صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رفع نیازهای قوه قضاییه با استفاده از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی بیرون از دستگاه قضا/ اعلام آمادگی دانشگاه باقرالعلوم(ع) برای تشکیل رشته فقه قضا جهت کمک به قوه قضاییه

۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۴:۲۷
کد خبر: ۵۹۴۶۴۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: با توجه به وجود مراکز متعدد آموزشی و پژوهشی در کشور بیشتر به دنبال این هستیم که نیازهایمان را با ارتباط با ظرفیت‌های بیرون از قوه قضاییه رفع کنیم.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، سید حجت‌اله علم‌الهدی در دیدار با حجت‌الاسلام و المسلمین شمس الله مریجی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) قم با بیان اینکه این پژوهشگاه بازوی کارشناسی و علمی دستگاه قضا محسوب می‌شود، گفت: در قوه قضاییه برخی بخش‌های مطالعاتی وجود دارد که معمولا فاقد پژوهشگران ثابت هستند، اما پژوهشگاه قوه قضاییه با استفاده از ظرفیت پژوهشگران و قضات، به طور مستقیم در موضوعات تحقیقاتی و پژوهشی فعالیت دارد و نتایج آن برای قوه قضاییه مثمر ثمر خواهد بود.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در حال حاضر با بخش‌های مختلف قوه قضاییه و معاونت‌ها و سازمان‌های تابعه و دادگستری‌های استان‌ها ارتباطات گسترده‌ای برقرار کرده‌ایم و کارگروه‌های مختلفی با بخش‌های مختلف دستگاه قضا تشکیل دادیم تا نیاز‌های آن‌ها را احصا کرده و در جهت رفع آن‌ها وارد عمل شویم.

وی با بیان اینکه ماموریتی که ریاست دستگاه قضا بر عهده ما گذاشته این است که حداکثر استفاده از ظرفیت‌های بیرون از قوه قضاییه را جهت پیشبرد اهداف دستگاه قضا به کار بگیریم، گفت: با توجه به وجود مراکز متعدد آموزشی و پژوهشی در کشور بیشتر به دنبال این هستیم که نیازهایمان را با ارتباط با ظرفیت‌های بیرون از قوه قضاییه رفع کنیم.

علم‌الهدی همچنین خاطرنشان کرد: به عنوان یکی از بازو‌های مهم علمی قوه قضاییه به دنبال این هستیم که با بازدید از مراکز قضایی و برگزاری پنل‌های مشترک دانشگاهی، قضایی و ارتباط مستمر و تعامل دنباله‌دار با مراکز علمی و دانشگاهی بتوانیم به دستگاه قضا کمک کرده و جهت رفع نیاز‌های آن گام برداریم. از طرفی به دنبال این هستیم که از ظرفیت دانشگاهی و علمی کشور برای پیشبرد اهداف قوه قضاییه استفاده کنیم.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه به اهمیت بهره‌گیری از پژوهش و تحقیقات در دستگاه قضا اشاره کرد و گفت: قضات به قدری درگیر موضوعات مربوط به دادگاه و ارائه حکم هستند که کمتر فرصت مطالعه موضوعات پژوهشی را پیدا می‌کنند. پژوهشگاه قوه قضاییه می‌تواند ارتباط بین قوه قضاییه و مراکز علمی و دانشگاهی را ایجاد کند.

وی همچنین تصریح کرد: بنا داریم در موضوعات تحقیقاتی و پژوهشی از ظرفیت مراکز علمی و دانشگاهی و استادان مختلف حوزوی و دانشگاهی استفاده کرده و با تبیین موضوعات خود، از آن‌ها جهت حل مشکلات و چالش‌های موجود در دستگاه قضا استفاده کنیم.

علم الهدی در پایان به ظرفیت‌های مناسب موجود در دانشگاه باقرالعلوم (ع) اشاره کرد و گفت: دانشکده فقه مضاف در دانشگاه باقرالعلوم (ع) یکی از ظرفیت‌های بسیار خوبی است که پژوهشگاه قوه قضاییه می‌تواند از پتانسیل موجود در آن استفاده کند.

بیشتر بخوانید:

باید تعامل بین دانشگاه و دادگستری افزایش یابد

حجت الاسلام و المسلمین شمس‌الله مریجی با اشاره به تفاوت ذاتی این دانشگاه با سایر دانشگاه‌ها و مجموعه‌های علمی کشور گفت: اصل بنیاد و اساس دانشگاه باقرالعلوم (ع) این است که بتواند در جهت تولید علم حرکت کرده و از این طریق در زمینه نیاز‌های نظام و انقلاب گام‌های موثری بردارد.

رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) در ادامه خاطرنشان کرد: مسیر حرکت و تمرکز این دانشگاه بر روی رشته‌های بر زمین مانده و البته بنیادی بوده که در سایر دانشگاه‌های کشور به آن توجهی نشده است.

وی به تشریح فعالیت‌های این دانشگاه پرداخت و افزود: امروز ۱۳ گروه و ۳ دانشکده در این دانشگاه فعال هستند و رشته‌ها و گروه‌هایی که نیاز و مساله کشور هستند را دنبال می‌کنیم.

مریجی در ادامه با بیان اینکه قم، طبق فرمایش مقام معظم رهبری می‌بایست مبانی نظری نظام را پشتیبانی کند، عنوان کرد: از همین رو ما در این دانشگاه به دنبال رشته‌ها و دروسی رفتیم که بتواند نیاز‌های اساسی نظام و البته رشته‌های مغفول مانده را از زمین برداشته و در این زمینه به تربیت دانشجویان و استادان بپردازد.

رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) با بیان اینکه رشته‌هایی مانند فلسفه مضاف، فقه مضاف و فقه سیاسی و سایر رشته‌هایی که در ایران وجود ندارد را در این دانشگاه راه‌اندازی کرده‌ایم، گفت: دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه باقرالعلوم (ع) برای شماست و برای مراکزی مانند پژوهشگاه قوه قضاییه ساخته شده و بخش‌های مختلف قوه قضاییه می‌توانند از ظرفیت این دانشگاه بهترین استفاده را داشته باشند.

وی همچنین افزود: هر رشته‌ای که مورد نیاز جامعه است و در دانشگاه‌های دیگر کشور وجود ندارد را احصا کرده و آن را در دانشگاه باقرالعلوم (ع) فعال می‌کنیم.

مریجی به ظرفیت‌های موجود در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: ۳ تن از اعضای هیات علمی و ۴ تن از اعضای هیات امنای دانشگاه باقرالعلوم (ع) از اعضای شورای انقلاب فرهنگی کشور هستند که آن‌ها نیز ازکار‌های این دانشگاه در زمینه فعالیت روی رشته‌های مغفول مانده حمایت لازم را دارند.

رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) تصریح کرد: امروز حزب الله لبنان یا حشد الشعبی عراق از برخی رشته‌های موجود در دانشگاه باقرالعلوم (ع) حمایت کرده و برای تدریس، دانشجویانی را به این دانشگاه فرستاده‌اند.

وی در پایان خطاب به رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه اعلام کرد: دانشگاه باقرالعلوم (ع) این آمادگی را دارد تا پایان نامه‌ها یا رشته‌های مورد نیاز پژوهشگاه قوه قضاییه مانند فقه قضا را فعال کرده و نتایج حاصل از آن را در اختیار مجموعه پژوهشگاه قرار دهد. از سوی مقابل دانشگاه باقرالعلوم (ع) نیز می‌تواند از داشته‌ها و پژوهش‌ها و توانمندی‌های پژوهشگاه قوه قضاییه استفاده کرده و به یک هم افزایی مناسب و ارتباط مستمر دست پیدا کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *