گزارش الجزیره از اقدام غیرقانونی دولت آمریکا؛ «از آگوست ۱۷ دانشجوی ایرانی اخراج شده اند»
این گزارش میافزاید: از ماه آگوست تاکنون ۱۷ دانشجوی ایرانی که قصد سفر به آمریکا برای ادامه تحصیل را داشته اند، با ورود به فرودگاههای این کشور با حکم ۵ سال ممنوعیت بازگشت به خاک آمریکا مواجه شده و اخراج شده اند.
ماموران اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا مدعی شده اند که این افراد «غیر قابل پذیرش» هستند.
وکلای مهاجران میگویند که این روند از سال گذشته میلادی آغاز شده، اما طی هفتههای اخیر و در بحبوحه تشدید تنشها میان واشنگتن و تهران افزایش یافته است.
یکی از این دانشجویان که قصد داشته برای ادامه تحصیل در دانشگاه «هاروارد»، به آمریکا سفر کند، ماه سپتامبر در فرودگاه «لوگان» شهر بوستون از سوی ماموران حفاظت مرزی آمریکا بازداشت میشود.
ماموران مرزبانی آمریکا در فرودگاه این دانشجوی ایرانی را مورد بازجویی قرار داده و سوالاتی درباره سفر، تجربههای کاری، مطالعات و تلفن همراه وی پرسیده اند.
بر اساس گزارش الجزیره، از این دانشجوی ایرانی پرسیده شده که مردم ایران چه نظری درباره حمله ماه سپتامبر به تاسیسات نفتی عربستان سعودی دارند.(!)
بیشتر بخوانید:
- تداوم خصومت آمریکا این بار به شکل بازجویی و اخراج ایرانی ها
- شکایت ۲ دانشجوی ایرانی علیه اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا
ماموران مرزبانی آمریکا سپس تلفن همراه و لپ تاپ این دانشجوی ایرانی را از وی گرفته و درخواست رمز عبور آنها را میکنند.
پس از ۸ ساعت بازجویی، این دانشجوی ایرانی را وادار میکنند تا فرمی را که به طور کامل از محتوای آن آگاه نبوده امضا کند و سپس با گرفتن اثر انگشت و عکس، او را به ایران باز میگردانند.
اخیرا نیز ۲ دانشجوی ایرانی در وزارت امنیت داخلی آمریکا علیه اداره گمرک و حفاظت مرزی این کشور شکایت تنظیم کرده اند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، شکایت این ۲ دانشجوی ایرانی به دلیل ممانعت غیرقانونی از ورود و بدرفتاری با آنها در فرودگاه «لوگان» شهر «بوستون» صورت گرفته است.
این دانشجویان دانشگاه «نورث استرن» و دانشگاه «هاروارد»، به صورت جداگانه علیه اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا تنظیم شکایت کردند.
افزایش اخراج دانشجویان ایرانی از آمریکا در ماههای گذشته پس از بازجویی از آنان در فرودگاههای مقصد، توجه فعالان سیاسی، اعضای کنگره و حقوق مهاجران را به خود جلب کرده است. این امر سبب شده تا این موضوع در رسانههای آمریکایی نیز بازتاب داشته و منجر به برگزاری تجمعهای اعتراضی شده و واکنشهای متعددی را در شبکههای اجتماعی برانگیزد.
بیشتر دانشجویان بازداشت شده میگویند ماموران اداره مرزبانی دلیل رد تقاضایشان را اعلام نکرده و آنها در نهایت ناچار به پس گرفتن تقاضای ورود خود شده اند. این دانشجویان در بازجویی طولانی مدت که گاهی تا ۶ ساعت به طول انجامیده، با سوالهایی بی ارتباط مانند شغل اقوام نزدیک، عقایدشان در مورد تحولات سیاسی ، تصویربرداری از اطلاعات موجود در تلفن همراه آنها، دلیل داشتن یا نداشتن اپلیکیشنی خاص بر روی گوشی تلفن همراه، ... مواجه شدند؛ ضمن اینکه به آنها اصرار میشده تا ادعاهای بی اساس ماموران اداره مرزبانی را در مورد خود بپذیرند.