صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عاقبت چمران، حبیبی و بنی‌صدر در روند انقلاب چه شد؟

۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۳:۱۰
کد خبر: ۵۹۲۰۹۵
صفحه تاریخ ایران و جهان درس و عبرت؛ روایت رهبر معظم انقلاب به مناسبت فرارسیدن ایام دهه فجر پستی از سرانجام مصطفی چمران، صادق قطب زاده، ابوالحسن بنی صدر، ابراهیم یزدی و حسن حبیبی از مخالفان رژیم پهلوی منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، صفحه تاریخ ایران و جهان درس و عبرت؛ روایت حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی)، رهبر معظم انقلاب پستی از سرانجام تعدادی از نیروهای مخالف رژیم پهلوی در خارج از کشور پس از انقلاب منتشر کرد که به این شرح است:

اپوزوسیون شاخص خارج از کشور که علیه رژیم پهلوی فعالیت می‌کردند، با پیروزی انقلاب، سرنوشت‌های مختلفی پیدا کردند.‌
‌‌⁦

  • مصطفی چمران، پس از سال‌ها مبارزه بین‌المللی برای دفاع از شیعیان، در دهلاویه خوزستان به شهادت رسید. ‌
  • ابوالحسن بنی‌صدر که نخستین رییس جمهور تاریخ ایران شد، به دلیل ناسازگاری با روندهای قانونی و خط امام، از ایران گریخت و اپوزوسیون شد. ‌
  • صادق قطب‌زاده با پیروزی انقلاب به ایران بازگشت و چند سال بعد، به جرم تلاش برای براندازی، اعدام شد. ‌
  • ابراهیم یزدی هم که از نوفل لوشاتو با امام همراه شده بود، سرانجام به اصل خود بازگشت و نهضت آزادی را بر خط امام ترجیح داد.

هرچند نزدیک‌ترین و همراه‌ترین این مبارزان دانشجو، مرحوم دکتر حسن حبیبی بود. حبیبی، بدون کمترین تعارض با امام و انقلاب، سال‌ها به کشور خدمت کرد. او که عضو شورای انقلاب، شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص بود، بیشتر در جایگاه معاون اولی دولت‌های آقای هاشمی رفسنجانی شناخته می‌شود. ‌‌آقای حبیبی، ۱۲ بهمن ۱۳۹۱ درگذشت.

  رهبر معظم انقلاب به همین مناسبت با صدور پیامی، از خدمات او تجلیل کرد: ‌
‌بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
با دریغ و تأسف، خبر درگذشت یار دیرین انقلاب و دانشمند متعهد، مرحوم مغفور آقای دکتر حسن حبیبی رحمة‌الله‌علیه را دریافت کردم. ایشان مؤمنی صادق و پارسا و خَدوم بود. تاریخچه‌ی خدمات وی به نظام جمهوری اسلامی از پیش از انقلاب و به‌ هنگام تدوین پیش‌نویس قانون اساسی آغاز شده و در طول سال‌های متمادی در عضویت شورای انقلاب و سپس برعهده‌گرفتن مسئولیت‌های بزرگ دیگر ادامه یافته است. بیماری جانکاه و طولانی وی، صبر و تسلیم و توکل او را نیز بر فهرست مزایای شخصیتی وی افزود و امید است رحمت و مغفرت و رضوان الهی شامل حال ایشان گردد. لازم می‌دانم به همسر گرامی و باوفای ایشان و دیگر بازماندگان و نیز به همکاران و علاقمندان به آن فقید سعید تسلیت خویش را تقدیم نمایم.
سید علی خامنه‌ای
۱۲ بهمن ۱۳۹۱



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *