صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهمیت انجام واجبات و ترک محرمات برای منتظران «حضرت ولی‌عصر(عج)»/منتظر واقعی چه اعمالی باید بجا بیاورد؟

۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰:۰۳
کد خبر: ۵۹۱۷۹۱
کارشناس علوم قرآنی گفت: بجا آوردن واجبات و ترک محرمات از جمله امور مهم در مسئله انتظار و بندگی خداوند است، مرحوم آیت‌الله بهجت نیز گناهان مسلمانان و شیعیان را عامل غیبت «حضرت مهدی (عج)» دانست.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد تقی حسین زاده کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون دلیل نامگذاری جمعه‌های انتظار گفت: در روایات از روز جمعه به عنوان روز ظهور « حضرت مهدی (عج)» یاد شده است با این همه باید توجه داشت که نباید از شنبه تا پنجشنبه منتظر ظهور نباشیم، زیرا روایتی دیگر وجود دارد که بیان می‌کند ظهور ممکن است به صورت ناگهانی باشد پس باید لحظه به لحظه منتظر ظهور باشیم.

وی به غربت «حضرت مهدی (عج)» در سایر روز‌های هفته اشاره و ابراز کرد: ما باید همواره و در تمام زمان‌ها به یاد «حضرت ولی‌عصر(عج)» باشیم، زیرا ممکن است ایشان در هر زمانی حتی به غیر از روز جمعه ظهور کنند. ظهور ناگهانی «امام دوازدهم (عج)» با واژه «بغتة» یعنی ناگهانی در روایت یاد شده این کلمه حتی در قرآن برای بیان واژه آخرالزمان بیان شده است. 

حسین زاده تمسک به ولایت «امام دوازدهم(عج)» را یکی از شرایط مهم منتظران خواند و تاکید کرد: براساس روایت‌ها «امام زمان(عج)» در زمانی ظهور می‌کنند که در دین خداوند تغییر و تحولات توسط مردم رخ می‌دهد و مردم پس از ظهور «امام دوازدهم (ع)» از ایشان خواهند پرسید که آیا شما پیامبر جدید هستید و ایشان در جواب خواهند گفت نه من امام شما هستم.

وی ولایت پذیری را امری مهم در رویکرد منتظران حقیقی «حضرت مهدی(عج)» دانست و تاکید کرد: ولایت‌مداری یکی از مهمترین رویکرد‌های منتظران محسوب می‌شود. در دوران غیبت «امام دوازدهم(عج)» باید ابتدا ولایت خداوند و سپس ولایت «امام دوازدهم (عج)» را درک و پذیرفته باشیم. 
 
حسین زاده پیرامون اهمیت رعایت انجام واجبات و ترک محرمات برای ظهور «حضرت مهدی(عج)» را واجب دانست و اظهار کرد: بجا آوردن واجبات و ترک محرمات از جمله امور مهم در مسئله انتظار و بندگی خداوند است، آیت‌الله بهجت نیز گناهان مسلمانان و شیعیان را عامل غیبت «حضرت مهدی (عج)» دانست. «امام دوازدهم (عج)» حاضر نیست تا ما را بد حجاب و یا بدون نماز ببیند پس باید به واجبات عمل کنیم. انجام واجبات و ترک محرمات در دوران انتظار بسیار با اهمیت است. 

وی تقویت ارتباط با «حضرت مهدی (عج)» را امری مهم و تاثیرگذار در ظهور دانست و ابراز کرد: منتظران باید ارتباط خود را با «امام دوازدهم (عج)» تقویت کنند. وقتی کسی عاشق فردی می‌شود تلاش دارد تا خود را از همه ابعاد به آن فرد شبیه کند لذا منتظران نیز باید تلاش کنند تا تمام افکار عقاید و منش خود را آنگونه که «حضرت مهدی (عج)» دوست دارد تغییر دهند، حال باید پرسید «امام دوازدهم(عج)» چه دوست دارد و تا چه میزان به اخلاق اهمیت می‌دهد و همانگونه که ایشان می‌پسندند رفتار کنیم. 

حسین زاده اعمال مهم برای منتظران «حضرت مهدی (عج)» را برشمرد و بیان کرد: خواندن سوره یاسین، خواند دعای عهد، خواندن نماز‌های جماعت و هدیه عمال نیک به «حضرت مهدی (عج)» همچنین دادن صدقه به نیت سلامتی «امام دوازدهم(عج)» ارزشمند و با فضیلت است حتی می‌توان صدقات را با این نیت جمع آوری کرد و در راه ایشان به قربانی کردن گوسفند اختصاص داد و گوشت آن را در بین نیازمندان تقسیم کرد. 

وی با بیان این سئوال که چگونه در زمان ظهور و در زمان غیبت «حضرت مهدی(عج)» می‌توانیم ثابت قدم باشیم اظهار کرد: دعا از جمله کار‌هایی است که فضیلت فراوانی دارد و به ثابت قدم ماندن ما در مسیر ظهور کمک می‌کند. دعای «غریق» که بسیار مورد سفارش بزرگان بوده است از جمله دعا‌های آخر الزمانی بوده و کمک می‌کند تا دین شما در قلب شما ثابت شود و «امام صادق (ع)» نیز بر آن تاکید ویژه داشته است. این دعا را در قنوت‌ها می‌توان خواند. 

حسین زاده پیرامون توصیف «امام دوازدهم(عج)» از نگاه «امام رضا (ع)» خاطرنشان کرد: «امام رضا (ع)» پیرامون شخصیت و ویژگی‌های «حضرت مهدی (عج)» فرموده‌اند: «حضرت مهدی (عج)» امام، ولی و شفیق مومنان است. حال اگر ما منتظران همواره به یاد «امام دوازدهم (عج)» خود باشیم و هر روز صدقه برای سلامتی ایشان بدهیم قطعا به عنوان یک از منتظران صادق آن حضرت خواهیم بود. 

 انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *