صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازتاب پیشرفت‌های بهداشتی ایران؛ «بیماری‌های واگیرداری که در ایران ریشه کن شدند»

۰۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۹۱۱۳۵
پیشرفت ایران در ریشه کن کردن بیماری های مختلف واگیردار سبب شده تا کشورمان جایگاهی مناسبت را در این زمینه کسب کند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ ایران در دهه‌های اخیر موفق شده با اتخاذ رویکرد و سیاست‌های درست از پس چالش بیماری‌های واگیردار اعم از عفونی، ویروسی و انگلی برآمده و موقعیت و رتبه قابل توجهی را در میان دیگر کشور‌ها از آن خود کند.

در حالی که کشور‌های مختلف جهان به رغم تدوین راهبرد‌های پیشگیرانه و کنترل کننده در مورد بیماری‌های عفونی و واگیردار، همچنان با شمار بالای مرگ و میر ناشی از این بیماری‌ها مواجه هستند، ایران توانسته است با انجام اقدامات موثر در حوزه بهداشت عمومی از پس این چالش‌های مرگبار بر آید.

ایران، کشوری است که به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در معرض خطر شیوع بیماری‌های واگیردار مختلفی قرار دارد و کشور‌های همسایه اش به ویژه در یک دهه گذشته تحت تاثیر چند بیماری واگیردار مرگبار قرار گرفته اند. مقابله با این بیماری‌های واگیردار جدید در ایران به شکل قابل ملاحظه‌ای موفقیت آمیز بوده است.

به گزارش وب سایت سازمان بهداشت جهانی، از سوی دیگر ایران توانسته بیماری‌های واگیردار دیگر مانند مالاریا، سرخک، سرخجه، فلج اطفال، آبله، کزاز، جذام، حصبه، سل، هپاتیت‌های ویروسی و ... را به طور قطعی ریشه کن کرده و سلامت اتباع خود را تضمین کند. این امر با صرف هزینه‌های مالی هنگفت، تجهیزات و زمان حاصل شده است.
 
 

دستاورد تلاش‌های ایران در چهار دهه اخیر به حدی بوده که این کشور توانسته در رده بندی سازمان بهداشت جهانی در مورد مشخصات بهداشتی، در قیاس با آمریکا از جایگاه بهتری برخوردار شود. این در حالی است که همانطور که پیشتر گفته شد ایران در جغرافیای خطرناک تری از لحاظ بیماری‌های واگیردار قرار دارد. این برتری به ویژه در مورد انواع هپاتیت قابل ملاحظه است.

آن چه سبب شده تا ایران امروز در چنین جایگاه و رتبه‌ای در سطح جهان قرار بگیرد، توجه ویژه جمهوری اسلامی ایران به موضوع‌های مهمی مانند بهداشت، آموزش و توسعه انسانی، تشخیص و نظارت بر بیماری‌های واگیردار نوظهور قبل از ورود آن‌ها به کشور، همکاری نزدیک با سازمان‌های بین المللی، به روز رسانی برنامه‌های ملی واکسیناسیون، پروژه ملی توسعه سیستم سلامت، تامین و تولید دارو‌ها در داخل، هماهنگی چشمگیر میان سازمان‌های مختلف اعم از وزارت بهداشت و وزارت اطلاعات و ... بوده اند.

در پایان باید گفت ایران نمره بسیار خوبی در مقابله با بیماری‌های واگیردار کسب کرده و از پس چالش‌های بزرگی برآمده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *