تظاهرات میلیونی مردم عراق در رسانههای خارجی؛«احساسات ضد آمریکایی شدت گرفته است»
تظاهرات میلیون نفری مردم عراق در اعتراض به حضور نظامیان آمریکایی در این کشور سبب رقم خوردن و به رشته تحریر درآمدن تحلیلهای متعددی در مورد علل برگزاری و نتیجه این رویداد بی نظیر شد.
حضور تقریبا نیم میلیونی مردم عراق در تظاهرات مسالمت آمیز ضد آمریکایی در بغداد در روز جمعه در اعتراض به تداوم حضور نظامیان آمریکایی در کشورشان به ویژه در پی اقدام تروریستی آمریکا که منجر به شهادت سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «ابومهدی المهندس»، معاون فرمانده گروه مقاومتی «حشدالشعبی» شد، همایشی منضبط برای اعلام انزجار از حضور آمریکاییها در این کشور از سال ۲۰۱۴ بود.
«پولیتیکو» در گزارشی با اشاره به این رویداد مهم در عراق و تاکید بر رعایت موارد امنیتی از سوی سازمان دهندگان و تظاهرکنندگان نوشت، «روند تحولات در عراق نشان میدهد که سیاست عملگرایانه در این کشور جای خود را پیدا کرده است. در ادامه این یادداشت به نقل از یک مقام ارشد عراق آمده است، نقش آمریکا در عراق باید بازتعریف شود.»
«سیانان» هم در این مورد نوشت، «تصاویر دریافتی از بغداد نشان دهنده دریایی از پرچمهای عراق بود.»
«خبرگزاری فرانسه» در پوشش این خبر به بیانیه پایانی این تظاهرات اشاره کرد و نوشت «این بیانیه بر خروج همه نیروهای خارجی از عراق تاکید کرده و خواستار لغو موافقت نامههای امنیتی عراق و آمریکا، بسته شدن فضای هوایی عراق به روی هواپیماها و پهپادهای جاسوسی آمریکا شد. بیانیه در پایان تاکید میکند، در صورت اجرای شروط مذکور با آمریکا به عنوان کشوری اشغالگر برخورد نمیشود، اما در غیر این صورت آمریکا به عنوان کشوری متخاصم تلقی میشود.»
«وکس» تاکید دارد که «احساسات ضد آمریکایی همواره در عراق وجود داشته است، اما از سال ۲۰۱۳ و در پی تجاوز آمریکا به عراق تشدید شده است؛ ضمن این که تظاهرات روز گذشته، توانایی گروههای شیعی را در بسیج مردمی آشکار کرد.»
«بیزنس اینسایدر»، نوشت، «عراقیها که ماهها است درگیر اعتراض به ساختار سیاسی خود هستند نشان دادند که موضوع نفوذ گسترده نیروهای خارجی در کشورشان را بر نمیتابند.»
اما وجه مشترک تحلیلها و گزارشها در مورد تظاهرات میلیونی مردمی در عراق، به خیابان رفتن مردم عراق در پی اقدام تروریستی آمریکا بود. «گاردین»، «وال استریت ژورنال» و ... با تاکید بر این نقش این فاجعه در برگزاری تظاهرات روز گذشته نوشتند، «عراقیها اقدام مذکور آمریکا را نقض حاکمیت خود دانسته و از آن اعلام انزجار کردند.»
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *