صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گام بلند دستگاه قضا در مبارزه سیستماتیک با فساد/درمان ویروس فساد با نسخه شفافیت

۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۴:۲۱
کد خبر: ۵۹۳۱۹۷
گام بلند دستگاه قضا در مبارزه سیستماتیک با فساد، درمان ویروس فساد با نسخه شفافیت، مجرمان اقتصادی خود را برای محاکمه و حساب پس دادن به دادگاه آماده کنند و ... گزیده‌ای از تیتر مطالب امروز روزنامه های سراسری کشور درباره افتتاح مجتمع تخصصی رسیدگی به مفاسد اقتصادی با حضور آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه در روز گذشته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، روز گذشته  مجتمع تخصصی رسیدگی به مفاسد اقتصادی با حضور آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه افتتاح شد. همچنین در این مراسم سامانه شفافیت مجتمع ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی نیز رونمایی شد. بر اساس گفته‌های کارشناس این اقدام می‌تواند تاثیر موثر در حل و فصل مشکلات قضائی کشور در پی داشته باشد. در ادامه مطالب منتشر شده از سوی مطبوعات درباره افتتاح مجتمع تخصصی رسیدگی به مفاسد اقتصادی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  • روزنامه حمایت مطلبی از روند بازگشایی این مجتمع با حضور رئیس قوه قضائیه  با تیتر « گام بلند دستگاه قضا در مبارزه سیستماتیک با فساد» منتشر کرده است.

  • روزنامه حمایت به انتشار یادداشتی با عنوان «درمان ویروس فساد با نسخه شفافیت»  پرداخته است که در بخشی از آن آورده است: 

ضرورت رونمایی از سامانه‌های شفافیت نظیر آنچه دیروز در مجتمع رسیدگی به جرائم اقتصادی صورت گرفت، در همه ارگان‌ها و نهادهای کشور  به جز ارگان‌های امنیتی، هسته‌ای و نیروهای مسلح  کاملاً احساس می‌شود. یکی از گلایه‌هایی که امروز بسیار از مردم شنیده می‌شود، این است که برخی به آلاف و اولوف نرسیده‌اند،‌ مگر با رانت و دسترسی به اطلاعات خاص اقتصادی. به‌عنوان نمونه، انتشار اطلاعات مربوط به برگزاری مناقصه‌ها و مزایده‌ها بر روی وب‌سایت اینترنتی سازمان‌ها باعث می‌شود افزون بر دسترسی عموم به این اطلاعات، امکان نظارت مردم بر عملکرد دستگاه‌های نظارتی تسهیل شده، فساد به‌شدت تضعیف شود و گلایه درباره عدم شفافیت نیز به صفر نزدیک گردد. علاوه بر این، ماحصل قانونمند شدن انتشار اطلاعات اقتصادی، شکل‌گیری شفافیت اقتصادی و موقعیت‌های برابر برای ورود همگان به این عرصه است و در نتیجه، زمینه‌های سوءاستفاده و رانت‌خواری عملاً از بین می‌رود. از سوی دیگر، بی‌توجهی به شفافیت و فقدان آن، به‌طور حتم، نتایج مهلکی برای اقتصاد کشور به وجود خواهد آورد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

  •  روزنامه اعتماد هم گزارشی با تیتر «شفافیت؛ علاج رفع انحرافات اقتصادی» منتشر کرده است.

  •  روزنامه اطلاعات نیز گزارش با عنوان «سامانه شفافیت  در مجتمع رسیدگی به جرائم  اقتصادی فعال شد» منتشر کرده است. 

  •  روزنامه خراسان هم مطلبی با تیتر«مفسدان اقتصادی در اتاق شیشه‌ای» را درباره روند بازگشایی این مجتمع با حضور رئیس قوه قضائیه منتشر کرده است.

  •  روزنامه جام جم مطلبی با مضمون «مبارزه ریشه‌ای با مفاسد اقتصادی» منتشر کرده است. 

  • شایان ذکر است، روزنامه جام جم یادداشتی هم با تیتر «شروط مبارزه با فساد» درج کرده است:
    دیروز رئیس قوه قضاییه سامانه‌ای را در راستای شفافیت رونمایی كرد كه بر اساس آن اسامی مفسدان اقتصادی، بدهكاران بانكی و افراد ممنوع‌المعامله انتشار می‌یابد. این سامانه كمك می‌كند تا میزان كلاهبرداری‌ها كمتر شود و اگر بخواهند دوباره كار خود را ادامه دهند قطعا آبرویشان را به حراج می‌گذارند. یكی از كاربردهای این سامانه، بازدارندگی آن است و هرچه تلاش كنیم فساد در جامعه منفورتر شود قطعا نتایج بهتری را كسب خواهیم كرد. زمانی كه هزینه انجام فساد در یك جامعه افزایش می‌یابد افراد كمتری سراغ آن می‌روند، لذا برنامه قوا باید به گونه‌ای باشد كه به جای برخورد با فساد از بروز آن پیشگیری كند. رونمایی از سامانه شفافیت دستگاه قضایی قدم اول است و باید همه دستگاه‌ها و قوا اقدامات و خدمات خود را به‌صورت الكترونیك ارائه كنند تا دخالت‌های انسانی از پرونده‌ها حذف شود.
    نكته قابل توجه اینجاست كه شفافیت به تنهایی عامل بازدارنده نیست و یك شرط لازم محسوب می‌شود، شرط كافی این است كه مردم قدرت بازخواست كردن و پاسخ گرفتن را داشته باشند. در این صورت قطعا انتخابات آزاد و منصفانه‌ای خواهیم داشت و مردم با علم بر این‌كه می‌توانند از مسؤول پاسخ بخواهند، رأی خواهند داد. اگر تنها بخواهیم مشكلات و متهمان را به مردم معرفی كنیم و اتفاقی نیفتد، قطعا نتیجه مطلوبی به دست نمی‌آید. ضمن این‌كه مردم به ارقام بزرگ فساد عادت می‌كنند و ممكن است شكاف طبقاتی و نارضایتی در جامعه افزایش یابد اما اگر با متخلفان برخورد شود، قطعا بازدارنده خواهد بود.
    از دیگر مزایای این سامانه مربوط به شورای نگهبان می‌شود. در هر انتخابات، شورای نگهبان برای هر فرد باید استعلام‌های زیادی را به‌منظور تأیید صلاحیت از دستگاه‌ها و نهادهای مختلف دریافت كند اما با وارد كردن مشخصات فرد در سامانه شفافیت دستگاه قضایی مشخص خواهد شد كه در بخش اقتصادی جرمی علیه او ثابت شده یا خیر. قبلا یك فرد زمانی كه مفسد شناخته می‌شد، فردی دیگر باید هزینه معرفی یا افشای آن را بر عهده می‌گرفت كه سامانه اعلام اسامی مفسدان اقتصادی این هزینه را به صفر رساند تا فضای كشور برای فاسدان بیش از گذشته ناامن شود و نتوانند كارهای گذشته خود را تكرار كنند.‌

 

  • روزنامه آرمان ملی نیز «کاندیداها از اتهام‌زدن به افراد بپرهیزند» را تیتر سخنرانی روز گذشته رئیس قوه قضائیه در مراسم افتتاح مجتمع تخصصی رسیدگی به مفاسد اقتصادی منتشر کرده است.

  • روزنامه ایران گزارشی با تیتر ««شفافیت در پرونده‌های جرایم اقتصادی» درج کرده است.

  • روزنامه جوان مطلبی با تیتر «افتتاح مجتمع تخصصی رسیدگی به جرائم اقتصادی» را منتشر کرده است.

  • روزنامه سیاست روز مطلبی با تیتر «مجرمان اقتصادی خود را برای حساب پس دادن آماده کنند» منتشر کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *