صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رکوردشکنی در ثبت نام آزمون مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضائیه/ آزمون کارشناسان رسمی ۹ خرداد ۹۹ در ۶۵ رشته کارشناسی برگزار می‌شود

۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۵:۲۲
کد خبر: ۵۹۳۶۹۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
بهادری جهرمی گفت: آزمون کارشناسان رسمی ۹ خرداد ۹۹ در ۶۵ رشته کارشناسی برگزار می‌شود. به زودی فراخوان ثبت نام را اعلام خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، دکتر بهادری جهرمی در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک دهه فجر گفت: آزمون وکالت ۹۸ برگزار شد و یک رکوردشکنی در ثبت نام اتفاق افتاد به طوری که ۱۰۷ هزار نفر در آزمون ثبت نام کردند.

وی ادامه داد: برخی می‌گفتند این تعداد بالای ثبت نام در آزمون، به دلیل این بود که ما مدرک پایان خدمت و کارشناسی دفاع کرده را نگرفته‌ایم، در حالی که ما صرفا ۲ هزار و ۳۴۳ نفر ثبت نامی داشتیم که کارت پایان خدمت آن‌ها نیامده بود که پایان خدمت آن‌ها یا تا پایان شهریور می‌آید و یا می‌خواستند از سهمیه سرباز کارآموز ما استفاده کنند، در این راستا تفاهم نامه‌ای نیز با ستاد کل منعقد شد. به طوری که در مرحله اول حدود ۱۹۵ نفر قبولی داشتیم که البته به دلیل اصلاح اطلاعات شرکت کنندگان تعدادی به ۱۹۵ نفر اضافه خواهند شد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضاییه ادامه داد: در آزمون وکالت نوآوری‌های بسیاری داشتیم، یکی از نوآوری‌های ما این بود که طبق قانون اعلام شرط صدور پروانه داشتن پایان خدمت و مدرک لیسانس است لذا الزامی به اینکار نبود که حتما هنگام ثبت نام افراد پایان خدمت داشته باشند، چرا که شرط صدور پروانه پایان خدمت است.

وی بیان داشت: نفر اول آزمون وکالت ما فردی بود از استان یزد، که باید به سربازی می‌رفت، اما بین ۱۰۰ هزار داوطلب نفر رتبه اول را کسب کرد، لذا با موقعیت فراهم شده در حال حاضر ستاد کل نیرو‌های مسلح از این فرد به صورت تخصصی بهره برداری می‌کند و این موضوع از افتخارات مرکز است.

وی با بیان اینکه گزارش مالی فرآیند جذب را در انتهای اطلاع رسانی خواهیم کرد، گفت: هرگز در آزمون به دنبال درآمدزایی نبودیم و برخلاف ادعایی که می‌شود مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضائیه یک ریال بودجه دولتی و وابستگی به بودجه نداشته و ندارد.

بهادری جهرمی گفت: حدود ۱۳ هزار نفر از افراد به مصاحبه دعوت شدند، توزیع پروانه‌ها در استان بر اساس تخمین ۵ هزار نفر است، در این آزمون ۴۱۸ نفر داری مدرک دکتری در کل کشور هستند که از ۱۰ هزار نفری که قبول شدند ۷۲ نفر دارای مدرک دکتری هستند و این موضوع سطح علمی آزمون مرکز و متاسفانه سطح علمی دانشگاه‌ها را نشان می‌دهد.

وی گفت: ۱۵ هزار و ۸۲۲ نفر از شرکت کنندگان دارای مدرک کارشناسی ارشد بودند از این تعداد ۲ هزار و ۶۸۳ نفر قبول شدند.

وی ادامه داد: ثبت موسسات حقوقی در خصوص غیر وکلا در حوزه مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضاییه است و مرکز نیز فعلاً برنامه‌ای در این زمینه ندارد.

بهادری جهرمی افزود: وعده داده بودیم آزمون کارشناسان رسمی را اسفندماه برگزار کنیم، حقیقتاً حجم کار مرکز زیاد است و در آن زمان با وجود انجام مذاکرات، هیچ مجری توانمندی برگزاری آزمون در آن تاریخ را نداشت و در همینجا از عزیزان عذرخواهی میکنم.

بهادرمی جهرمی تصریح کرد: در روز جمعه ۹ خرداد ماه ۹۹ آزمون کارشناسان رسمی در ۶۵ رشته کارشناسی برگزار خواهد شد و در این زمینه با سازمان سنجش توافق کرده‌ایم.

وی گفت: به زودی فراخوان ثبت‌نام را ارائه خواهیم کرد و زمان ثبت نام اول تا ۱۰ اسفند ماه خواهد بود، تمامی رشته‌های دانشگاهی توانایی شرکت در آزمون کارشناسی کارشناسان رسمی را خواهند داشت، به طوری که تمام فارغ التحصیلان کارشناسی به شرط داشتن پنج سال سابقه کار مرتبط می‌توانند در این آزمون شرکت کنند.

بهادری جهرمی همچنین از رونمایی سامانه قانون بان خبر داد و گفت: این سامانه که در ارتباط با کمیسیون حقوق عامه طراحی شده است به زودی رونمایی خواهد شد. در این سامانه تکالیفی که در قوانین به بخش‌های مختلف حاکمیت بار شده است از طریق جمع سپاری استخراج می‌کنیم و روشن می‌شود وزارت بهداشت و یا مثلاً سایر بخش‌ها چه تکالیف حقوقی دارند و در مواردی که تکالیف حقوقی روی زمین مانده باشد ما اعلام آمادگی برای همکاری می‌کنیم.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در ادامه عنوان کرد: تعداد ثبت نام کنندگان خانم ۴۱ هزار و ۵۰۰ نفر و تعداد ثبت نام کنندگان آقا ۵۳ هزار نفر است و قبولی‌های خانم در مرحله اول ۴ هزار و ۸۰۰ نفر و قبولی‌های آقا در مرحله اول ۷ هزار و ۴۰۰ نفر بوده است.

وی با اشاره به تصویب طرحی در مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: بر اساس این طرح انتخابات هیئت مدیره‌ مراکز وکلا و کارشناسان به صورت همزمان برگزار می‌شود که این اتفاق طی ۵ روز انجام شد و دیروز تمام شد.

بهادری جهرمی افزود: به صورت همزمان در ۱۷ استان کشور فرآیند انتخاب اعضای هیئت مدیره‌ها را داشتیم و قریب به ۱۰۰۰ نفر کاندیدا داشتیم و جمعا انتخابات ۲۸ هیئت مدیره در سطح ۱۷ استان به صورت همزمان برگزار شد و در حال حاضر در مرحله‌ای هستیم که اعتراضات را نسبت به نتایج بررسی می‌کنیم.

وی با اشاره به نوآوری مرکز وکلای قوه قضاییه در بر گزاری انتخابات عنوان کرد: نوآوری مرکز این بود که فرآیند انتخابات به صورت صددرصد الکترونیکی برگزار شد و یکی از دستاورد‌های مرکز این است که فرآیند‌های مرکز به سمت الکترونیکی شدن پیش می‌رود.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با بیان اینکه حدود یکی دو ساعت بعد از فرآیند انتخابات نتایج مربوط به هر استان اعلام شد، گفت: در این زمینه استقبال خوبی صورت گرفت و در طی این ۵ روز هر شب نتایج انتخابات این ۱۷ استان اعلام شد و تا اسفند ماه احکام اعضای هیئت مدیره اعلام می‌شود و در تاریخ ۱۰ اسفند ماه همایش اعضای هیئت مدیره‌ها را در تهران خواهیم داشت. برگزاری انتخابات به این شکل سبب افزایش مشارکت و اعتماد شد.

وی در ادامه با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با ده نهاد مختلف بیان کرد: مرکز برای اولین بار وارد مذاکره با نهاد‌هایی شد که دریافت کننده خدمات حقوقی و قضایی هستند و در این زمینه ده تفاهم نامه داشته‌ایم و پروژه جدیدی در راستای توسعه و تقویت ارائه خدمات حقوقی و قضایی در سطح کشور است.

بهادری جهرمی گفت: تعداد کاندیدا‌های احراز صلاحیت شده ۶۷۱ نفر در آن ۱۷ استان بوده است و جمعا برای تصدی ۷۹ کرسی عضویت در هیئت مدیره کارشناسان دادگستری ۳۰ کرسی بازرسی و ۳۰ کرسی علی البدل بوده که مجموعا ۱۳۹ کرسی می‌شود. برای وکالت نیز ۱۴۰ کرسی هیئت مدیره، ۳۴ کرسی بازرسی و ۳۴ کرسی علی البدل بوده که مجموعا ۲۰۸ کرسی می‌شود.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه تصریح کرد: مجموعا ۶۷۱ نفر با همدیگر رقابت کردند و میانگین مشارکت ۷۶ درصد است فکر می‌کنم این فرآیند انتخابات بی سابقه بوده است.

وی با بیان اینکه جمعا ۷ هزار و ۵۱۲ نفر در ۱۷ استان کشور در انتخابات شرکت کرده اند، گفت: ما امسال برای ایجاد زیرساخت الکترونیکی تمدید پروانه‌ها را به صورت الکترونیکی انجام دادیم و در حال حاضر وکیل و کارشناسی نداریم که داخل سامانه‌ها نباشد و این موضوع شفافیت و نظارت پذیری را افزایش داد.

رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: مرکز نمی‌تواند صرفا پروانه صادر کند و ما نسبت به نحوه ارائه خدمات حقوقی و قضایی به مردم مسئولیت داریم. به این منظور کمیسیون توسعه خدمات قضایی را ایجاد کردیم تا هم در حوزه کسب و کار‌های نوین پیش بروند و هم در حوزه سنتی تفاهم نامه‌ها را پیگیری کنند.

وی بیان کرد: در پروژه ایران خودرو که یکی از وزنه‌های اقتصادی در کشور است نیاز داشت که داشته‌های خود را مجددا ارزیابی کند و پیش بینی‌های انجام شده برای این کار شش ماه زمان بود لذا حتما باید اینکار به صورت فشرده انجام می‌شد و زیر شش ماه به نتیجه می‌رسید.

بهادری جهرمی گفت: مجموعه ایران خودرو اعلام کرد که دنبال چنین مجموعه‌ای می‌گردد تا به آن‌ها برای کارشناسی کمک کند لذا ما این فرآیند را ظرف دو ماه توانستیم انجام دهیم و این فرآیند کارشناسی را که عرفا با ۶۰ یا ۷۰ نفر انجام می‌شد با حدود ۴ هزار و ۵۰۰ نفر انجام دادیم و ظرف دو ماه موفق شدیم که سه پروژه را جمع بندی کنیم در این مدت ۴ هزار و ۵۰۰ کارشناس همزمان در سطح کشور فعالیت می‌کردند و هیئت ممیزی نیز بر سر هر پروژه مستقر شد و نظر کارشناس بدون تأیید هیئت ممیزی پذیرفته نمی‌شد.

رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به انعقاد تفاهم نامه‌ای با وزارت کار بیان کرد: به زودی شاهد توزیع عادلانه در زمینه وکالت و مشاوره حقوقی در سطح کشور خواهیم بود و اختلافات کارگری و کارفرمایی بر اساس این تفاهم نامه به سمت مرکز سوق داده می‌شود تا از روش‌های جایگزین مانند داوری استفاده شود.

وی با بیان اینکه وکلای عضو خانواده بزرگ کانون‌های دادگستری و کارشناسان کانون دادگستری همگی مجاز هستند تا در این فعالیت‌های مرکز شرکت کنند، گفت: نگاه ما به وکلای کانون مثل نگاه ما به وکلای مرکز است و تمایزی بین این دو خانواده نمی‌بینیم.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *