صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازتاب فناوری رباتیک ایران؛ «ربات‌های جنگی توانایی نابودی تانک‌ها و جنگ افزار‌ها را دارند»

۰۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۰۲
کد خبر: ۵۹۰۴۵۳
فناوری رباتیک در ایران در ۱۰ سال اخیر و تحت شدیدترین تحریم‌ها با قدرت به پیش رفته و دستاورد‌های مهمی را ارائه کرده است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ فناوری رباتیک در ایران در سال‌های اخیر رشد قابل ملاحظه‌ای داشته و دستاورد‌های مهمی را در زمینه‌های مختلف علمی، تحقیقاتی و نظامی ارائه کرده است.

ایران که از حدود ۱۱ سال پیش وارد حوزه فناوری و تکنولوژی رباتیک شده و اقدام به تاسیس مرکز سیستم‌ها و فناوری‌های پیشرفته دانشکده مهندسی مکانیک و نیز برگزاری رقابت‌های رباتیک و ربوکاپ کرده، توانسته است دستاورد‌های مختلفی را ارائه کند که جدیدترین آن ربات انسان نمای موسوم به «سورنا» است.

ایران پیشتر توانسته بود ربات زیر دریایی، ربات خانگی، ربات امدادگر واقعی، ربات آتش نشان، ربات جا به جا کننده اجسام، ربات فوتبالیست، خودرو‌های هوشمند و ... را با موفقیت تولید کند.
 
 

پیشرفت در حوزه رباتیک در سال‌های همزمان با سخت‌ترین تحریم‌های جهانی علیه ایران در حالی حاصل شد که شمار زیادی از کشور‌های منطقه به رغم تخصیص هزینه‌های گزاف اساسا با این علم و تکنولوژی بیگانه هستند.

«نشنال اینترست» در گزارشی که به موضوع دستیابی ایران به فناوری رباتیک و هوش مصنوعی اختصاص داده، نوشت «این فناوری‌ها می‌توانند بر قدرت منطقه‌ای ایران و توازن نظامی خاورمیانه تاثیر بگذارند.»
 
در این گزارش آمده است «در حالی که کشور‌های منطقه مانند عربستان و امارات هزینه‌های کلانی در زمینه نظامی می‌کنند، ایران با اتکای به صنایع بومی و روحیه علم آموزی و ابتکار توانسته پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در زمینه رباتیک به دست بیاورد.»

پایگاه «دیلی استار» نیز با انتشار گزارشی در مورد ربات‌های جنگی ایران نوشت، «این ربات‌ها به قدری قوی هستند که بتوانند تانک‌ها و جنگ افزار‌های دشمن را نابود کنند.»

این پایگاه می‎نویسد «رویکرد ایران در مشارکت دانشگاه‌ها در زمینه رباتیک از دیگر موضوعاتی است که مورد توجه جهانی قرار گرفته است. محدود نشدن این فناوری به سازمان‌های نظامی نشان دهنده نگاه ایران به پیشرفت علمی در حوزه فناوری رباتیک است. از سوی دیگر، پیشرفت ایران در زمینه تولید پهپاد و سایر ادوات رباتیک نظامی از عزم ایران برای گسترش توانمندی‌های خود در این زمینه حکایت دارد.»


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *