افشاگری الجزیره درباره ماجرای تصرف مکه؛ ۳ هزار زائر توسط نیروهای عربستان، آمریکا و فرانسه قتل عام شدند
شبکه خبری الجزیره در برنامهای افشاگرانه از نقش فرانسه و آمریکا در قتل عام مسجدالحرام در سال ۱۹۷۹ پرده برداشته و تاکید کرد ریاض از شرمساری حاضر به اعتراف به این موضوع نیست.
قتل عام حجاج مسجد الحرام در ماجرای تصرف این مکان مقدس در حمله و اشغال آن و متعاقبا گروگان گیری توسط یک گروه مسلح سعودی در ۲۰ نوامبر ۱۹۷۹ (۲۹ آبان ۱۳۵۸) موضوعی است که تاکنون براساس روایتهای رسمی عربستان سعودی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
عربستان همواره مدعی ختم این غائله به کمک ارتش خود بوده و ادعا میکند در جریان درگیریهای مربوط به این حمله ۳۰۰ نفر شامل ۲۶ زائر کشته شدند.
اتفاق مذکور که سبب وارد شدن شوک بزرگی به جهان اسلام شد، توسط شبکه خبری الجزیره مورد بررسی قرار گرفته و اسنادی از این بحران امنیتی در عربستان فاش شد که نشان میدهد روایت رسمی «ریاض» از این حادثه نه تنها واقعی نبوده بلکه تحریفی اساسی از قتل عام حجاج بوده است.
براساس اسناد فاش شده توسط الجزیره، عربستان در ماجرای حمله به مسجدالحرام از فرانسه و آمریکا کمک خواسته و این دو کشور نقش فعالی در ختم این غائله و قتل عام حجاج داشته اند.
اسناد افشا شده عبارتند از، سند وزارت دفاع فرانسه با عنوان «اموریت مکه»، نامه قدردانی عربستان از کشور دوست فرانسه در آزادسازی مسجدالحرام، سند استخدام نظامیان و خلبانان آمریکایی توسط دولت عربستان، نامه ریاض به سفارت آمریکا در عربستان با موضوع ختم غائله مذکور.
در برنامه «ما خفی أعظم» الجزیره که شب گذشته پخش شد با «پاول بارل»، فرمانده تیم فرانسه و «کریستین لامبرت»، یکی از تک تیراندازهای فرانسوی در عملیات مذکور نیز صحبت شد. بارل تاکید کرد که «بر خلاف روایت رسمی دولت عربستان از حادثه مذکور، تصرف مکه قتل عامی بزرگ بود که طی آن ۵ هزار نفر کشته شدند که ۳ هزار نفر از آنان حجاج بودند.»
عربستان نخستین بار در نوامبر ۲۰۱۹ تصاویری از عملیات مذکور را منتشر کرد. با این وجود منکر مداخله کشورهای خارجی در این عملیات شد.
«بارل» علت اصرار ریاض بر موضوع عدم مداخله کشورهای خارجی در عملیات آزادسازی را در چهل سال گذشته، خجالت و شرمساری خاندان سعودی اعلام کرد.
وی همچنین به موضوع گستردگی شورشها در عربستان و ناتوانی ریاض در فروخواباندن آنها و نیز اضطراب و هراس نیروهای امنیتی سعودی و ناتوانیشان در کار با ادوات نظامی اشاره کرد.
الجزیره در پایان قراردادهای تسلیحاتی گرانقیمت با فرانسه را حق السکوت و دستخوش ریاض به پاریس توصیف کرد تا بتواند روایت رسمی خود را از این جریان ارائه دهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *