صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تسهیل گری دولت برای واردات تلفن همراه/افزایش ۲ برابری شرکت‌های واردکننده موبایل

۱۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۹۳۶۰۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
به گفته سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل استراتژی دولت افزایش تعداد واردکننده‌های رسمی برای تامین نیاز بازار است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، پیش از طرح ریجستری تنها ۲۰۰ هزار دستگاه  تلفن همراه به صورت قانونی به کشور وارد می‌شد که این رقم طی ماه اخیر با تسهیل گری دولت به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه به صورت رسمی رسیده است.

بنا بر آمار‌های موجود نیاز سالیانه بازار تلفن همراه ۱۵ میلیون دستگاه است و سهم تلفن‌های همراه ساخت داخل  به کمتر از ۵ درصد رسیده است.

این کاهش استقبال به دلایلی از قبیل عدم ذائقه سنجی و طراحی نامناسب و عدم توانایی رقابت با سایر تولیدکنندگان این حوزه است که مردم را به نسبت به تولیدات داخلی دلسرد کرده است.

بازار تلفن همراه با مازاد عرضه مواجه است

محمدرضا عالیان سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد با اشاره به قیمت تلفن همراه در بازار اظهار کرد: قیمت تلفن همراه تابعی از قیمت ارز است و با روند صعودی ارز قیمت تلفن همراه نیز افزایش می‌یابد با این وجود قیمت تلفن همراه نسبت به تغییرات نرخ ارز، چندان رشد نداشته است.

سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل تصریح کرد: به دلیل افزایش عرضه تلفن همراه در بازار قیمت این کالا رشد قابل توجهی نداشته است.

وی افزود: ۲۱۸ شرکت طی یک ماه اخیر با کسب مجوز لازم وارد حوزه موبایل شدند که از این تعداد، ۱۲۳ شرکت واردات انجام دادند که در مقایسه با گذشته افزایش دوبرابری داشته است.

عالیان ابراز کرد: با شروع طرح ریجیستری در سال ۹۶، برای شفاف سازی و افزایش رقابت امکان واردات تلفن همراه بدون اخذ نمایندگی از برند مورد نظر فراهم شد.

سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل ابراز کرد: تا قبل از طرح ریجستری ۹۰ درصد بازار تلفن‌های همراه به صورت قاچاق وارد کشور می‌شد، اما هم اکنون ۹۵ درصد به صورت قانونی وارد می‌شود.

وی با بیان اینکه استراتژی دولت افزایش تعداد واردکننده‌های رسمی برای تامین نیاز بازار  است، اظهار کرد: در گذشته تعداد شرکت‌های فعال در حوزه موبایل ۱۵ تا ۲۰ شرکت بود که این رقم به با افزایش ۱۱ برابری به ۲۱۸ شرکت رسیده است و طبیعی است که واردات قانونی افزایش و فرصت رقابت بیشتر شود.

عالیان ادامه داد: بخشی از واردات قطعات مربوط به گارانتی شرکت‌های فروشنده موبایل است و بخشی نیز برای تولید داخلی استفاده می‌شود.

وی افزود: فضای توسعه و تکنولوژی، ایجاد کارآفرینی، امنیت و حق مالکیت معنوی سه نیاز اصلی برای رشد و شکوفایی تولید تلفن همراه است.

عالیان عنوان کرد: اگر تولید با انتقال تکنولوژی همراه باشد توجیه اقتصادی دارد، سالیانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تلفن همراه ساخت داخل فروخته می‌شود و مصرف کشور سالیانه ۱۵ میلیون دستگاه در سال است و دستگاه تولید داخل توانایی رقابت با تولیدکنندگان به لحاظ تکنولوژی و به روز بودن را ندارند از سوی دیگرتولیدکنندگان داخلی هیچ اقدامی برای توسعه برندینیگ انجام نمی‌دهند که این موضوع به کاهش تولید باز می‌گردد.

سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل بیان کرد: واردات قطعات تلفن همراه و اسمبل آن در کشور و فروش آن به عنوان تولید داخلی ارزش افزوده مناسبی ندارد.

وی افزود: طرح افق به شفاف سازی در خرید و فروش تلفن همراه کمک می‌کند و فعالان این حوزه در پایان سال با مشکلات مالیاتی نیز مواجه نخواهد شد.

عالیان گفت: سامانه افق به دلیل ثبت خرید و فروش به صورت شفاف می‌تواند اطلاعات دقیقی در خصوص گارانتی، کشور سازنده و میزان مالیات دریافتی را به مشتری ارائه دهد و در بحث دریافت مالیات از فروشندگان نیز کارآمد است.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *