صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عامل یک سوم سرطان‌ها را بشناسید

۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۷:۰۲
کد خبر: ۵۹۳۷۰۷
مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: تغدیه نامناسب موجب بروز یک سوم سرطان‌ها یا تسریع در ابتلا آن می‌شود.

به گزارش گروه فضای مجازی ، یوسف نقیایی اظهار کرد: سرخ کردن مواد غذایی در حرارت بالا می‌تواند باعث تولید مواد سرطان زا شود به ویژه مواد غذایی که بر روی شعله مستقیم آتش درست می‌شود که این سوخته‌های ماده غذایی از عوامل موثر در بروز سرطان است.

وی اظهار داشت: باید از روش‌های جایگزین یا حرارت غیر مستقیم برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد بنابراین غذا‌های نیمه سوخته مانند کباب و جوجه کباب سوخته، چیپس، نان، ته دیگ و سیب زمینی سوخته را مصرف نکنید.

نقیایی اضافه کرد: همچنین باید از ماده غذایی که به آن‌ها سموم زیاد زده می‌شود یا از کود‌های شیمیایی غیر استاندارد استفاده می‌شود خود داری کرد، زیرا در برخی از گلخانه‌ها احتمال وجود سموم در بین آن‌ها بسیار بالاست بدین ترتیب از این مواد غذایی باید کمتر استفاده کرد و یا اگر قابلیت شست و شو دارند به خوبی شسته شوند و پوست آن‌ها را گرفته شود.

نقیایی افزود: بسیاری سبزیجات و میوه‌ها سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و مواد ضدسرطان هستند که می‌توانند از واکنش‌های ناخواسته در داخل بدن جلوگیری و یا آن‌ها را متوقف کنند.
این متخصص اضافه کرد: مهمترین آنتی اکسیدان‌ها شامل انواع میوه و سبزی‌های سبز، زرد، نارنجی و قرمز مانند هویج، کدو، سیب زرد، گوجه فرنگی، توت فرنگی، سیر و پیاز، زیتون، و خانواده کلم می‌باشد.

نقیایی خاطر نشان کرد: برخی آنتی اکسیدان‌ها در نوشیدنی هایی، چون چای، چای سبز و یا ترکیبات کائوئویی وجود دارد که به مصرف درست و به اندازه آن‌ها ماده توصیه می‌شود.

وی چاقی و اضافه وزن در بروز سرطان نقش دارد افزود: هرچه درصد چاقی افراد بیشتر باشد بروز برخی سرطان ها، چون سرطان دستگاه گوارش در آن افزایش می‌یابد.

نقیایی ادامه داد: همچنین کمبود برخی مواد مغذی، چون کم خونی، کمبود روی، کمبود ویتامین E می‌تواند زمینه ساز برخی سرطان‌ها شود.

مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد:گفت: برای پیشگیری از سرطان توصیه می‌شود که علاوه بر حفظ تناسب اندام از غذا‌های متنوع و سالم استفاده کنند.

وی خاطر نشان کرد: سبک غلط زندگی، فعالیت فیزیکی ناکافی و کم تحرگی می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش دهد بنابراین افراد باید الگوی صحیح مصرف مواد عذایی را در زندگی خود بکار گیرند تا گرفتار این بیماری خاموش نشوند.


برچسب ها: سرطان اخبارسلامت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *