صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرفدارهای متعصب فوتبال، سطح استرس زیادی را تجربه می‌کنند

۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۶:۳۰
کد خبر: ۵۹۰۶۵۰
پژوهشگران "دانشگاه آکسفورد" در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند افرادی که به شدت به ورزش فوتبال علاقه‌مندند بالاترین سطح پاسخ استرس فیزیولوژیکی را هنگام تماشای فوتبال تجربه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، برخی از افرادی که به شدت به فوتبال علاقه دارند هنگام تماشای مسابقات زنده فوتبال به شدت احساساتی می‌شوند و سطح بسیار بالای هورمون کورتیزول جنگ و گریز را که معمولاً با استرس همراه است تجربه می‌کنند. چنین طرفدارانی بالاترین سطح پاسخ استرس فیزیولوژیکی را هنگام تماشای مسابقه تجربه می‌کنند.

پاسخ جنگ و گریز (Fight-or-Flight Response) یک واکنش فیزیولوژیک است که جانوران در پاسخ به ادراکاتشان نسبت به موقعیت‌های خطرناک، حمله یا در اقدام برای نجات خود نشان می‌دهند.

اخیرا پژوهشگران "دانشگاه آکسفورد" نتایج مطالعه‌ای که بر روی برخی افراد در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل بود را منتشر کردند و طی آن ارتباط علمی این موضوع را تایید کردند. آن‌ها اعلام کردند افرادی که هوادار متعصب تیم خاصی بودند هنگام تماشای فوتبال تیم خود دارای سطح بالای کورتیزول (هورمون استرس) بودند.

طی این مطالعه دانشمندان قبل، در حین و بعد از شروع بازی، بزاق داوطلبان را جمع آوری کردند. آن‌ها این داده‌ها را هنگام بازی تاریخی برزیل در برابر آلمان جمع آوری کردند. بازی فوتبال تیم ملی برزیل و آلمان در مرحله نیمه‌نهایی جام جهانی ۲۰۱۴ در تاریخ ۸ ژوئیه ۲۰۱۴ در ورزشگاه مینیروی شهر بلو هوریزونته برگزار شد و در پایان آلمان با نتیجه ۷–۱ میزبان جام جهانی را شکست داد.

دانشمندان دریافتند که کورتیزول در حین بازی‌های زنده برای هوادارانی که بسیار طرفدار تیم خود بودند در سطح بسیار بالایی قرار داشت و سطح کورتیزول آن‌ها خصوصاً در بازی‌هایی که تیمشان می‌باخت بسیار بالا بود.

دکتر "مارتا نیوسان" (Martha Newson) پژوهشگر این مطالعه از دانشگاه آکسفورد گفت: جالب توجه است که هیچ تفاوت در غلظت کورتیزول بین زن و مرد وجود ندارد. به رغم تصورات پیشین مبنی بر اینکه مردان تمایل بیشتری به تیم‌های فوتبال خود دارند، مطالعات نشان داد زنان کمی بیش از آقایان به تیم ملی خود علاقه دارند.

وی در انتها گفت: این گونه افراد در معرض خطر حملات قلبی قرار دارند بنابراین باشگاه‌ها می‌توانند غربالگری‌های قلبی یا اقدامات درمانی مناسبی را برای هوادارانی که بیشترین میزان استرس را در طول بازی دارند، در نظر بگیرند.

 

 

 

منبع: ایسنا

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *