دوره کمون کرونا ویروس ٣.۵ تا ۵ روز است/آمادگی همه بیمارستان ها در استان های مختلف
وی با بیان اینکه به همراه دانشجویان ایرانی در این پرواز، ۶۵ نفر عراقی، ۲۴ نفر سوری و یک نفر لبنانی از شهر ووهان چین در پرواز حضور داشته اند، افزود: این افتپ به محض رسیدن به ایران، با همان پرواز به کشورهای خود منتقل شدند و از هواپیما خارج نشده اند.
رئیسی با تاکید بر اینکه کمون بیماری کروناویروس جدید ۳.۵ تا ۵ روز است، گفت: این افراد به مدت ۱۴ روز در قرنطینه خواهند بود تا از همه نظر تحت مراقبتهای ویژه قرار بگیرند.
هیچ مورد مشکوکی از ابتلا به کرونا در بین دانشجویان نبوده است
وی با بیان اینکه دانشجویانی که به کشور منتقل شده ان هیچ مشکلی نداشته و احتمالا روز شنبه آزمایش PCR نیز از آنها گرفته خواهد شد، تصریح کرد: این افراد تا ٢۴ روز قرنطینه بوده و پس از آن میتوانند به جمع خانواده خود برگردند.
رئیسی همچنین از آمادگی همه بیمارستانهای کشور برای مقابله با ورود احتمالی کرونا ویروس جدید خبر داد و گفت: همه بیمارستانها برای مقابله با این ویروس بخش جداگانهای را در نظر گرفته اند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه تمام بیماران نیازی به بستری در بخش ایزوله منفی بیمارستانی ندارند، گفت: در شهر تهران هشت بیمارستان کاندید پذیرش بیماران احتمالی هستند، همچنین هر استان موظف بوده یک بیمارستان را به تناسب جمعیت استان، به عنوان کاندید معرفی کند، خوشبختانه هنوز مورد مثبتی از بیماری گزارش نشده است.
ممنوعیت صادرات ماسک
معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان همچنین با اشاره به ممنوعیت صادرات ماسک گفت: شرکتهای تولیدی در این حوزه فعال هستند.
وی با بیان اینکه خود ماسک میتواند منشاء تولید آلودگی باشد؛افزود: چراکه قطرات تنفسی بر روی آن مینشیند فلذا تنها کسی باید از ماسک مصرف کند که یا بیمار باشد یا با بیمار سر و کار داشته باشد.
ممنوعیت ورود چینی ها به ایران
وی با بیان اینکه خوشبختانه با توجه به تعامل سازمان هواپیمایی دیگر هیچ پروازی از چین به ویژه در حوزه گردشگری و تفریحی نخواهیم داشت ادامه داد: در حال حاضر علاوه بر چینیها همه مسافران خارجی در فرودگاهها تحت مراقبتهای ویژه قرار میگیرند.
آموزش پزشکان درباره کروناویروس
رئیسی در پاسخ به سوالی منی بر اینکه آیا ارائه آموزشهای ویژه به پزشکان در خصوص شناسایی کروناویروس صورت گرفته یا خیر، گفت: از لحظات ابتدایی هشدار سازمان بهداشت جهانی ب کار ترجمه دستورالعمل انجام شده و صبح روز بعد در اختیار پزشکان، بیمهها، کادر بیمارستانی و دانشگاه های علوم پزشکی و... قرار گرفت.
وی ادامه داد: روزانه در استانهای مختلف سمپوزیومهایی برای پزشکان برگزار میشود که موجب افزایش آگاهی آنها میشود. علاوه بر آن دستورالعملی با همکاری معاونت درمان به بیمارستانها در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی ابلاغ شده است که مدام به روزرسانی میشود.
انواع کرونا ویروس های شناسایی شده در دنیا
معاون بهداشت وزارت بهداشت، در خصوص کروناویروسها گفت: کروناویروسها دستهای هستند که تا قبل از سال ۲۰۰۲ میلادی کم اهمیت بودند، از این میان دو دسته ویروسها سرماخوردگی ایجاد میکنند؛ دسته اول رایناویروسها و دسته دوم کروناویروسها هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۶ نوع کروناویروس شناخته شده است که چهار مدل آن سرماخوردگیهای ساده ایجاد میکنند، تاکید کرد: از سال ۲۰۰۳ میلادی بیماری سارس که نوعی سندرم حاد تنفسی است، از کشور چین آغاز شد و شیوع آن میان کشورها افزایش یافت. انتقال سارس از خفاشها به گربهها و سپس از گربهها به انسان ها صورت میگرفت. به این شکل که خفاشها غذای گربهها بودند و چینیها نیز گربهها را میخوردند؛ به طور کلی کروناویروسها دارای مخزن حیوانی هستند.
رئیسی ادامه داد: میزان مرگ و میر از ویروس سارس ۱۰ درصد بوده یعنی از هر ۱۰۰ نفر ۱۰ نفر بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست میدهند و میزان انتقال آن به افراد دیگر ۱.۲ دهم است. بیماری سارس تا تابستان سال ۲۰۰۳ تقریبا محو شد و پس از آن گزارشی از بروز بیماری درجهان نداشتهایم.
وی با اشاره به نوع دیگری از ویروس کرونا که در جهان شناخته شده، تصریح کرد: : نوع دیگر این ویروسها سال ۲۰۱۲ از کشور عربستان آغاز شد. در بررسیهای اولیه از فردی که به این نوع از کروناویروسها مبتلا شده بود مشخص شد که علائم او نیز بسیار شبیه سرماخوردگی بوده اما در بررسیهای ابتدایی مشخص شد که این ویروس تازه در دسته سارسها قرار نمیگیرد به همین دلیل ویروس تازه را مرس نامیدند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: نحوه انتقال بیمار مرس از خفاشها به شترها و پس از آن به انسان پس از مصرف گوشت یا شیر شتر مبتلا به این ویروس بوده که میزان مرگ ناشی از آن 30 درصد است.
علائم کرونا ویروس
وی با اشاره به مولفه های کرونا ویروس جدید، گفت: مرگ و میر در این ویروس ۲ تا ۳ درصد است اما نکته قابل توجه قدرت انتقال این ویروس است. یعنی هر نفر که به این بیماری مبتلا میشود میتواند حدود ۳.۶ دهم تا ۵ نفر را به بیماری مبتلا کند.
رئیسی با یادآوری علائم کرونا ویروس، تصریح کرد: علائم کرونا ویروس جدید مانند سرماخوردگی بوده و با مولفه هایی همچون تب، گلودرد، بدندرد، آبریزش بینی و غیره شناسایی می شود.
رئیسی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود به عملکرد وزارت بهداشت و درمان در حوزه بهداشت، در سالی که گذشت اشاره کرد.