قرار دهند.

استاد حوزه علمیه اردبیل می‌افزاید: هر چند امروز بیشترین هجمه‌ها از طریق کانال‌های غربی روی ترویج بدحجابی و بی‌حجابی و به دنبال آن تزلزل در نظام اجتماعی و خانوادگی است، اما برای اینکه از این دام استکبار رهایی پیدا کنیم باید همه افراد جامعه اعم از زن و مرد بسیج شوند تا الگوی فاطمی در سبک و سیاق زندگی خانوادگی و اجتماعی به ویژه مقوله حجاب رونق گیرد تا یک اسوه مناسب برای بانوان جامعه اسلامی مدنظر و مورد توجه قرار گیرد.

سرداری ادامه می‌دهد: جامعه امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند بهره‌گیری از فرهنگ فاطمی است و این فرهنگ ارزشی و والا قطعاً می‌تواند سدی محکم در برابر هجمه‌های فرهنگی دشمنان باشد.

به گزارش فارس، با ورود فصل گرما و تابستان شرایط متفاوتی را در جامعه از منظر رعایت عفاف و حجاب به ویژه از سوی بانوان شاهد هستیم که به رغم فعالیت اکیپ‌‌ها و تیم‌های تذکر لسانی و گشت ارشاد در سال‌های اخیر با ترویج پوشش نامناسب از سوی کانال‌های ماهواره‌ای روز‌به‌روز بر رغبت و علاقه‌مندی جوانان به ویژه گروه سنی نوجوان و جوان در طیف بانوان در استفاده از این الگوها که جز بی‌عفتی و بی‌شرمی در جامعه چیز دیگری را نمایان نمی‌کند، شاهد برخی حرمت‌شکنی‌ها هستیم که گاه دل مومنان از چنین وضعیتی آزرده خاطر شده و شکوه از شرایط کنونی سر داده و از متولیان می‌خواهند تا بساط چنین بی‌عفتی‌ها را در جامعه که امروز در قالب گروه‌های رپ و ساپورت‌پوش مشاهده می‌شود، گرفته و امکان تجلی مظاهر بی‌عفتی را در جامعه ندهند.

در شهر حسینی و دارالارشاد اردبیل که زمانی حتی به اندازه انگشتان دست زن بدحجاب و بی‌حجاب و حتی بدون چادر مشاهده می‌شد امروز در یک آمار و ارقام عجیب به ازای هر بانوی محجبه در این دیار چندین بدحجاب مشاهده می‌شود که گاه با شنیع‌ترین شرایط و بدترین وضعیت در جامعه حضور پیدا کرده و زمینه فساد و تباهی و گمراهی جوانان و نوجوانان در معرض آسیب را با نگاه‌های شهوت‌آلود فراهم می‌آورند.

بر اساس این گزارش، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل نیز در اهمیت حجاب و عفاف در جامعه و حرمت نگه داشتن از سوی بانوان در این زمینه اظهار می‌کند: حجاب عامل و اسباب اصلی در ارتقای ارزش یک زن مسلمان است که با افتخار تمام در جامعه حضور پیدا می‌کند تا ضمن نشان دادن جایگاه برتر خود، خود را از هرگونه تعرض و تعدی برحذر دارد.

ماریا موسوی می‌گوید: اسلام نیز حجاب را ارزش و قیمت واقعی زن مسلمان می‌داند و بر این باور بوده که بالا بودن ارزش زنان جامعه اسلامی به این است که در معرض دید و آسیب‌های خارجی قرار نگیرند.

وی به ابعاد فردی و اجتماعی حجاب و آثار روانی آن اشاره کرد و می‌افزاید: در گام اول باید بدانیم که خود بانوان با حجاب و پوشش مناسب بهتر می‌توانند زمینه آرامش و امنیت را در جامعه احساس کنند و هیچ وقت به عنوان کالای جنسی نگریسته نخواهد شد.

این بانوی فعال عرصه‌های سیاسی و اجتماعی یادآور می‌شود: در بُعد اجتماعی نیز حضور زنان محجبه و عفیف نه تنها آرامش اجتماعی و سربلندی نظام خانواده را زمینه‌ساز می‌شود بلکه جلوی برخی از سرخوردگی‌ها یا ناکامی‌های اجتماعی را گرفته و فضایی را فراهم می‌آورد تا همه به جایگاه و عظمت یک زن مسلمان نگاهی واقعی داشته باشند.

موسوی ادامه می‌دهد: استفاده از حجاب نگاه اجتماعی را به دنبال دارد و نگاه جامعه به کسی که از خود در برابر نگاه دیگران محافظت می‌کند، ارزشمند‌تر خواهد بود تا کسی که در دسترس همه قرار گیرد.

وی با اشاره به بهره‌مندی از حجاب برای از بین بردن بی‌بند و باری گفت: رجوع به قرآن کریم حقیقت این حجاب و عفاف را نشان می‌دهد که حتی یک زن عفیف و باحجاب حتی در نحوه گفتار و رفتار خود با نامحرم نیز باید اصول و معیارها را مورد توجه قرار دهد.

بر مبنای این گزارش، در حالی این روزها مسئله حجاب و طرح مسائل مربوط به پوشش یک زن مسلمان در قالب چادر و یا مانتو مطرح شده و برخی‌ها نیز دیدگاه‌هاشان را بیان می‌کنند که همچنان نقطه کور و غفلتی که همه ما شاهد آن هستیم ورود لباس‌ها و اقلام آرایشی و تزئینی بسیار متنوع خارجی به بازار است که هر روز جلوه‌های مختلفی از کشف حجاب رضاخانی را می‌توانیم به نظاره بنشینیم.

/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *