صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توصیه‌های طلایی برای پیشگیری از سرطان

۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۰:۰۱
کد خبر: ۵۹۴۳۳۱
دانشمندان نوع جدیدی از سلول ایمنی را کشف کرده اند که می‌تواند با حمله به سلول‌های انواع مختلف سرطان آن‌ها را از بین ببرد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، سرطان دنیایی از ترس برای کسانی است که با اطلاع از ابتلا به این بیماری، خود را در آخر ایستگاه زندگی می‌بینند، بی آن که بدانند خودباوری، ایمان به خدا و حمایت‌های خانواده معجزه‌ای شگرف به وجود می‌آورد که نمونه‌های عینی آن را می‌توان در افرادی یافت که بر این بیماری غلبه کردند. با این حال به تازگی بی بی سی در گزارشی اعلام کرد پژوهشگران بخشی از سیستم ایمنی بدن را به تازگی کشف کرده اند که می‌تواند طوری تغییر یابد که انواع سرطان‌ها را معالجه کند. این گروه از پژوهشگران دانشگاه کاردیف در ولز، شیوه‌ای برای از بین بردن سرطان پروستات، سینه، ریه و سایر سرطان‌ها در آزمایشگاه یافته‌اند. این یافته‌ها که در نشریه «نیچر ایمونولوژی» به چاپ رسیده، هنوز روی بیماران آزمایش نشده است، ولی محققان می‌گویند «ظرفیت بالایی» برای این کار وجود دارد. کارشناسان می‌گویند هر چند این کار پژوهشی در مرحله ابتدایی است، ولی بسیار مهیج است. در ادامه درباره یافته ها، شیوه عملکرد و نظر کارشناسان درباره این کشف جدید و شگفت انگیز بیشتر بخوانید.

یافته‌ها دقیقا چیست؟

سیستم ایمنی، سد دفاعی طبیعی بدن در مقابل عفونت است که به سلول‌های سرطانی نیز حمله می‌کند. دانشمندان به دنبال راه‌های «غیرمعمولی» بودند که سیستم ایمنی بدن از طریق آن به طور طبیعی به تومور‌ها حمله می‌کند. آن چه یافته‌اند، سلولی به نام «تی» (لنفوسیت تی) در خون است؛ یک سلول سیستم ایمنی که می‌تواند خطر را در بدن شناسایی و برای حذف آن اقدام کند. پروفسور «اندرو سِوِل» به بی‌بی‌سی می‌گوید: «احتمال دارد بتوانیم همه بیماران (سرطانی) را (با این شیوه) معالجه کنیم.» به گفته او قبلا هیچ کس باور نداشت که این موضوع امکان پذیر باشد.

این شیوه چگونه کار می‌کند؟

سلول‌های تی (لنفوسیت تی)، «گیرنده‌هایی» بر سطح خود دارد که می‌تواند ترکیب شیمیایی را تشخیص دهد. گروه پژوهشگران دانشگاه کاردیف در آزمایشگاه نوعی سلول تی را کشف کردند که گیرنده‌اش می‌تواند طیف گسترده‌ای از سلول‌های سرطانی را پیدا کند و از بین ببرد، از جمله سلول‌های سرطانی ریه، پوست، خون، روده بزرگ، سینه، استخوان، پروستات، تخمدان، کلیه و دهانه رحم. موضوع مهم این که در این شیوه، بافت‌های سالم دست نخورده می‌مانند. «گری دولتون» یکی از پژوهشگران می‌گوید: «ما اولین گروهی بودیم که سلول تی را که ام آر یک را در سلول‌های سرطانی پیدا می‌کند، توضیح دادیم؛ کاری که قبلا انجام نشده و در نوع خود اولین بار است.»

در عمل این روش چگونه است؟

در این شیوه ابتدا باید نمونه خون بیمار گرفته شود. سپس سلول‌های تی از آن مشتق و تغییرات ژنتیکی در آن‌ها اعمال می‌شود تا بتوانند گیرنده‌های یابنده سرطان را بسازند. سلول‌های ارتقا یافته می‌توانند در مقادیر زیاد در آزمایشگاه تکثیر و دوباره به بیمار تزریق شوند. به همان صورتی که در شیوه CAR-T انجام می‌شود.

نظر کارشناسان

«لوچیا موری» و «جنارو دیلیبرو» از دانشگاه بازل سوئیس می‌گویند این پژوهش «ظرفیت بالایی» دارد، ولی هنوز بسیار زود است که بگوییم در معالجه همه سرطان‌ها موفق خواهد بود. «دانیل دیویس»، پروفسور ایمنی‌شناسی در دانشگاه منچستر، می‌گوید که هم اکنون این تحقیق در مرحله پایه است و هنوز تا این که دارویی به دست بیمار برسد، کار زیادی لازم است. به گفته او در این خصوص شکی نیست که این یافته بسیار جالب است، هم برای پیشبرد دانش ما درباره سیستم ایمنی بدن و هم درباره احتمال تولید دارو‌های تازه در آینده.

توصیه‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان

پیشرفت‌های زیاد در عرصه پزشکی سبب شده میزان مرگ بر اثر ابتلا به سرطان کاهش پیدا کند. با این حال بهتر است با اصلاح سبک زندگی، خطر ابتلا به بیماری سرطان را کاهش داد. هر چند دلایل ابتلا به سرطان بسیار گوناگون است و در همه موارد نمی‌توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد. با این همه، پژوهش‌های علمی نشان می‌دهند که می‌توان در شماری از موارد با راه‌های پیشگیرانه میزان خطر ابتلا به سرطان را کاهش داد که در ادامه آن‌ها را که در گزارش دویچه وله آمده با هم مرور می‌کنیم.

خودداری از مصرف دخانیات: سیگار نکشید، از تنباکوی جویدنی یا استنشاق توتون بپرهیزید و در محیطی عاری از دود سیگار، کار و زندگی کنید. ترک دخانیات از احتمال ابتلا به سرطان می‌کاهد.

توجه به فعالیت‌های بدنی: تحرک بدنی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، پستان و رحم را کاهش می‌دهد. کسانی که مسیر‌های مختلف را پیاده طی می‌کنند و ورزش را جزو برنامه روزانه خود قرار می‌دهند، نه تنها شاداب‌تر هستند، بلکه از احتمال ابتلا به سرطان نیز به شکل قابل توجهی می‌کاهند.

جلوگیری از چاقی: نحوه محاسبه وزن طبیعی به این شکل است که وزن بدن (به کیلوگرم) را باید تقسیم بر مجذور قد (به متر) کنیم.

مصرف میوه و سبزیجات:انجمن تغذیه آلمان خوردن روزانه پنج وعده میوه و سبزی را توصیه کرده است. سوسیس، کالباس و گوشت قرمز به‌شدت فراوری‌شده از سال ۲۰۱۵ در فهرست «مواد بالقوه سرطان‌زا» قرار دارند.

مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها: تحقیقات نشان می‌دهند ویتامین سی، روی، سلنیوم و گنجاندن سبزیجاتی مانند مرکبات و کلم بروکلی (تصویر) با خاصیت فیتوشیمیایی در برنامه غذایی به دفع سریع‌تر سمومی کمک می‌کنند که می‌توانند سرطان زا باشند.

رساندن ویتامین دی به بدن: منشاء ویتامین دی برای بدن نور خورشید است، اما این ویتامین در مواد غذایی مانند ماهی و قارچ هم پیدا می‌شود.

ترک مشروبات الکلی:مصرف مشروبات الکلی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

استفاده از کرم‌های ضدآفتاب: در بیشتر موارد، عامل اصلی ابتلا به سرطان پوست اشعه ماوراء بنفش است. به همین علت توصیه می‌شود تا جایی که ممکن است، از گرفتن حمام آفتاب پرهیز و در این صورت برای حفاظت از پوست بدن از کرم‌های ضدآفتاب استفاده شود. پژوهشگران توصیه می‌کنند بین ساعات ۱۱ صبح تا ۳ بعدازظهر که اشعه‌های خورشید قوی است، در سایه بمانیم.

تشخیص زودهنگام: آزمایش به موقع حتی می‌تواند مراحل پیش از سرطان را تشخیص دهد و به درمان آن بپردازد به نحوی که سرطان اصلا مجال بروز پیدا نکند. هرچه زودتر سرطان تشخیص داده شود، احتمال درمان آن نیز بیشتر است.

توجه به تغییرات در بدن: پزشکان توصیه می‌کنند تنها به آزمایش‌های دوساله برای تشخیص سرطان اکتفا نشود بلکه هر فرد خود نیز درخصوص ایجاد توده سخت در پستان‌ها حساس باشد.


برچسب ها: سرطان اخبارسلامت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *