چطور از مبتلا شدن به کرونا در امان بمانیم؟
وی با اشاره به اینکه کروناویروس با RNA تکرشتهای قابل انتقال از حیوانات به انسان است، افزود: آلودگی با این ویروس، علائمی مشابه سرماخوردگی شامل آبریزش بینی، سرفه و گلو درد ایجاد میکند که میتواند با سردرد و تب نیز همراه باشد و تا چند روز به طول انجامد.
این پزشک با اشاره به اینکه علائم ویروس کرونا در افرادی با نقص سیستم ایمنی، سالخوردگان و کودکان، شدیدتر شده و میتواند بیماریهای ذاتالریه و برونشیت را ایجاد کند، تصریح کرد: ویروس کرونای جدید کمخطرتر از سارس به نظر میرسد. تاکنون انتقال از منبع حیوانی به انسان دقیقا مشخص نشده است.
- بیشتر ببینید:
- در جنگ با ویروس کرونا
متخصص ایمونولوژی دانشگاه علومپزشکی زنجان در رابطه با راه انتقال انسان از انسان ویروس کرونای جدید، ادامه داد: زمانیکه فرد با مایعات ترشحی شخص آلوده در تماس باشد، این ویروس انتقال مییابد. از اینرو دست دادن و روبوسی، سرفه و عطسه کردن نیز از سایر راههای انتقال ویروس کرونا است.
اطهاری در رابطه با پایین بودن میزان کشندگی ویروس کرونا، اظهار کرد: گزارشها حاکی از آن است که ویروس کرونا به اندازه دو ویروس دیگر این خانواده یعنی SARS و MERS کشنده نخواهد بود و تنها دلیل نگرانیهای حاضر از این ویروس، قابلیت گسترش سریع آن، ضعف سیستم ایمنی بدن در افراد سالخورده، کودکان و افراد دارای نقص ایمنی است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر درمان مشخصی برای ویروس کرونا در دست نیست، افزود: بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری، عدم تماس با افراد و اشیای آلوده بوده و با توجه به اینکه تاکنون واکسن موثری برای این بیماری ساخته نشده، بنابراین بهترین توصیه پیشگیری از ابتلا به اپیدمی ویروس کرونا، مراقبت و تقویت سیستم ایمنی بدن است.
این پزشک با اشاره به اینکه درگیری با ویروس کرونا به شرط تقویت سیستم ایمنی بدن و عدم وجود نقص در آن بیماری وحشتناک نیست، تصریح کرد: برای مقابله با عفونت ویروسی، تقویت سیستم ایمنی ضروری است که میتوان با داشتن تغذیه صحیح، حاوی میوه و سبزیجات سرشار از ویتامینها، آنتیاکسیدانها، مواد معدنی، غذاهای پروتئینی، ورزش مناسب، خواب کافی و دوری از هرگونه استرس باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شد.
متخصص ایمونولوژی دانشگاه علومپزشکی زنجان با اشاره به اینکه استرس طولانیمدت باعث تولید هورمونهای استرسزا در سطح وسیع شده و سبب تضعیف سیستم ایمنی میشوند، گفت: این عوامل استرسزا تعادل هوموستاز بدن را به هم زده و منجر به نابسامانیهایی در سیستم ایمنی بدن میشود؛ چراکه در شرایط تندرستی و تعادل طبیعی آشفتگیهای ناشی از دخالت استرس کمتر شده و سیستم ایمنی بدن همواره فعال باقی میماند که میتواند انواع عفونتها از جمله کروناویروس را مهار کند.
اطهاری اظهار کرد: برخی تحقیقات نشان دادهاند، افرادی که پیوسته اعمال عبادی مانند خواندن نماز، دعا و ... را انجام میدهند، پاسخهای ایمنی قویتر و بدن سالمتری دارند؛ بنابراین در شرایط کنونی اکیدا توصیه میشود از هرگونه تنش، اضطراب و تشویش دوری کرده و با آرامش، تغذیه و خواب مناسب موجبات تقویت سیستم ایمنی را فراهم کنید.
این پزشک با بیان اینکه با حمایتهای عاطفی از کودکان و سالخوردگان مانع وارد آمدن استرس به این افراد شده و باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی آنها شویم، خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده علائم مشابه سرماخوردگی و آنفلوانزا در نزدیکان، با حفظ خونسردی و بدون استرس به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه و دستورات پزشک مربوطه پیگیری شود.