طلاق لندن از اتحادیه اروپا رسمیت گرفت؛ استقلال طلبی و وابستگی اقتصادی در انتظار انگلیس
انگلیس در حالی به طور رسمی اتحادیه اروپا را ترک کرد که نگرانیها در این کشور از استقلال طلبی اسکاتلند و دیگر مناطق افزایش یافته است.
به گزارش سیانان، انگلیس جمعه شب به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج شد؛ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هم اکنون باعث شده است تا تمایلات استقلال طلبانه در اسکاتلند افزایش یابد.
گفته می شود خروج انگلیس از اتحادیه اروپا میتواند منجر به افزایش هزینه ها، افزایش کنترلهای مرزی و تاثیر بر قدرت خرید مصرف کنندگان شود.
سیانان میگوید همچنین برگزیت نگرانیهایی را در بخش صنعت گردشگری در اسکاتلند به دنبال داشته است؛ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا علاوه بر افزایش تمایلات استقلال طلبانه در اسکاتلند، اقتصاد این منطقه را با نگرانی روبرو کرده است.
طرح برگزیت با پایان دادن به فعالیت ۲ نخست وزیر این کشور به سرانجام رسید و سوالات بسیاری را برای آینده این کشور بدون پاسخ گذاشت.
آینده اقتصادی و جایگاه انگلیس در جهان از زمان جنگ جهانی دوم تا این حد در در وضعیت نامشخص و سرگردانی نبوده است.
سوال کلیدی که باید در ۱۱ ماه آینده به آن پاسخ داده شود این است که آیا انگلیس در کنار همسایگان اروپایی خود باقی خواهد ماند و همکاری لندن با سیاست خارجی آمریکا به طور فزایندهای افزایش خواهد یافت؟
مدیر اندیشکده روابط بین المللی شورای اروپا، میگوید «نخست وزیر انگلیس با یک انتخاب راهبردی بزرگ رو به رو است؛ برای چندین دهه، پایه و اساس سیاست خارجی انگلیس بر ۲ رکن استوار بوده است؛ انگلیس عضو تاثیر گذار اتحادیه اروپا بوده و اینکه این کشور بخشی از اتحاد فرا اقیانوس اطلس بوده که ناتو و آمریکا در هسته آن قرار داشتند.»
مدیر گروه سیاست خارجی انگلیس میگوید، «ما در دوره مذاکره برای نظم جهانی هستیم و انگلیس باید مسیری را طی کند که روابط محکم را با بسیاری از متحدان حفظ کند.»
سیانان در بخش دیگری نوشت برای «بوریس جانسون»، معامله تجاری با واشنگتن یک جایزه سیاسی خواهد بود و زمان ثابت میکند که طرح برگزیت ارزش این کار را داشته است یا نه، با این وجود توافق گسترده با آمریکا میتواند به روابط انگلیس با اتحادیه اروپا آسیب برساند.
نیمه شب جمعه ۱۱ بهمن روند اجرایی برگزیت به طور رسمی آغاز شد و از اول فوریه ۲۰۲۰، پس از حدود نیم قرن، انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شد.
آغاز رسمی برگزیت به معنای قطع ارتباط فوری انگلیس با اتحادیه اروپا نیست. طی یک دوره انتقالی ۱۱ ماهه تمام قراردادهای تجاری و گمرکی میان لندن و بروکسل همچنان معتبر خواهد بود و دو طرف در این مدت باید مذاکرات دشواری را برای روابط آینده خود به سرانجام برسانند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *