صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

میزان مصرف میوه در روز

۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۵:۰۲
کد خبر: ۵۹۲۸۵۹
داشتن تغذیه صحیح و گنجاندن مواد غذایی مفید در سبد غذایی روزانه از جمله میوه‌ها و سبزیجات تازه یکی از راه‌های موثر در جلوگیری از انواع بیماری‌ها به ویژه سرطان است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه درپاسخ به این پرسش که «مهم‌ترین غذا‌هایی که می‌توان با استفاده از آن‌ها از بروز سرطان جلوگیری کرد؟»، اظهار داشت: با توجه به گستردگی انواع سرطان‌ها و اینکه بسیاری از آن‌ها در کشور‌ها در حال افزایش است، این موضوع ناشی از آلودگی محیط زندگی توسط افراد، دور شدن از سفره‌های سنتی و روی آوردن به برنامه غذایی وارداتی است.

وی ادامه داد: بررسی‌ها و آمار‌هایی که گرفته شده به این صورت است که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد سرطان‌ها را می‌توان از طریق تغذیه جلوگیری کرد. تغذیه در ۲ بعد تاثیر دارد؛ یکی نیاز‌های بدن به آنتی‌اکسیدان است.

این متخصص تغذیه افزود: نوع دوم، در جوامعی که از منابع فیبر نامحلول و محلول استفاده نمی‌کنند و گرایش به مصرف گوشت‌های فرآورده شده دارند؛ در نتیجه فیبر لازم وارد بدن آن‌ها نمی‌شود. این فیبر‌ها با جذب آب، به مواد دفعی حجم می‌دهند و این حجم باعث حرکات روده و ایجاد لغزندگی شده و باعث زیاد شدن سرعت خارج شدن موادی که حاوی رادیکال‌های آزاد هستند می‌شوند.

مظهری با بیان اینکه رادیکال‌های آزاد از طریق تنفس، مایعات و جامدات وارد بدن می‌شوند، گفت: از طرف دیگر چیز‌هایی که در آب محلول هستند می‌توانند سرعت جذب قند و چربی را کند کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید از هرم غذایی طبیعی و از جمله نان، غلات و سبزیجات استفاده کنیم، بیان داشت: باید بین ۶ تا ۱۱ واحد غلات استفاده کنیم؛ ضمن اینکه باید ۳ تا ۷ واحد سبزیجات استفاده کرده و بیشترین نیاز بدن را از سبزیجات تامین کنیم.

این متخصص تغذیه اضافه کرد: سبزیجاتی که در زمین و آب سالم پرورش یافته‌اند از جهت دارا بودن روی، منیزیم، پتاسیم، فیبر‌ها و رنگ‌هایی که دارند، ترکیباتی هستند که به سیستم هضم و جذب کمک می‌کنند و می‌توانند رادیکال‌های آزاد را قبل از حمله کردن به سلول کند کرده و از سرطانی شدن آن‌ها جلوگیری کنند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه روزانه باید ۲ تا ۵ واحد میوه مصرف کنیم، گفت: هر واحد میوه شامل ۱۰۰ گرم است و هر ۱۰۰ گرم میوه نیز ۶۰ کالری ایجاد می‌کند؛ البته باید بدانیم اگر در مصرف میوه زیاده‌روی کنیم، فروکتوز آن باعث افزایش تری‌گلیسیرید شده و بر روی کبد اثر می‌گذارد.

مظهری با تاکید بر مصرف میوه‌جات و سبزیجات رنگی در سبد تغذیه‌ای روزانه، خاطرنشان کرد: میوه‌ها و سبزیجات رنگین ترکیباتی دارند که ضد زنگ هستند؛ مانند طالبی، زردآلو، انبه، انواع توت‌ها و تمشک که بهترین میوه‌ها برای سلامتی هستند.

وی ادامه داد: میوه‌هایی که در فصل‌های مشخص عرضه می‌شود نیاز بدن ما را به ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها تامین می‌کنند. مرکبات منابع آلی ویتامین c هستند و این ویتامین مواد معدنی همچون منیزیم و پتاسیم دارند.

این متخصص تغذیه یادآور شد: هر انسانی با هر توان اقتصادی که دارد با آگاهی که نیاز است کسب کند، می‌تواند نیاز‌های بدن خود را تامین کند. ویتامین C عاملی است که می‌تواند آهن موجود در سبزیجات و غلات را جذب کند و در انتقال اکسیژن از هوا به داخل سلول‌ها و انتقال گاز کربنیک به خارج از بدن نقش داشته و باعث تولید و توزیع انرژی و مواد غذایی برای سیستم دفاعی بدن شود.

مظهری با تاکید بر اینکه هرچه مصرف گوشت و فرآورده‌های آن کمتر باشد، بهتر است، اظهار داشت: می‌توان با استفاده و مصرف حبوبات و غلات و همچنین غذا‌هایی مانند تخم مرغ و سیب‌زمینی این پروتئین‌ها را جایگزین گوشت کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *