تداوم خصومت آمریکا این بار به شکل بازجویی و اخراج ایرانی ها
افزایش اخراج شهروندان و دانشجویان ایرانی از آمریکا در ماه های اخیر سبب شده تا انتقادات گسترده ای علیه مقام های آمریکایی مطرح شود.
افزایش اخراج دانشجویان ایرانی از آمریکا در ماههای گذشته پس از بازجویی از آنان در فرودگاههای مقصد، توجه فعالان سیاسی، اعضای کنگره و حقوق مهاجران را به خود جلب کرده است. این امر سبب شده تا این موضوع در رسانههای آمریکایی نیز بازتاب داشته و منجر به برگزاری تجمعهای اعتراضی شده و واکنشهای متعددی را در شبکههای اجتماعی برانگیزد.
بیشتر دانشجویان بازداشت شده میگویند ماموران اداره مرزبانی دلیل رد تقاضایشان را اعلام نکرده و آنها در نهایت ناچار به پس گرفتن تقاضای ورود خود شده اند. این دانشجویان در بازجویی طولانی مدت که گاهی تا ۶ ساعت به طول انجامیده، با سوالهایی بی ارتباط مانند شغل اقوام نزدیک، عقایدشان در مورد تحولات سیاسی ، تصویربرداری از اطلاعات موجود در تلفن همراه آن ها، دلیل داشتن یا نداشتن اپلیکیشنی خاص بر روی گوشی تلفن همراه، ... مواجه شدند؛ ضمن اینکه به آنها اصرار میشده تا ادعاهای بی اساس ماموران اداره مرزبانی را در مورد خود بپذیرند.
در گزارش نیویورک تایمز از این موضوع آمده است: «بیشتر دانشجویان ایرانی از دلیل جلوگیری از ورودشان به خاک آمریکا مطلع نشده اند؛ یکی از دانشجویان نیز برگه انصراف تقاضای ورود به آمریکا را تنها به دلیل نماندن در بازداشتگاه به مدت یک شب دیگر امضا کرد.»
در پی بالا گرفتن انتقادها از این روند، مقامهای اداره حفاظت مرز و گمرکات آمریکا با انتشار بیانیهای ادعا کردند دلیل جلوگیری از ورود افراد دارای روادید به آمریکا شامل موضوعهای بهداشتی، جرایم و نگرانیهای امنیتی(!) بوده که متقاضی باید خلاف آن را ثابت کند.
این در حالی است در مواردی افسران مرزبانی موضوعهایی مانند عدم درج نشانی ایمیل دانشکده پیشین یا یک تحقیق قدیمی را در فرم تقاضای روادید به عنوان سوالات اصلی در بازجویی مطرح میکردند. در برخی موارد نیز تلفن همراه و گذرنامه دانشجویان تا زمان بازگشت آنان به کشور مبدا به آنان تحویل داده نشد.
اسپوتنیک نوشت: «مقامهای کاخ سفید با ادعای حمایت از مردم ایران، ویزای معتبر برخی از دانشجویان را باطل و در مورد ورودشان سختگیری میکنند.»
واشنگتن پست در گزارشی تاکید کرد که تصمیم اخیر دولت آمریکا ناشی از تعصبات عمیق دولت ترامپ نسبت به مهاجران از کشورهای مسلمان است.
از ماه آگوست سال ۲۰۱۹ تاکنون ۱۳ دانشجوی ایرانی از آمریکا اخراج شده اند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *