صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۱۴۰۰ نفر از زندانیان استان تهران حافظ یک تا ۳۰ جز قرآن شدند

۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۷:۴۹
کد خبر: ۵۹۲۱۴۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
حیات الغیب گفت: ۱۴۰۰ نفر از زندانیان استان حافظ یک تا ۳۰ جز قرآن و ۵ نفر حافظ کل قرآن شدند.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، نشست خبری هجدهمین جشنواره تئاتر زندان‌های سراسر کشور به میزبانی استان تهران با حضور حیات الغیب مدیر کل زندان‌های استان تهران، برگزار شد.

حیات الغیب در این نشست ضمن تبریک به مناسبت آغاز دهه فجر و خیرمقدم به مدعوین و اصحاب رسانه، با بیان اینکه تلاش دستگاه قضایی بر کاهش جمعیت کیفری، پیشگیری از جرم و مجازات‌های جایگزین است، گفت: شیوه‌های آموزشی فرهنگی و تربیتی برای بازگشت سعادتمندانه مددجویان به جامعه، جایگزین نظام زندانبانی در گذشته شد.

مدیرکل زندان‌های استان تهران در ادامه افزود: ۸۰ درصد مددجویان تحت آموزش‌های مستقیم قرآنی قرار دارند و بیش از ۵۰ درصد از زندانیان استان تحت این آموزش‌ها هستند. ۱۴۰۰ نفر از زندانیان استان حافظ یک تا ۳۰ جز قرآن و ۵ نفر حافظ کل قرآن شدند.

وی تصریح کرد: یکی از افرادی که حافظ قرآن شده حتی در بدو ورود به زندان سواد خواندن و نوشتن نداشت و در کمتر از ۹ ماه حافظ قرآن شده است.

حیات الغیب افزود: یکی از زنان زندانی حافظ ۲ جز قرآن به زبان انگلیسی شده است.

وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۲ نفر از کارکنان زندان حافظ رتبه‌های برتر در مسابقات قرآنی قوه قضائیه شده اند.

حیات الغیب گفت: ۶۰ نفر روحانی در زندان‌های استان تهران به صورت تمام وقت فعالیت‌های فرهنگی را رصد می‌کنند و نماز جماعت در زندان‌ها برگزار می‌شود.
 
بیشتر بخوانید:
 
حیات الغیب ادامه داد: اداره کل زندان‌های استان تهران به عنوان دستگاه برتر در امر اقامه نماز در بین دستگاه‌های اجرایی و به عنوان دستگاه برتر و شایسته تقدیر معرفی شده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری  ٣٠٠ نفر زندانی کم سواد و بیسواد در کلاس‌های نهضت سواد آموزی شرکت داشتند، گفت: از این تعداد ١۵٧ نفر موفق به اخذ مدرک تحصیلی معتبر شدند. همچنین شش مدرسه کار و دانش در زندان‌ها فعال هستند.١١٠٠ نفر نیز در استان در مقاطع متوسطه دوم مشغول به تحصیل هستند. علاوه بر این ٣١٠ نفر در مقاطع تحصیلی دانشگاهی در  ١٢رشته تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند.

حیات الغیب با اشاره به اینکه ٣٠هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های زندان‌های استان تهران وجود دارد، افزود: بیش از ٧٠ درصد زندانیان استان عضو کتابخانه‌ها هستند. همچنین ۴٠ درصد زندانیان در ۵٧ ردیف شغلی مشغول حرفه آموزی هستند. زندانیان نیز پس از آموزش موفق به کسب گواهینامه بدون ذکر نام سازمان زندان‌ها می‌شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه زندانیان در صنایعی مانند سفالگری، مونتاژ کاری و حتی خیاطی مشغول به فعالیت هستند از پرداخت حقوق مصوب به آن‌ها خبر داد و افزود: کلیه اقدامات درمانی اعم از دندانپزشکی، رادیولوژی و فیزیولوژی رایگان است.

حیات الغیب در ادامه طبقه بندی زندانیان را مورد اشاره قرار داد و گفت: ورزش صبحگاهی هم در تمام زندان‌های کشور انجام می‌شود. ١٨سالن چند منظوره به این مهم اختصاص داده شده است. همچنین زندانیان بعد از خروج از زندان مورد حمایت قرار می‌گیرند. وام خوداشتغالی، کمک نقدی، خدمات روانشناسی از جمله حمایت‌های سازمان زندان‌ها برای زندانیان است.

حیات الغیب افزود: یکی دیگر از فعالیت‌ها در زندان بحث شرکت در برنامه‌های هنری، نمایشی و تجسمی است که اوقات فراغت زندانیان پر می‌شود و از طرفی نقش اصلاحی و تربیتی دارد. سال گذشته تئاتر زندان‌های استان تهران در جشنواره هنری و بین المللی حضور فعال داشت که بیشترین تاثیر گذاری را به همراه داشت. امسال نیز در سه گروه تئاتر صحنه‌ای، خیابانی و نمایش نامه خوانی حضور خواهند داشت. جشنواره سراسری مددجویان کشور طی روز‌های ۴ تا هفتم اسفند ماه در برج آزادی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: عواید حاصل از این جشنواره جهت آزادی افرادی که در نمایش‌های اجرا شده ایفای نقش کردند اختصاص خواهد یافت.

در ادامه این نشست حجت الاسلام رستمی گفت: یکی از شاهرا‌های تربیت استفاده از ظرفیت‌های هنری و فرهنگی در زندان‌های کشور است.

وی ادامه داد: در زندان‌های کشور تمام ورزش‌ها را آموزش می‌دهیم و مسابقات برگزار می‌شود همچنین حدود ۴۲۹ نفر در زندان‌ها در مقاطع دانشگاهی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در حال تحصیل هستند.

حجت الاسلام رستمی گفت: تمام رشته‌های قرآنی در زندان‌ها فعال است، بیش از ۲۳ هزار نفر حافظ قرآن از یک تا سی جز هستند. در زندان تبریز ۱۶۰۰ نفر حافظ قرآن هستند.

خبر در حال تکمیل است...


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *