تظاهرات میلیونی مردم عراق علیه آمریکا؛ اکنون نوبت دولت و پارلمان است
حضور میلیونی مردم عراق در تظاهرات ضد آمریکایی روز جمعه، گام نخست اخراج نظامیان آمریکایی از این کشور بوده و اکنون مقامهای عراقی باید وارد میدان عمل شوند.
عراقیها روز جمعه در بغداد با حضور میلیونی خود خواهان اخراج نیروهای آمریکایی از خاک کشورشان شدند، پس از ماهها فتنه و آشوب در این کشور که با فتنه انگیزی آمریکاییها تدارک دیده شده بود، مردم عراق در یک حرکت ملی و با دعوت همه گروههای سیاسی و و مذهبی این کشور به خیابانهای بغداد آمدند و شعار اخراج آمریکاییها را سر دادند.
خشم مردم عراق از آمریکاییها تا اندازهای است که حتی شبکههای غربی نیز نتوانستند آن را پنهان کنند هر چند سعی کردند تا تعداد جمعیت میلیونی تظاهرات ضد آمریکایی مردم عراق را چند ده هزار نفری جلوه دهند، اما تصاویر پخش شده از همان شبکهها نشان از حضور میلیونی مردم عراق داشت.
حضور میلیونی مردم عراق در راهپیمایی روز جمعه علیه نیروهای آمریکایی که این کشور را به اشغال خود در آورده اند، پس از ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» و شهید «ابومهدی المهندس» شکل گرفت.
خون شهدای روز جمعه خونین بغداد مردم عراق را به خود آورده و باعث شد تا آنها بیدارتر شوند و به این آگاهی برسند که همه مشکلات و معضلات کشورشان به خاطر حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق است.
اکنون نوبت مسئولین عراقی است تا به خواسته به حق مردم خود پاسخ دهند و ساز و کار اخراج نیروهای آمریکایی را فراهم کنند.
پارلمان عراق تاکنون تنها یک بیانیه علیه حضور نیروهای آمریکایی در عراق تصویب کرده و اگر میخواهد به خواسته مردم عراق جامه عمل بپوشاند باید دست به کار شده و مصوبه اخراج نیروهای آمریکایی را در دستور کار قرار دهد و دولت مستقر نیز با وجود استعفا، هنوز دولت قانونی این کشور است، رایزنیهای سیاسی خود را با آمریکاییها آغاز کند و پیمانی که آمریکاییها به عراقیها تحمیل کردند، لغو کند. هر چند رژیم آمریکا به این سادگی از پیمان یکجانبهای که به عراق تحمیل کرده نمیتواند دست بردارد و کار دولت و ملت عراق در این راه دشوار است.
اکنون دولت و پارلمان عراق از حمایت گسترده مردم خود برخوردارند، این حمایت سرمایه بزرگی است که باید هم هدایت شود و هم ماندگار، وظیفه مسئولین عراق اکنون از هر زمان دیگری سنگینتر است، شرایط سرنوشت سازی در عراق حاکم شده که اگر این شرایط مدیریت نشود، حتی میتواند به زیان این کشور و منطقه تمام شود.
همه اقوام و گروههای سیاسی و قومیتی عراق اکنون باید تنها یک اندیشه داشته باشند و آن هم حاکمیت ملی و منافع ملی این کشور است، حضور آمریکاییها حاکمیت و منافع ملی عراق را به خطر انداخته است.
خطر تجزیه عراق به شدت جدی است، آمریکا در پی تجزیه چندین کشور در منطقه است تا از آنها چند کشور کوچک و بی خاصیت بسازد، همچون کشورهای حوزه بالکان در اروپا؛ پس از فروپاشی شوروی، اروپای شرقی نیز هدف تجزیه قرار گرفت و یوگسلاوی تکه تکه شد و اکنون چندین کشور بسیار کوچک شکل گرفته که از مولفه قدرت نیروی انسانی برخوردار نیستند.
بالکانیزه کردن غرب آسیا، آرزوی دیرینه آمریکا است، سوریه، عراق و چندین کشور دیگر در طرح تجزیه آمریکا قرار دارند.
مقاومت مردم و دولت عراق، همچنین سوریه تاکنون آمریکاییها را از دست یافتن به این خواسته خود محروم کرده است.
اکنون شرایط برای تشکیل دولت جدید در عراق به خاطر حمایت میلیونی مردم عراق آماده است، عراق نیازمند یک دولت کارآمد، مقتدر، انقلابی و مردمی است، تا زمانی که چنین دولت و پارلمانی در عراق بر سر کار نباشد، راه رسیدن به استقلال سیاسی در این کشور طولانیتر و دشوارتر خواهد بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *