صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۲۲ بهمن، تجلی همبستگی مردمی/رموز پیروزی انقلاب اسلامی چه بود؟

۲۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵:۰۱
کد خبر: ۵۹۵۱۵۹
رموز پیروزی انقلاب اسلامی چه بود؟ پژوهشگران و نظریه‌پردازن بسیاری به واکاوی این اعجاز پرداخته‌اند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، به نقل از روزنامه کیهان، ما باید از همه طبقات ملت تشکر کنیم که این پیروزی تا این جا به واسطه وحدت کلمه‏‎ ‎‏بوده است.

وحدت کلمه مسلمین - همه، وحدت کلمه اقلیت‌های مذهبی با مسلمین، ‏‎ ‎‏وحدت دانشگاه و مدرسه علمی، وحدت طبقه روحانی و جناح سیاسی.

باید همه این‏‎ ‎‏رمز را بفهمیم که وحدت کلمه رمز پیروزی است؛ و این رمز پیروزی را از دست ندهیم و‏‎ - خدای نخواسته - شیاطین بین صفوف شما تفرقه نیندازند.(صحیفه امام (ره)، ج ۶، ص ۹)

آغاز نهضت ضداستبدادی و ضداستعماری مردم ایران به رهبری حضرت امام (ره) بود که از سال ۱۳۴۱ با مخالفت امام (ره) با لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی شروع شد و با قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و سپس تبعید امام به مدت ۱۵ سال ادامه یافت. در طول این مدت امام با الهام از اندیشه‌های بلند دین مبین اسلام و با تاسی از پیامبران و ائمه هدی توانست نهضت را به درستی هدایت و رهبری کند که سرانجام آن پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تاسیس یک نظام نوپا به نام جمهوری اسلامی بود.

اما رموز پیروزی انقلاب اسلامی چه بود؟ پژوهشگران و نظریه‌پردازن بسیاری به واکاوی این اعجاز پرداخته‌اند. سرانجام اکثریت متفق‌القول شدند، چنان‌که بنیانگذار انقلاب اسلامی می‌فرماید: «بی‏‌تردید رمز بقای انقلاب اسلامی همان رمز پیروزی است؛ و رمز پیروزی را ملت می‌‏داند و نسل‌های آینده در تاریخ خواهند خواند که دو رکن اصلی آن: انگیزه الهی و مقصد عالی حکومت اسلامی؛ و اجتماع ملت در سراسر کشور با وحدت کلمه برای همان انگیزه و مقصد.»

حماسه‌آفرینی ملت ادامه دارد

حجت سماواتی یک فرهنگی با بیان اینکه اصلی‌ترین رکن پیروزی انقلاب اسلامی وحدت اقشار مختلف مردمی حول ریسمان تشکیل حکومت الهی بود، می‌گوید: «دشمن در طول تاریخ انقلاب اسلامی بار‌ها و بار‌ها تلاش داشته که وحدت ملت ما را نشانه برود، اما مردم ما در تمامی بزنگاه‌های انقلاب با حضور پر شورشان در صحنه نشان دادند که این ریسمان اجماع ملت هرگز پاره نخواهد شد.»

وی با اشاره به حماسه اخیر تشییع پیکر شهید سردار سلیمانی ادامه می‌دهد: «در این مراسم همه آحاد شانه به شانه هم حضور یافتند و نشان دادند که ممکن است اختلاف سلیقه‌ها و حتی انتقاد‌هایی وجود داشته باشد، اما مردم ما در هر صورت قدر شهدا و انقلابشان را می‌دانند و در زمین دشمن بازی نمی‌خورند.»

این فرهنگی راهپیمانی ۲۲ بهمن‌ماه امسال را پرشورتر از هر سال پیش‌بینی کرده و می‌گوید: «تا زمانی که ملت ایران همچون ۲۲ بهمن ۵۷، از خودخواهی‌ها و خودمحوری‌ها فاصله گرفته، دست در دست هم با همدلی و اتحاد در سایه ایمان و توکل به خداوند متعال به رهبری مقام معظم رهبری که برترین و بهترین شاگرد بنیانگذار جمهوری اسلامی و مجری فرامین الهی امام امت می‌باشد، در راه به ثمر رساندن مقصد الهی انقلاب قدم بردارند و در این راه استقامت نموده، در مقابل دشمنان اسلام و ایران تا پای جان بایستند و فریب نیرنگ‌های رنگارنگ آن‌ها را نخورده، مجذوب فرهنگ مبتذل آن‌ها نگردند، نعمت پیروزی انقلاب اسلامی پابرجا و مستدام خواهد بود و تمام توطئه‌ها و نقشه‌های شوم آن‌ها بر ضد جمهوری اسلامی و ملت شریف ایران، نقش برآب می‌شود و حاصلی جز رنج و زبونی خودشان در پی نخواهد داشت و هر روز عزت و سرفرازی و بالندگی ایران اسلامی بیشتر آشکار خواهد شد.»


وی با تأکید بر اینکه حماسه دیگری در اسفندماه ۹۸ در راه است که می‌تواند تجلی دوباره اعجاز وحدت کلمه باشد، برایمان می‌گوید: «شرکت حداکثری مردم در انتخابات اسفند ماه، در حقیقت مانور قدرت، وحدت و مشارکت ملت ایران اسلامی است.»


گرد آمدن حول محور ولایت

مریم مهدوی‌زاده یک فعال دانشجویی برایمان درباره اهمیت حفظ صفوف همبستگی در برابر خدئه دشمنان می‌گوید: «ایمان، تاسی به رهبری و وحدت کلمه بی‌شک سه رمز اصلی پیروزی انقلاب اسلامی بودند. رمز پیروزی انقلاب اسلامی ایران رهبری هوشمند و ملتی متعهد است که همواره گوش به فرمان رهبر خویش هستند و با تبعیت از ولایت دشمنان را ناامید می‌کنند.»
وی درادامه می‌گوید: «انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام راحل در تاریخ معاصر بی‌سابقه و یکی از معجزات قرن است. امروز نیز کشورمان در سایه منویات مقام معظم رهبری و به پشتوانه خودباوری که این انقلاب به مردم ما داده است، در بالاترین مدارج علمی قرار دارد و مردم ما همچنان پایدار به آرمان‌های انقلاب و امام راحل و رهبری بوده و دشمنان میهن اسلامی را در رسیدن به اهدافشان ناکام گذاشته‌اند.»


این فعال دانشجویی تأکید دارد: «مقام معظم رهبری همواره دانشجویان را به تعهد و تخصص سفارش کرده‌اند. در روزگار تحریم‌ها وظیفه یک دانشجوی انقلابی این است که با باور ظرفیت‌های داخلی، ایمان به اسلام و انقلاب، تمام هم و غم خود را صرف جهاد علمی و قطع وابستگی‌ها کند. حضور پرشور در صحنه‌های حماسه‌آفرین انقلابی نظیر راهپیمایی ۲۲ بهمن و نیز انتخابات، یکی دیگر از وظایف اصلی دانشجویان انقلابی است.»


مهدوی‌زاده در تکمیل صحبت‌هایش می‌گوید: «امروز انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان الگو در جهان مطرح است و چشم تمام ملت‌های مستضعف به این حرکت انقلابی ایران است.»


یوم‌الله ۲۲ بهمن، تبلور غیرت و اتحاد مردم ایران

روح‌الله معصوم‌زاده یک شهروند تهرانی درباره دلایل محکم خود برای شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن‌ماه توضیح می‌دهد: «همه باهم در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور یافته و بار دیگر با آرمان‌های امام راحل، مقام معظم رهبری و شهیدان گران‌قدر تجدید میثاق کرده و به دنیا اعلام خواهیم کرد که ما بر همه آرمان‌های انقلاب اعتقاد راسخ داشته و تا پای جان در این مسیر ایستاده و برای نجات کشور از رکود اقتصادی، برای نجات مردم از بیکاری، برای نجات ملت از فقر، برای پایان دادن به حقوق‌های نجومی، برای پایان دادن به رانت‌خواری و رشوه‌خواری، برای پایان دادن به اختلاس‌ها، برای پایان دادن به زمین‌خواری، برای پایان دادن به گرانی، برای پایان دادن به قاچاق، برای پایان دادن به فساد و تبعیض، برای پایان دادن به عوام‌فریبی، برای پایان دادن به دروغ و آدرس‌های غلط، برای نجات از کسانی که نمی‌گویند از کجا آورده‌اند؟ در خیابان‌های کشور که با نام شهیدان گرانقدر آذین گشته، فریاد مرگ بر آمریکا و مرگ بر فساد و گرانی، مرگ بر استکبار جهانی و مرگ بر مفسدان داخلی سر خواهیم داد.»


زهرا مولایی شهروند دیگری در‌باره نیت خود از شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن‌ماه می‌گوید: «همه باهم در راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن شرکت و بار دیگر با آرمان‌های امام راحل، مقام معظم رهبری و شهیدان گرانقدر تجدید میثاق کرده و به دنیا اعلام خواهیم کرد ما بر همه آرمان‌های انقلاب اعتقاد راسخ داریم و تا پای جان در این مسیر ایستاده ایم.»


حمیده صادقی یک دانشجو نیز برایمان می‌گوید: «در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت می‌کنیم، چون دشمنان این سرزمین تحمل دیدن حضور ما در جشن ۴۱ سالگی انقلاب را ندارند. آن‌ها فکر می‌کنند، مردم نمی‌دانند که بخش عمده مشکلات ناشی از توطئه غربی‌هاست. آن‌ها بر این باورند که مردم به‌خاطر برخی مشکلات، دیگر خواستار تداوم حیات انقلاب و نظام اسلامی نیستند. نمی‌خواهیم دشمن تصور کند ما بین نظام اسلامی با کم‌کاری و ضعف مدیران تفاوتی قائل نیستیم. نمی‌خواهیم دشمن را برای تداوم توطئه‌ها و خباثت‌ها و اجرای نقشه‌های شوم بعدیش امیدوار سازیم.»


وی در تکمیل صحبت‌هایش می‌گوید: «می‌خواهیم با انسجام و وحدتمان، راه را بر نفوذ دشمنان در پیکره انقلاب و نظام اسلامی، مسدود نماییم. می‌خواهیم ثابت کنیم تا آخرین قطره خونمان پای اهداف و آرمان‌های والای انقلاب عزیزمان ایستاده‌ایم. حضور گسترده و پرشور ما می‌تواند، بازدارنده اقدامات خصمانه دشمنان و مانع از بروز تهدیدات جدید باشد. می‌خواهیم، استقلال و آزادی‌مان را حفظ و مسیر رشد و پیشرفت کشور را تسهیل، تسریع و تضمین نماییم. با این حال مسئولین اجرایی کشور نباید تصور کنند که این حضور می‌تواند موید برخی کم‌کاری‌ها، کاستی‌ها و ضعف‌های موجود در نظام اداری کشور (مثل: مشکلات فرهنگی، مشکلات اقتصادی و تورم و گرانی، توقف یا کند شدن فعالیت‌های علمی، ضعف کنترلی و نظارتی و...) باشد.»


فرصتی برای تبیین ارکان انقلاب پیش روی نسل آینده

حضور گسترده خانواده‌ها در راهپیمایی ۲۲ بهمن باعث می‌شود که فرزندان این خانواده‌ها هم حضور در این راه پیمایی سرنوشت ساز را از خانواده‌هایشان یاد بگیرند و پس از اینکه خود در سنین جوانی قرار گرفتند، به تنهایی در این مراسم حضور پیدا کنند و فرهنگ حضور در صحنه در اذهان آن‌ها درونی شود. دهه فجر بهترین بستر برای شفاف‌سازی انقلاب برای نسل جدید است.


سخنگوی دولت با تأکید بر ضرورت تبیین ارکان انقلاب اسلامی پیش روی نسل‌های آتی کشور می‌گوید: «ما در تبیین چرایی و علت وقوع انقلاب اسلامی کوتاهی کردیم و نتوانستیم برای نسل‌های جدید به درستی سخن بگوییم که به چه علت در این کشور انقلاب رخ داد و متأسفانه فرصتی برای سوءاستفاده‌کنندگان فراهم ساخت که حتی از انقلاب پروژه‌سازی کنند انقلاب یک قاعده عظیم اجتماعی و یک قانونمندی اجتماعی بود و رژیم سلطنت هیچ راهی به جز سقوط در آن ایام نداشت.»


مهین سعادت یک خانه‌دار می‌گوید: «این ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب بهترین فرصت است که خانه و مدرسه دست به دست هم داده و تاریخ پیروزی انقلاب اسلامی را با بیانی قابل درک به دانش‌آموزان گوشزد کنند.»


علیرضا شاداب‌پور مدیر مدرسه می‌گوید: «شرکت دانش‌آموزان در راهپیمایی ۲۲ بهمن به همراه خانواده‌هایشان برگ زرینی برای پایه‌گذاری حقیقت و بصیرت انقلابی در ضمیر پاک کودکان و نوجوانان این مرز و بوم خواهد بود، به‌گونه‌ای که با همین سلاح‌های معنوی در برابر توطئه‌ها و خدئه‌های دشمنان نظام مصون می‌شوند. خوشا به حال دانش‌آموزانی که قلب و ذهنشان لبریز حب رهبری و انقلاب است.»

وی در ادامه می‌گوید: «از دیگر دلایل حضور پرشور هر ساله مردم در این راهپیمایی تکرار خاطره ۲۲ بهمن ۵۷ در ذهن مردم است. مردم که تجربه پیروزی از طریق همین راهپیمایی‌ها و تجمعات را دارند با تکرار آن به دنبال یادآوری آن خاطره شیرین هستند. در دنیای امروز با توجه به نقش موثر رسانه در تحولات اجتماعی و سیاسی، احساس جمعی مردم بر این است که با این تجمع و راهپیمایی و انعکاس جهانی آن در رسانه‌ها می‌تواند تفکر، اتحاد و ارزش‌های اسلامی ایرانی را به سراسر جهان انتقال دهند. این موضوع نیز یکی دیگر از دلایل نهادینه شدن راهپیمایی ۲۲ بهمن در برنامه سیاسی و اجتماعی ملت ماست. در هر حال حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، بیش از هر سالی ضرورت دارد و این حضور باعث می‌شود که غرب دریابد اعمال تحریم‌های غیرانسانی‌اش هیچ تأثیری بر نگرش مردم ایران درخصوص حکومت جمهوری اسلامی ندارد و تا پای جانشان پای این نظام و خون شهدا ایستاده‌اند.»

وی در تکمیل صحبت‌هایش می‌گوید: «از سوی دیگر راهپیمایی عظیم ۲۲ بهمن، زمانی است برای لبیک گفتن به ندای رهبر معظم انقلاب و اثبات این که ایرانیان زیر بار حرف زور نمی‌روند و پاسخ تحقیرکنندگان را با ضربه سهمگین خود خواهند داد. این درست نکته‌ای بود که رهبر معظم انقلاب در آن اشاره کرده و فرموده‌اند: ملت ایران در روز ۲۲ بهمن نشان خواهد داد که زیر بار حرف زور نمی‌رود و پاسخ هر تحقیر‌کننده‌ای را نیز با ضربه متقابل خواهد داد.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *