وزیر کشور: قاچاق سوخت به خارج از کشور حدود ۹ میلیارد لیتر کاهش داشته است
وزیر کشور گفت: بیش از ۸۰ درصد قاچاق کالا از داخل به خارج، درحوزه سوخت است اما با کاهش بسیار خوبی حدود ۹ میلیارد لیتر سوخت به خارج از کشور، مواجه هستیم.
وی ادامه داد: بر اساس برآورد کلی که در این جلسه ارائه شد، در حوزه واردات و قاچاق ورودی با کاهش مواجه بودیم؛ مجموعه قاچاقی که از داخل به خارج و از خارج به داخل صورت میگیرد، حدود ۱۲ میلیارد دلار است.
وزیر کشور گفت: بیش از ۸۰ درصد قاچاق کالا از داخل به خارج، درحوزه سوخت است اما با کاهش بسیار خوبی در حدود ۹ میلیارد لیتر، مواجه شدهایم.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: در طرح تکمیلی که در حوزه صادرات فراوردهها توسط مرزنشینان داشتیم، وزارت نفت همکاری خوبی کرد و امیدواریم در ماههای باقی مانده سال و سال ۹۹ با کاهش بسیار چشمگیری در حوزه قاچاق سوخت مواجه باشیم.
بیشتر بخوانید:
وی با اشاره به جند طرح مبارزه با قاچاق کالا در این جلسه مطرح شده بود، اظهارداشت: طرح مبارزه با قاچاق سیگار و نیز کالا و لوازم خانگی مطرح شد که بحثهای بسیار مهمی بودند منتها قرار شد در بحث قاچاق لوازم خانگی با توجه به اینکه بازار بزرگی در کشور دارد و متاسفانه واردات قاچاق لوازم خانگی بدون استاندارد و بدون ضمانت برای مشتریان و مردم آثار زیانباری دارد؛ قرار شد اتحادیه نقش اصلی و اول در این باره بازی کند و از مبدا یعنی از بنادر، گمرک، بنکداران و بعد به خرده فروشان وارد شویم.
وزیر کشور یادآور شد: در این طرح ۸ ماه به اتحادیه و کسبه فرصت داده شده تا خود را با ضوابط حاکم برای واردات قانونی لوازم خانگی منطبق کنند، لذا هم اکنون میتوانند هرکالایی که در بازار دارند را بفروشند ولی بعد از آن ۸ ماه، وقتی که طرح اجرا میشود، امیدواریم دیگر شاهد وجود کالاهای غیر استاندارد در بازار نباشیم.
رحمانی فضلی تصریح کرد: گزارش بعدی درباره سامانهها بود که امر بسیار مهمی هم هست؛ اگر با هماهنگی همه دستگاههای اجرایی بحث سامانهها را از مبدا تا مقصد که مردم هستند در حوزه مالی، کالایی، تجارت و تولید به انجام برسانیم، یقینا میتوانیم بحث قاچاق کالاهای غیر رسمی را به دقت کنترل کنیم.
وی هممچنین اضافه کرد: با توجه به اینکه ۱۰ سال است این موضوع ادامه یافته و قانون آن نیز ۸-۹ سال سابقه دارد و قبل از آن هم موضوع پیگیری میشد اما از اول سال با تاکیداتی که هم مقام معظم رهبری و هم رئیس جمهور محترم و هیئت دولت روی این موضوع داشتند، شاید امسال به اندازه ۵ سال پیشرفت در این حوزه داشتیم.
وزیر کشور تاکید کرد: درباره زمانبندی با همه دستگاههای اجرایی به تفاهم رسیدیم که تا آخر اسفند باید کارهایشان را به ما تحویل دهند، هر ماه یک بار جلسات کارشناسی و سه ماه یکبار جلسه ستاد گذاشته و گزارش گیری میشود، امروز گزارشها مناسب بود و البته برخی دستگاهها به وظایف خود خوب عمل نکرده بودند.
رحمانی فضلی در پایان گفت: در انتهای سال با دستور ریاست محترم جمهور همه آنهایی که موفق شدند، مورد تشویق و تقدیر قرار میگیرند و کسانی که موفق نشدند باید در برابر دولت پاسخگو باشند. امیدواریم با مجموعه اقداماتی که صورت میگیرد فعالیت رسمی، قانونی و درست تجارت و تولید را در کشور تقویت کنیم و مردم ما از کالاها، استانداردها و ضمناتهای آنها مطمئن باشند و جلوی قاچاق کالا که به اقتصاد ملی لطمه میزند را بگیریم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *