صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۳۵ درصد پرونده‌های کیفری ارجاعی با صلح و سازش مختومه شده است

۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۱:۴۰
کد خبر: ۵۹۳۷۰۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
شعب صلحی شورای حل اختلاف مستقر در دادسرای عمومی و انقلاب تهران به صورت همزمان امروز ۱۶ بهمن ماه افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، شعب صلحی شورای حل اختلاف مستقر در دادسرای عمومی و انقلاب تهران به صورت همزمان با حضور مهدوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شورا‌های حل اختلاف استان تهران و نجفی معاون اول دادستان تهران ظهر امروز ۱۶ بهمن ماه افتتاح شد.

مهدوی رییس شورای حل اختلاف تهران در مراسم افتتاح شعب صلحی شورای اختلاف مستقر در دادسرای عمومی و انقلاب تهران اظهار کرد: سه نوع بخشنامه که مرتبط با شورای حل اختلاف است را در شورا‌های حل اختلاف به نوعی بومی سازی کرده‌ایم که شامل تکریم عملی ارباب رجوع، اهمیت صلح و سازش و اجرای احکام است که آن‌ها را به عنوان نقشه راه در دستور کار قرارداده و آن‌ها را اجرایی و به کلیه شورا‌های حل اختلاف اعلام کردیم و قسمت‌هایی که می‌بایست عملیاتی شود آن‌ها را تبیین کرده ایم.

مهدوی با اشاره به بخشنامه صلح و سازش، فلسفه اصلی تشکیل شورا‌های حل اختلاف را صلح و سازش عنوان کرد و گفت: محوریت لایحه‌ای که از سوی قوه قضائیه تدوین یافته بر مبنای صلح و سازش است و از تاکیدات رئیس قوه قضائیه نیز حل اختلاف است و براساس بند ۶ همین بخشنامه که مقرر فرموده اند در معیت دادسرا‌ها باشد، بصورت آزمایشی چندی پیش در معیت دادسرا‌ها تعدادی شعب ویژه صلح و سازش مستقر نموده‌ایم و خیلی خوب جواب داد و در بعضی از شعب بالای ۵۰ درصد پرونده با صلح و سازش مختومه شده است.

مهدوی ادامه داد: تاکید شده در شهرستان‌ها نیز بصورت آزمایشی انجام شود که در تعدادی از شهر‌های استان تهران از جمله پاکدشت و بهارستان و شهرستان‌های دیگر انجام و ۴۰ تا ۵۰ درصد پرونده‌ها با صلح و سازش مختومه شده است و این بخشنامه اثر خود را داشته است.

وی افزود: ما به این آمار‌ها راضی نیستیم و باید بر این شورا‌ها که به عنوان صلح و سازش هستند باور و نسبت به آن‌ها اهتمام داشته باشیم و انشالله نتیجه بهینه خواهیم گرفت.

وی افزود: پس از بخشنامه، پرونده‌های کیفری ارجاعی به شورا‌های استان تهران ۳۵ درصد با صلح و سازش مختومه شده است.

رئیس شورا‌های حل اختلاف استان تهران بیان داشت: در حال حاضر در سطح تهران ۳۲ دادسرا داریم که ۲۰ دادسرا را برای استقرار شعب صلح و سازش در نظر گرفته‌ایم در برخی از دادسرا‌ها دو شعبه و در برخی یک شعبه مستقر می‌شوند، البته ۴ دادسرا سازوکار‌های اولیه فراهم نشده است که انشالله این شعب در این دادسرا‌ها نیز مستقر خواهند شد.

مهدوی گفت: به حوزه‌های قضایی استان تهران اعم از دادسرا‌ها و محاکم، تاکید شده که از شعب ویژه صلح و سازش استفاده کنند؛ اعضای شعب صلح و سازش باید از شاخص‌های خاصی برخوردار و افراد معتمدتری باشند و از این افراد بخصوص روحانیون و سایر افراد معتمد که نفوذ کلام دارند، برای این شعب استفاده می‌کنیم.

وی تاکید کرد: از همین امروز بصورت رسمی، شعب صلحی را در دادسرای تهران افتتاح کردیم و قرار است در داخل زندان‌ها نیز شعب ویژه صلح و سازش تشکیل شود و دستور ریس کل دادگستری تهران نیز احیای فلسفه ذاتی شورا‌های حل اختلاف است.

رئیس شورای حل اختلاف تهران ادامه داد: هدف کاهش ورودی پرونده‌ها است و حدود ۱۵ درصد پرونده‌های وارده به کل کشور اختصاص به شورا‌های حل اختلاف استان تهران دارد. در بررسی‌های اجمالی تاثیر بخشنامه را بررسی کردیم و سازش استان تهران پیش از این زیر ۱۰ درصد بود، اما در حال حاضر در پرونده‌های کیفری ۳۵ درصد است.

وی با بیان اینکه تسریع در رسیدگی و تسهیل در امور از اهداف شعب صلحی در دادسرا‌ها است، افزود: پرونده‌ها در دادسرا در مرحله مقدماتی است و در بدو امر میتوان پرونده را در معیت طرفین به شعب صلحی بفرستند و تدبیر اندیشیده شده که در کلیه دادسرا‌ها شعب ویژه‌ای را داشته باشیم که این خدمت به مردم و همکارانمان است. هدف فرهنگ صلح و سازش در جامعه است و اینکه پرونده‌ها با صلح و سازش مختومه شود آثار و برکات خوبی دارد.

مهدوی تصریح کرد: در ۲۰ بهمن ماه و ایام الله دهه فجر شعب ویژه زندان‌ها براساس درخواست دادستانی و دستور رئیس کل دادگستری استان تهران در کلیه زندان‌های استان تهران افتتاح خواهیم کرد. در حال حاضر میانگین رسیدگی در شورا‌های حل اختلاف تهران ۴۰ روز است و نتیجه این است که بتوانیم به مردم خدمت کنیم.

نجفی معاون دادستان تهران نیز گفت: هدف اصلی از تشکیل شورا‌های حل اختلاف این است که بار دستگاه قضایی کاهش پیدا کند.
وی گفت: برای کیفیت رسیدگی در پرونده‌ها و تکریم ارباب رجوع باید ورودی‌ها را کنترل کنیم؛ و فرهنگ صلح و سازش را در شورا‌های حل اختلاف افزایش دهیم و از ظرفیت علما و روحانیون بیشتر استفاده کنیم.

نجفی افزود: در آذر ماه قریب به ۳۸ هزار و ۲۸ پرونده به شعب مختلف دادسرا‌های تهران وارد که بعد از اجرای بخشنامه قریب به ۴ هزار و ۴۶۴ فقره پرونده‌ها به شورا‌های حل اختلاف تهران ارجاع شده است و این میزان بسیار کم است و بخصوص در جرایم قابل گذشت که قابل ارجاع به شورای حل اختلاف است؛ قریب یک سوم از پرونده‌ها توهین، تهدید، مزاحمت و افترا است که با مذاکره با اشخاص قابل حل است و باید از این ظرفیت شعب صلحی استفاده کنیم.

معاون دادستان تهران ادامه داد: با تصویب لایحه جدید هم گشایش بیشتری در این حوزه ایجاد خواهد شد.

محمودی سرپرست دادسرای ناحیه ۲ نیز در رابطه با ارزش صلح و سازش تصریح کرد: تلاش اصحاب رسانه ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه باشد.

وی افزود: اگر قرار است رنگ خدایی به اعمالمان بدهیم پس باید در رسیدگی ها و قضاوت ها،  بالاترین رتبه را به صلح و سازش داد. بهترین روش فصل خصومت از طریق صلح و سازش است و دنیا نیز این را پذیرفته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *